Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

2x Fokker D.VII OAW Eduard 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 11 z 14 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
  • Odpovědět s citací

Re: Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky: "Bf-109F-2"

Příspěvekod Jirka z Hranic » 27 lis 2023, 14:44

=D> =D> =D> (já ty plechové dílky fixuju lepidlem Ammo Ultra glue, dělají teď i matnou verzi. Je to obdoba Herkulesu, ale přijde mi, že dřív a líp drží - dá se pak otřít vodou nebo odloupnout nějakou přesahující část, po zalepení vteřiňákem)
Dělal jsi něco s těmi vlepovanými prohlubněmi na trupové kulomety? To se mi teda moc nedařilo čistě nalepit a ta díra je dost velká)
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 27 lis 2023, 15:04

Díky za tip s lepidlem, Jirko. Mám ty kanály tak nějak vlepený, ale hrdej na to nejsem. Na Géčkách to zkusím víc poladit. Teď jsem trochu spěchal, takový to nadšení z novýho modelu, honem honem..znáš to. Vadí mi tam ten zámek, a to nejsem nějakej purista co staví jenom Mesouny.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 27 lis 2023, 17:13

David Hényk píše:Díky za tip s lepidlem, Jirko. Mám ty kanály tak nějak vlepený, ale hrdej na to nejsem. Na Géčkách to zkusím víc poladit. Teď jsem trochu spěchal, takový to nadšení z novýho modelu, honem honem..znáš to. Vadí mi tam ten zámek, a to nejsem nějakej purista co staví jenom Mesouny.

Nejsi sám, já to spasoval a opatrně přejel Extra thinem - no nevyteklo mi to skrz na líc a nepoleptal jsem si prastama okolí těch kanálků? Jsem pako, příště si to pohlídám a teď budu lešti jednu stranu..
Jinak z těch lepidel na lepty je dobré i Tamiya v bílé tubě, disperzní bílé krémové, případně jsou i jiné typy na různé účely od výrobce Mikroscale, mají tuším 2 bílá lepidla různé viskozity, zkouším to různě testovat, na to se lépe které hodí. Zatím mi nejvíce ale vyhovuje právě to Ultra glue.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 28 lis 2023, 09:19

Jo, ten Extra thin je svině. Na to AK lepidlo se mrknu.
Jinak zapomněl jsem zmínit, že z doplňků jsem ještě použil tištěné takové ty vahadla, nebo co to je, na pohyblivých plochách na křídle, od U3D (David Maier)a skvělé záslepky do šachet od OMASKU ;-I
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desertmen » 28 lis 2023, 11:27

Ahoj Dejve,
měl sis koupit 3D tistěné výfuky, které jsem kreslil já pro tatu (LF models pro ostatní). Ty sedí bez broušení, protože jsem si je kreslil pro svou stavbu :wink:

Laďa
Rozestavěno: - 1/72
FW 190 A-8/R-2, Hellcat F6F-5N, Hurricane Mk.I early

Hotovo: - 1/72
Bf 109 K4, Bf 109 G6/R6, Fiat G.50bis AS ,,Freccia'', M.Magister, Re.2001, Ki-43-I, Habicht
Desertmen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 28 lis 2023, 11:44

Zdar Laďo, hele vázne vám propagace :-D kde je nějaká stavba, he? Ok na příště se teda po nich podívám, ale na Géčka 2/4 už mám koupený Eduard. A chystáte ještě něco?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desertmen » 28 lis 2023, 12:33

Nestíhám/nechce se mi to fotit...moje fotky nevypadají tak dobře, jak fotky některých borců na fóru. Chystá se furt něco, koukni na webovky:
https://www.lfmodels.com/index.php?main ... =2_118_119

Třeba se ti něco zalíbí, kdyby jsi měl nějaký nápad na doplněk, stačí napsat na mě na messenger a domluvíme se.

L.
Rozestavěno: - 1/72
FW 190 A-8/R-2, Hellcat F6F-5N, Hurricane Mk.I early

Hotovo: - 1/72
Bf 109 K4, Bf 109 G6/R6, Fiat G.50bis AS ,,Freccia'', M.Magister, Re.2001, Ki-43-I, Habicht
Desertmen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 pro 2023, 08:30

Afrika Afrika Akriká, pro tarbíky země je veliká... :-D
Pomalu posunuji i africkou F-4 k barvě. Podařila se mi taková dobrá krpa, a hned dvakrát. Příčku na zadním dílu kabiny jsem místo RLM66 stříkl RLM02. Následek mozkové lobotomie a prohlížení si Éčka od Tamyie ve stejný čas..nejspíš. Na F-4 jsem to ještě spravil, kryt nebyl nafest nalepený, ale u F-2 to mám taky a tam už kabinu nesundám, takže to budu muset stříknout zvenku a tvářit se, že to tak má být #-o V návodu už to mám poznačený a tím, že to píšu i sem, tak na to snad nezapopmenu. No a když píšu o zapomínání, tak hned přidám další postřeh. Lepíte-li mašinu z pancéřovou deskou za hlavou, uberte plast na spodní hraně jinak bude deska kolidovat s nalepenými pásy. Alespoň u mě se tak stalo u obou mašin. Hlavně, že u první jsem si to pohlídal, abych na to zapomněl u druhé a musel vytahovat desku z kabiny a brousit :? Opět poznačeno do návodu a příště už snad...Kabina zdárně nalepená. Sladit tři čiré díly a plech, tak aby to všechno sedlo, není rozhodně žádná pohoda. Fakt mi chybí jednodílná kabina. Jako třešničku jsem ještě lepil pancerové sklo na čelní štítek. Revell clear špatný, Herkules taky, nakonec teda tradiční HpH epoxid, nevím pro se vždycky snažím hledat slepé uličky, když mám po ruce něco co funguje 8-)
Resize_20231204_080825_5213.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Re: Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky: "Bf-109F-2/F-4"

Příspěvekod Pojistovak » 07 pro 2023, 10:59

Davide, řečeno s klasikem: Krása střídá nádheru:-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 14 pro 2023, 12:22

Patriku, díky :)
Tak jsem nahodil africké mašině kabát. Gunze H66. Teď ještě nějaké malé opravy a můžu začít postashading na obou mašinách. BTW anténní sloupek se lepí na zadní díl kabiny natupo. Fakt vychytávka :grin: No aspoň budou mít výrobci drátků co žrát..

Resize_20231214_121351_1036.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pardubak » 21 pro 2023, 18:22

DH je znovu mezi námi řadovými hříšníky?!? Tak to si ujít nedám :)

S těma slepýma uličkama opatrně. Je potřeba se vyvarovati Cimrmanova příkladu.
Moje portfólio na Scalemates
pardubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorel64 » 21 pro 2023, 21:32

Poslední dobou je to nějaká móda dělat ty díly, aby se lepily natupo. Vede v tom asi MiniArt.
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 07 úno 2024, 09:32

Tak zase po čase jsem se vrátil ke stodevítkám. Píšu vrátil, protože jsem mezitím rozrýpal Fw-190D-9 od IBG. Prvotní nadšení z obsahu krabičky trochu ochladlo v průběhu stavby, a teď si dávám menší oraz, abych se k tomu pak na Doru opět vrhl. A taky čekám na nový cowling.
Mezitím jsem první eFko, F-2, už dokončil a chystám článek na náš blog. Takže teď je na stole F-4 ve fázi dekálování. Zvolil jsem jinej přístup než minule, kdy jsem model napřed owashoval a následně dával dekály. Aplikaci a depilaci jsem dělal poprvé a dopadlo to dobře. Nicméně, že bych z těch dekálů byl nějak nadšenej, to říct nemůžu. Tragická je predevším sytost barev. Zelená, červená, a v mém případě žlutá. Dá se říct, že citronová žlutá mi vlastně pokazila výsledný dojem z modelu. Tady mají ještě v Eduardu co zlepšovat...pokud to mají vůbec v plánu. No, mohli by.
Takže F-4 se pomalu dekáluje. Nikam nespěchám, takže mi to určitě zabere několik večerů. Jen pro informaci, používám pod dekály přímo MicroScale SOL, na lak Micro Scale. Menší problém jsem zaznamenal u F-2, kdy jsem dekál se staženým lakem, znovu zalakoval MS lakem a následně zawashoval. Při stírání washe jsem zaznamenal, že MS lak na dekálu příliš nedrží a podařilo se mi ho i místy strhnout. Mohlo to být mojí vinou, protože jsem nedal dostatečnou vrstvu laku přes dekál, nebo je to prostě vlastností dekálu, že na něm lak příliš nedrží. Je tedy dobrý být opatrnej.

Resize_20240207_084823_3159.jpg

Resize_20240207_084605_5485.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RED HONZA » 07 úno 2024, 19:23

Souhlasím, že ty jejich odstíny dekálů jsou fakt tragický.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
RED HONZA

• Odpovědět s citací

Re: Davidovy rozestavěné sedmdvojky: "Farman a Fokkery"

Příspěvekod David Hényk » 09 říj 2024, 08:30

Uf, ten čas zase utekl a mrzí mě, že jsem si neudělal čas na pořádnou dokumentaci mých staveb. Efka od Eduardu už jsem dodělal a publikoval na blogu. Mezitím jsem načal další kousek z temné strany, Doru od IBG a taky se mi podařilo ji dokončit. Úplně nejsem z modelu nadšený, určitě to byla stavba, kterou bych si nezopakoval, ale spíše to bude typem, než stavebnicí samotnou. Holt nejsem takovej luftwaffe lover, abych potřeboval mít všechny verze Dory doma. Fotka pouze informační, už píšu článek na blog, společně s více fotkami samozřejmě.
IMG_20240916_223823 (1).jpg

Na letošní Mošoni jsem si koupil novinku SBS, Farman 231, a samozřejmě hned jak jsem se vrátil domů, jsem do modelu říznul. Jenže pak jsem klasicky odběhl k jinému projektu a tak se k Farmanu vracím až teď se začínajícím podzimem. Má to pár dílů, takže stavba je záležitost pár hodin. Momentální stav, růžový podklad pod červenou, která už je v procesu :-D

IMG_20241008_212414.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 11 z 14 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Zpět na Rozestavěno