I modeláři mají své dny...
nebo
Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly...
Když máme ten KOVídek, tak začneme KOVEM - stříknem si trochu...
Zase hned na začátek řeknu, že jsem věřil návodu a vzal barvy přesně podle něj. U konónu to je C061 (opálený kov - Burnt Iron) a na plechy motoru C028 (Steel - Iron). Tyto barvy jsou metalické, ale neleštitelné...
Takže stříknuto - plech u kanónu má správnou barvu, ale na povrchu je taková jakási krupička - si říkám to vyleštím a pak přelakuju. Ale "modří už vědí", že neleštitelnou barvu asi moc nevyleštím... No nic třeba to zmizí po laku - tak nezmizelo. Hmmm co už, no nic už. Nechal jsem to být. Ale je to divný.

Zamaskovány plechy motoru shora a zespodu. Stříknuto barvou Iron a hned v základu je potřeba napsat, že je dost tmavá - ale v podstatě to odpovédá barvě na letadle. OK, vypadá to fajn, leskne se to jak psí kule, to bude paráda. Cajk. Takže vymaskovat trysky a střik. Taky OK.

No a tady bych se trochu zastavil. Strejda Renda (tímto zdravím) mě zasvětil (nebo spíš se snažil) do techniky použití TUŠí na stínovaní. Šlo mu to pěkně, tak nějak jsem si to představoval. Krásně to dobarvilo stříbrnou do barvy jak by bylo potřeba - modrá, hnědá, žlutá - to bude paráda. Si říkám, nejsem přece gramlavej, to cáknu na první dobrou hned z fleku, trénink netřeba. No a takhle to začíná... Žádnej učenej z nebe nespadl, ale blbce jakoby shazovali...
Výsledek zde:

Myslím, že největší chyba byla stříkat tu tuš na tmavou barvu. No a jen tak mimo vlákno - zasralo mi to pistoli a nejde to dolů.
Čumím na to pořád dokola - večer 3x , ráno 3x, v práci na fotky...
No a teď přišly ty smíšené pocity:
- to je dobrý
- to moc dobrý není,
- nech to bejt, jsou horší,
- přece to tak nenecháš,
- ser na to, pak to nějak opravíš,
- no to si se asi zbláznil,
- v cajku, toho si nikdo nevšimne,
- ses, po.ral? to je jak vod kolotačářů,
- dyk je to super,
- vyhoď to už konečně z vokna,
atd...
Takže jsem to umyl. A jak jsem byl nasranej a nepřemýšlelo mi to, tak jsem vzal na mytí místo lihu ředidlo a to naleptalo plast - viz foto, no nic do budoucna si to budu možná pamatovat. Oprava jednoduchá, ale zase se musí den počkat, než to ztvrdne. chjo.

Takže smyto obtaženo a vyleštěno a jedem znovu.

Tak to je vše k mojí modelářské menstruaci.
PS: čistě teoreticky bych to sem ani nemusel dávat, ale když už, tak už... Chybama se člověk učí!