Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 11 z 31 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31
  • Odpovědět s citací

Re: Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

Příspěvekod Hummer » 28 čer 2023, 07:06

Taky mě na první pohled napad ten kulometný pás, ale spíš si myslím, že to budou ty ofuky na okna.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 07:44

Hummer se trefil do černého. ;-I
Ta stonožka je základ pro výrobu trubek rozvodu vzduchu pro ofukování skel kabiny.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 28 čer 2023, 10:38

Stonožka to být určitě nemůže, protože už z fotky je zřejmé, že neodpovídá měř. 1/48. :wink: 8-) ;-I

A-ha. už jsem přišel s křížkem po funuse. Ale jak říkáme my optimisti: Lepší pozdě, než později.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 11:02

Ahoj Radku,
pro stonožku by v tomto případě bylo vhodnější měřítko 1:1 :-D
Raději zůstanu u ofukování v měřítku 1:48. (:)
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 28 čer 2023, 11:37

KLuK píše:Hummer se trefil do černého. ;-I
Ta stonožka je základ pro výrobu trubek rozvodu vzduchu pro ofukování skel kabiny.

Tak to je teda mazec.... Obdivuju Tvůj elán a držím palce. A doufám, že ji někde uvidím naživo.
Jaká bude kamufláž?
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 14:02

Jardo, moc děkuji za podporu. Elánu a chuti do stavby mám zatím dost, ale ty palce pro jistotu drž. (:)
S tím viděním na živo to asi nebude velká sláva. Já po soutěžích moc nejezdím. A když už někam jedu, tak jako pouhý divák. Ale jistá šance by tu byla. Pokud to stihnu včas dokončit, chtěl bych ji vzít v listopadu do Křenovic. Radek Bednařík tam pořádá Křen-Kits, takovou komornější akci spojenou s výstavou modelů. Povezu tam i svého policejního Focke Achgelis Fa-223.

scm_06.jpg
A bude to mašina č. 4011 v tomto kabátě.

Když už Tě mám "na lince", chtěl jsem se Tě zeptat, jako jednoho z autorů tohoto zbarvení, na bílošedou barvu která byla na většině povrchu stroje.
barvy.jpg
barvy.jpg (11.53 KiB) Zobrazeno 1413 krát
V publikaci Hrbatá k eduardí limitce Déčka se píše o velmi světle šedé, téměř bílé barvě. V návodu ke zbarvení je pak uveden odstín C97 a mě více sedí odstín H51 (oboje Gunze). Ale i tak, podle mě jsou oba odstíny na "téměř bílou" ještě tmavé.
Je mi jasné, že každý monitor ty barvy ukáže trochu jinak, ale dokázal bys posoudit (zhruba) přiložený "vzorník"?
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 28 čer 2023, 15:26

Dosledna, detailna a motivujuca praca a hlavne je tu veselo. =D> =D> =D>
Přílohy
482658_XXL.jpg
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 16:54

Martine, jsem rád, že se Ti moje "sochaření" líbí. (:) Je to pro mě velká inspirace do další práce.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 čer 2023, 17:16

Já tohoto vrtulníka po konzultaci s Tomem Studeným nastříkal do té 97ky a připadá mi to echt.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 28 čer 2023, 17:49

Ahoj, natrefil sem na tvou stavbu tohoto zajímavého stroje, a jenom valím oči, do čeho všeho jsou lidi schopný se pustit...v tom dobrým slova smyslu ;-I ..po zhlédnutí tvého postupu...když sem viděl ten interiér, úplně mi naskočila vzpomínka, kterak sem jako kluk :) nebo spíš klučina, pařil Operaci Flashpoint...jedna mise, jako zajatce tě bolšáni vedou kolem "zaparkovanýho" Hinda... Co teď? To je šance! Hop dovnitř, kanónem rozprášit stráže a pokusit se uletět :grin: .. myslím, že to byla jedna z možností jak utýct ze zajetí... Ale už nevím jakto přesně bylo, mám jen takový útržek 8-) ..tak držím palce, a budu nadále sledovat (:)

Tady kousek z Flashpointa v kokpitu Hinda
https://youtu.be/7goGndKZscw
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 18:16

Hlavolam ze včerejška byl úspěšně vyřešen a tady je práce z dnešního odpoledne, dokazující, že ta "stonožka" je opravdu základ pro výrobu rozvodu vzduchu pro odmlžování skel kabiny.

IMG_5884.JPG
Abych zafixoval drátky provlečené skrz bužírku, "stonožku" ze včerejška jsem dnes "přelakoval" řídkým sekunďákem.

IMG_5885.JPG
Po zaschnutí lepidla jsem "stonožce" na jedné straně amputoval všechny "nožičky".

IMG_5888.JPG
Po té jsem zbývající "nožičky" na druhé straně zkrátil a zabrousil.

IMG_5891.JPG
Nakonec jsem to celé natřel na černo ... a trubka s výdechy je na světě.

IMG_5892.JPG
IMG_5893.JPG
IMG_5894.JPG
Hotovou trubkou jsem postupně olemoval přední kabinu. Nejdříve jsem sekunďákem přilepil její začátek na pravém boku kabiny a pak lepil kousek po kousku, až jsem skončil na levém boku kabiny před výklopným dílem pro vstup do kabiny. Díky pružnosti bužírky šla "trubka" kolem kabiny poměrně snadno natvarovat.
Přilepením ofukování jsem přední kabinu dokončil.

kokpit.jpg
Na závěr mám ještě dotaz na Hindmana nebo Jardu Špačka. Odpovídá rozmístění ofuků skel pilotní (zadní kabiny) tomuto nákresu? Na fotkách, co mám k dispozici žádné takové trubky jako jsou v přední kabině nevidím.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 19:25

Renda píše:Já tohoto vrtulníka po konzultaci s Tomem Studeným nastříkal do té 97ky a připadá mi to echt.

Rendo, díky moc za radu, vezmu to v potaz.

rudovlas píše:Ahoj, natrefil sem na tvou stavbu tohoto zajímavého stroje, a jenom valím oči, do čeho všeho jsou lidi schopný se pustit...v tom dobrým slova smyslu ;-I ..po zhlédnutí tvého postupu...když sem viděl ten interiér, úplně mi naskočila vzpomínka, kterak sem jako kluk :) nebo spíš klučina, pařil Operaci Flashpoint...jedna mise, jako zajatce tě bolšáni vedou kolem "zaparkovanýho" Hinda... Co teď? To je šance! Hop dovnitř, kanónem rozprášit stráže a pokusit se uletět :grin: .. myslím, že to byla jedna z možností jak utýct ze zajetí... Ale už nevím jakto přesně bylo, mám jen takový útržek 8-) ..tak držím palce, a budu nadále sledovat (:)

Tady kousek z Flashpointa v kokpitu Hinda
https://youtu.be/7goGndKZscw

Ahoj rudovlase, těší mě Tvůj zájem o moji stavbu čtyřiadvacítky ... a děkuji za odkaz na Flashpoint. Taky jsem ho kdysi hrál. (:)
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hindman » 28 čer 2023, 19:51

Ahoj Ludvíku. Parádní práce a dobrý nápad s tou bužírkou. Na tom nákresu máš ty ofuky u kapitána správně. Jen napravo pak ještě pokračují ve dveřích. Stejně tak u operátora nalevo pokračují v překytu.
Hindman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 28 čer 2023, 21:44

Tomáši, děkuji za potvrzení polohy těch ofuků v kabině kapitána. Zítra se do nich pustím.

O pokračování ofuků na dveřích do kabin vím. U "dveří" do kabiny operátora mám jasno, ale u dveří do kabiny kapitána mám trochu hokej. Nebyl by nějaký obrázek?
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Šubi Šubrt » 29 čer 2023, 08:05

Já se mrknul do chytré knížky a našel toto, snad to pomůže ObrázekObrázekObrázek

Odesláno z mého Motorola Defy pomocí Tapatalk
Jan Šubi Šubrt

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 11 z 31 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31

Zpět na Rozestavěno