Hansi, to je v poriadku. Ja som mal skôr na mysli, či k tomu nebol od určitého času nejaký predpis. Podľa materiálov čo mám, mnou stavaný stroj je z obdobia november 1941.
Milan, myslim, ze predpis na vzhlad vrtul. listov neexistoval. Pre fa. Sumitomo, vyrabajuca vrtule, bolo asi jednoduchsie striekat obe strany listov hnedocervenou farbou, nez lestit duralaluminium prednych stran listov. Mozno by mohol k tomu nieco napisat Maros Holly.
Milan Kuliffay: Podle fotografií to se zbarvením vrtulí bylo různé. Pravděpodobně výrobce natíral pouze stranu k pilotní kabině a u některých jednotek ji opatřili nátěrem celou? https://boxartden.com/reference/gallery ... bums/68471
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. '' Alexander III. Makedonský
Josefe vďaka za fotky. Niektoré sú pre mňa úplne nové, takže veľmi cenné. Pokiaľ sa v krátkej dobe od niekoho neobjaví "silnejší argument", tak ju strieknem celú tmavohnedú (C131). Samozrejme iba listy.