Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 Hobbycraft 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 Hobbycraft 1/48

Příspěvekod moloko » 07 lis 2011, 22:15

Tak jsem sehnal Hobbycraft..... :-)
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 08 lis 2011, 12:15

Ahoj,
foto jak jsem slíbil. Zmenšené boule zvrchu, na spodní části dodělaná krytka a přidělaná tyčka na výrobu pianového závěsu na pravé spodní straně pod výfuky. A jak tak koukám na ten vrchní pianový závěs, tak pod tou stříbrnou se opravovaná zadní část dost liší od té přední. Možná to strhnu celé a udělám znovu. A pod tím velkým zvětšením je rytí opravdu jak hluboká orba, asi to budu muset trochu zbrousit (i když mám rád rytí výraznější, pro štětec to nevadí). Tož zatím a kde jsi Shindy :evil:
Přílohy
Mezek 7.11.2011 (5).JPG
Mezek 7.11.2011 (4).JPG
Mezek 7.11.2011 (3).JPG
Mezek 7.11.2011 (2).JPG
Mezek 7.11.2011 (1).JPG
Mezek 7.11.2011.JPG
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 09 lis 2011, 10:23

Ahoj tak jsem dal dohromady trup a je to brutál to není avie!!! :evil: U hobby craftu ten model připravovali snad jenom podle pár nezřete lných fotek,bude to sochařina ,při určování polohy panelů a dílů se dá vycházet snad jen podle čelního štítku , jinak je vše věčí ,menší nebo posunuto konečně pořádná modelařina!Tvoje fotky jsou parádní ,čumak budu dělat podle cs-199 je reálnější zatím čau a pozdravuj toho co tu není. :(
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DragonIII » 09 lis 2011, 11:58

Chlapi moc to řešíte, já ji dělal před lety a když se na ni kouknu do vitríny, tak na první pohled poznám, že je to mezek :-D
Ale chtěl bych si ji udělat ještě jednou v četnických barvách se sférickýmy znaky - jenom nemůžu sehnat dekály - nevíte o něčem :?:
Jinak se skláním před každým, kdo se pustí do předělávání tohoto "lehce nepřesného" modelu...
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2011, 12:09

OK- BYE od bezpečáků je v dvaasedmě S-199 od AML .
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DragonIII » 09 lis 2011, 12:59

1/48 :cry:
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
DragonIII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2011, 13:28

To není zas takový problém nakreslit, horší je to s tiskem dekálů, případně můžu zkusit udělat masky.
sorry za OT.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 09 lis 2011, 19:25

HomerII píše:Ahoj tak jsem dal dohromady trup a je to brutál to není avie!!! :evil: U hobby craftu ten model připravovali snad jenom podle pár nezřete lných fotek

Můžeš blíže popsat, co je je tak špatně? Kromě, boulí na motorovém krytu, ty už jsou popsány jasně.
Myslíš proporce a tvary? O rytí se nebavím, to není problém opravit. Ze kterých výkresů vycházíš?
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 09 lis 2011, 21:50

Sám jsem zvědav, co tě tak rozlítilo, Ó, mocný :grin: Že by tě tak zmlsali hobiti z Nového Zélandu (pro ostatní doporučuji shlédnout viewtopic.php?f=303&t=60764 , jen ať vidíte, proti jakému monstru jsem se neohroženě postavil) . Osobně bych řekl, že to tak strašné není, Mezek v podání Hobbycraftu má široký čumák z půdorysného pohledu a též je široký v oblasti kýlovky, což jsem řešil zbroušením konce trupu včetně kýlovky a směrovky před slepením a potom redukční dietou v oblasti nasazení kýlovky (obroušením zvnějšku) . Zkusím to vyfotit a ukázat problémové partie na fotce. Ale to je prkotina, vždyť jsme modeláři. Ale já pro jistotu již další Mezky asi postavím z G-14 od Fujimy, bude to míň pracné (na tomhle si dokážu, že to ještě umím a na tamtěch si udělám radost, jak to odsýpá). A pokud se týká toho, jehož jméno se nevyslovuje, dnes se mi zjevil a pravil, že registraci provede do konce týdne, aby se v tomto tématu materializoval osobně :twisted:

Co je větší průser, je zjištění, že spodek má model Avie holý jak dětskou prdýlku a přitom jsou pod trupem v oblasti centroplánu 4 symetricky umístěné vstupy vzduchu (viz foto). To bude peklo vyrábět čtyři identické krytky, když člověk neumí odlévat. Nu což, malý je ten, kdo si klade malé cíle.

Pro Dragona III: bohužel, s bezpečnostní Avií 1/48 ti nepomohu, já sám si ji zbaběle udělám v měřítku 1/72 pomocí aršíku od Propagteamu, páč ve čtvrtce nemám policejní písmena. To samé platí i o C-2, vojenské budu stavět 1/48, bezpečnostní 1/72.
Přílohy
vstupy na CS-199.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 09 lis 2011, 22:13

popsané úpravy zůžení zadní části trupu S-199. Detailování ještě bude, tohle je jen hrubé opracování .
Přílohy
pravy zadní části trupu S-199 (1).JPG
pravy zadní části trupu S-199.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 09 lis 2011, 22:22

nové nácucy a krytky viz návod od Martina Janouška
viewtopic.php?f=57&t=52021&p=1031802#p1031802 :-D
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Odehnal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 10 lis 2011, 08:06

No tak Fujimi taky není zrovna žádná výhra :grin: :grin: Mě přijde Fujimka zase moc nafouklá .
Pozná někdo okem ty upravy na trupu? Mě se zdá HC trup od kokpitu dozadu přijatelnej . Škoda jen že HC má tak divně placatej profil křídla. Jestli si upravoval nepatrně trup tak křídla rovnou vyhoď. :lol:
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 10 lis 2011, 18:55

Tak dneska jsem 2 hodiny makal na čumáku Avie, ale skoro to není vidět. Posunul jsem kulatou krytku na levé straně nad výfuky trochu vzhůru, na obě strany zasadil trubičky ( za přední hranu odklopného panelu ), proškrábl větrací štěrbinu vpravo pod nasavačem a připravil si samotný nasavač. A potom jsem naryl vstup k radiostanici vzadu vlevo na trupu (a přitom zkazil vstup k lékárničce :evil: - nepodařilo se mi udržet rovnoběžnost hran obou krytů - takže vteřiňák a znovu a lépe) . Nicméně snad s trupem skončím do soboty, pak se vrhnu na interiér, který tam chci vložit jako vanu.

Pro Martina Černého: Křídla Hobbycraftu nejsou úplně košér, ale ten trup mi vadil víc. co se týče Fujimy, jak říká tlumočník mistra Uko Yeshity " Kolik třešní, tolik višní ! :grin: A není na světě model Bf-109 ten, který se zavděčí modelářům všem :twisted: . Řekl bych, že každý preferuje ten svůj nej, já osobně bych asi coby etalon kvality varianty "Gustav" bral v měřítku 1/48 Hasegawu, ale ta Fujimy (myslím nová) není až tak strašná a navíc se dala získat okolo 300 Kč. Tož jsem si jich pár nasyslil :lol: . Potom bych dal UM (i když má pár chyb, zřejmě předělávkou z Friedricha od ICM ???) a nakonec Hobbycraft (má na můj vkus dost široký čumák + další chyby viz S-199). A abych nezapomněl, hodně zdraví, pohody, netřesoucí se pazoury a sokolí oko k zítřejšímu svátku.

pro Petra Odehnala: díky za návod, vyzkouším.

Pro Houmera: nějaký fotečky pouhý - pro rodinu , by nebyly :twisted: :twisted: :twisted: . Zajímalo by mne (a ostatní též), co kutíš ve svém pekelném brlohu :grin: ! To se to opisuje, když nám jiní prošlapávají cestu :grin: :grin: :grin: .

Dneska končím, za chvíli dorazí Izák a jdem do World of Tanks zahořet pro víru ve svém Téčku. Ale teď musím jít drakům udělat večeři :cry: .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Maier » 10 lis 2011, 22:03

Ad bezpečnostní Avie a dekály od Propagteamu.
Na tuhle cestu rovnou zapomeň. Chtěl jsem se jí vydat já a výsledek byl takovej, že jsem ty dekály doslova zahodil a začal schánět jiný. Dekály od propagteamu (pominu-li špatný tvar některých pismen) mají znaky na křídlo asi tak o 30%menší než by měly být. Možná leda tak na Avii v 1/100. Já to řešil tak, že jsem se dohodl s majitelem AML na odkoupení jeho aršíku, kterej je rozměrově i tvarově výrazně líp udělanej.

Znaky na zelený avie z aršíku propagteamu jsem neporovnával, ale řekl bych na první pohled že by měly jít použít
David Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 11 lis 2011, 08:01

To Černý Hugo - díky za přání.
Fujimi jsem stavěl 2, HC zatím jednoho a když je postavím vedle sebe tak je to docela rozdíl v proporcích . Fujima není špatná, ale má své mouchy, třeba nesklopíš spodní klapky chladičů bez uprav chladiče tak aby to vypadalo jako ve skutečnosti. Pak to debilní tmelení univerzálních krytek a blbě sedící oddělený čumáky.Ale jinak vypadá víc Mezkovitě než HC, to je fakt.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno