Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

FW 189-A2 1:48 Great Wall ...

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: FW 189-A2 1:48 Great Wall ...

Příspěvekod Jakub Vilingr » 28 kvě 2012, 08:13

Masky ze stavebnice vem a hoď tak daleko, jak jen to je možný, jsou zcela mimo a proporčně nepasujou na skla na rámovi. Použil jsem vlastní masky lepený Tamiya páskou a vyřezávaný na sklech lékařským skalpelem s čepelkou č. 11. Masky od Eduardu jsem si nekupoval, udělal jsem to sám, protože část skel jsem maskoval z obou stran. No a někdo tvrdil, že má rám od GWH údajně zcela blbě čirý díly, ale to jsem si zatím neověřoval, ale akorát na něj stříkám kamufláž, takže jakmile to budu mít hotový, tak dám vědět. I když, jak by se dalo opravit to složitý rámování netuším, takže to nechám ze stavebnice a házím na to bobek :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 04 čer 2012, 11:23

páni nenašla by sa u niekoho farebná fotka alebo asi skôr kresba - interieru ?
dík
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 04 čer 2012, 14:29

Lubo, včera som si zrovna toto prezeral, možno moc nepomôže ale aspoň nejaká inšpirácia : http://englishrussia.com/2009/06/16/ww2 ... #more-2952
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zoidberg » 04 čer 2012, 15:44

Lubomír Kerék píše:páni nenašla by sa u niekoho farebná fotka alebo asi skôr kresba - interieru ?
dík

farebná kresba interieru je v MBI na Ráma....nemám scanner, snad někdo schopnější :oops:
zoidberg

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 04 čer 2012, 16:42

Nie to síce fotka, ale ten chlapík to spravil geniálne - myslím celý model, nielen kokpit...
http://www.aeroscale.co.uk/modules.php? ... 664&page=1
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 čer 2012, 05:04

Měl bych jedno varování k eduardím "samolepícím" leptům, které nelepí :evil: . Na motorovém krytu na zakřivené ploše se nedokážou udržet a není problém s nimi kdykoli hnout i když jsou přestříkané surfacerem. Tohle je další eduardí slepá cesta, stejně jako poniklovaný povrch leptů, který bez obroušení vlastně znemožňuje kvalitní slepení jednotlivých komponent.
Přílohy
2012_0604_201225AA.JPG
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 06 čer 2012, 06:19

Přitlačil si je povrchu po umístění aby se aktivovalo tlakový lepidlo?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 čer 2012, 06:19

Jinak jsem z modelu docela zklamanej. Nejslabší místa na modelu jsou:

1) interiér - je to mix verze A-1 (vybavena kulomety MG 15 s charakteristickými brejlovými zásobníky) a verze A-2 (vybavena dvojčaty MG 81Z s pásy s náboji a nábojovými krabicemi). Takže je potřeba si už na začátku jasně vymezit, kterou verzi dělat, protože je nesmysl mít A-2 s interiérem ověšeným zásobníky pro MG 15

2) veškeré čiré díly, které mají velmi neostré rámování a je tak potíž si vytvořit vlastní masky, protože ty ze stavebnice jsou značně nepřesné a na hranici použitelnosti. Za velký průser považuju celý přední prosklený díl, kde je nesmyslné vystupující rámování, které má s realitou jen pramálo společného a navíc je to neopravitelné. V případě kompletně uzavřeného pilotního prostoru je pak veliká honička správně osadit všechny části, aby vyšly rovně. Střeliště s otočnou lafetou je mimo měřítko 1/48 a navíc má zcela špatný tvar. Pokud bychom se rozhodli stavět verzi A-1, pak je nutné vytvořit zcela novou lafetu, včetně prosklení.

3) neskutečné množství vyrážečů uvnitř podvozkové šachty (ideálně to řeší Eduard se svojí exteriérovou sadou)

4) tvar motorových a krytů a velmi komplikované sesazení oddělených revizních motorových bočních krytů. Panty na tyto kryty odpovídají měřítku, mým skromným odhadem tak 1/35, takže je nutné je v každém případě odstranit. Celý spodek motorového krytu je chybný, chybí výustě výfukového potrubí. Na spodku chybí charakteristické vybrání na spodku krytu a na vrchu motoru je nutno obnovit 4 oválné krytky a jednu velkou obdélníkovou (nebo použít lepty od Eduardu, ale zbavit se naneseného lepidla a přilepit je sekundovým lepidlem napevno). Už jsem si proměřil proporce motorového krytu a zjistil, že délka, výška a šířka krytu je shodná s MPM, na kterou mám připravený master motorového krytu. Ten aktuálně upravuji a v krátké době to odešlu do AML, kteří opravený motorový kryt budou později nabízet. Bude to alternativní díl jak pro MPM, tak pro GWH.

Závěr:
Rám od GWH je promarněná šance a z mojeho pohledu se zcela jistě vyplatí skombinovat starý MPM a GWH a postavit z toho jeden pořádný Focke Wulf Fw 189. MPM má totiž správný vzhled kabiny, kabina je u GWH nejpalčivějším problémem. Obě stavebnice stojí zaprd, GWH se staví relativně jednoduše, nicméně nese značné množství chyb, což celkový výsledek naprosto degraduje.
Přílohy
2012_0605_234456AA.JPG
2012_0605_220308AA.JPG
2012_0605_211744AA.JPG
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 čer 2012, 06:23

Martin Černý 'Černoch' píše:Přitlačil si je povrchu po umístění aby se aktivovalo tlakový lepidlo?

Ano, několikrát. Odlepovalo se to od povrchu a bylo to neustále živý a po tom, co jsem tu krytku odtlačil po přestříkání surfem do boku jsem usoudil, že to je určený pouze na rovný plochy, nikoli na zakřivený. Krytky kořenových MG 151/20 se prostě nedokázaly udržet na svém místě :cry:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 06 čer 2012, 06:37

Taky nemám se samolepícími lepty dobrou zkušenost... Ony ani rovný plechy moc nedrží.... já to pojišťuju vteřiňákem...
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 06 čer 2012, 06:52

Hmm, asi nějak zestárlo lepidlo :-( Já je použil zatím jednou na nějaký krabice v kokpitu a docela to drželo. Nejjistější bude , pro příště , odlepit celou planžetu z papíru a umejt lepidlo ředidlem nebo debonderem a jít klasickou cestou.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 06 čer 2012, 07:28

Hlavně bacha... podle mě ti debondér a možná i ředidlo můžou smýt ten potisk...
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 06 čer 2012, 08:22

Tak samozřejmě to neutopit v debonderu,nebo ředidle, opatrně očistit.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 čer 2012, 08:27

Honza Kopecký píše:Taky nemám se samolepícími lepty dobrou zkušenost... Ony ani rovný plechy moc nedrží.... já to pojišťuju vteřiňákem...

Tohle byla má první skušenost s těmi samolepícímí a jsem dost otrávenej. Když jsem skusil dát na sebe rovnou palubku, tak to bylo docela OK, ale ty krytky, naprostá tragédie :evil:

Martin Černý 'Černoch' píše:Hmm, asi nějak zestárlo lepidlo :-( Já je použil zatím jednou na nějaký krabice v kokpitu a docela to drželo. Nejjistější bude , pro příště , odlepit celou planžetu z papíru a umejt lepidlo ředidlem nebo debonderem a jít klasickou cestou.

Dyk ty lepty jsou starý tak dva tři měsíce jako novinka na toho ráma... To by muselo stárnout k***a rychle to lepidlo. Taky to vidím tak, že pro příště to automaticky odmeju a použiju klasicky sekunďák.

Honza Kopecký píše:Hlavně bacha... podle mě ti debondér a možná i ředidlo můžou smýt ten potisk...

Ty krytky jsou naštěstí holej plech bez potisku, takže OK. Mimochodem ten potisk je skvělá věc. Včera jsem tvaroval pedály řízení a tam je takovej koženej pásek s přeskou, kterej obepínal botu pilota - v momentě když jsem to ohnul ta barva udělala pink a bylo poprdeli :lol:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 06 čer 2012, 08:40

si nejaký fajnový...tak si to vystrúhaj zo špalku...
BraňoHerain

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno