Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hurricane factory aneb Hurricane 1/72 i jinych meritek

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hurricane factory aneb Hawker Hurricane 1/72

Příspěvekod Michal Šourek » 09 lis 2020, 21:07

Dily na Sea Hurricane tam nejsou, ramecek s dily 54 a 55 je extra

https://www.scalemates.com/cs/kits/reve ... -c--176230

Ad antena u DUoK, budu stavet pozdejsi sedozelenou variantu z Army, tak to udelam jinak. Diky za info.

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 09 lis 2020, 22:08

Tak to jsem netušil, stavěl jsem Revella už dávno. Všechny modely mám zaarchivované krabicích a trochu mi trvá než něco najdu, ten Sea Hurricane by tam někde měl být a snad i víc než jeden :), tak se kdyžtak ozvu.
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 lis 2020, 23:10

Sea Hurricana od Revellu mám a taky jedno normální II C. Stavět to nebudu. Počkám si na nějaký pěkný II A. Přehodnotil jsem priority a jediný co potřebuju je PR Mk II A a možná II D. Tak kdyby někdo potřeboval dejte vědět. Mimochodem, netušíte, jestli se Arma na II A a II D nechystá?
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 09 lis 2020, 23:35

Pokud Arma II.a neudělá, úprava z II.b bude bezproblémová ... (:)

Michale, ta Vaše DU-K je překrásná. Taky se chystám na tu přemalovanou variantu, ovšem ve čtvrtce a ta anténa mě velice zajímá. Ani po prohlížení "oceánu" fotek nemám jasno.
Existuje i jiná fotka než tahle? Na tu hnědozelenou původní variantu nejspíše fotka není.(?)
Přílohy
Hurricane II. DU k Z3437.jpg
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 10 lis 2020, 22:53

to Aeromodelar: V Modeláři byl článek věnovaný rekonstrukci tohoto stroje a byly tam asi všechny fotky, které jsou dostupné. Nikde bohužel není ta mašina asi úplně komplet.
Já mám výše uvedenou fotku v publikaci o Otmaru Kučerovi v daleko lepší kvalitě a tam je vidět, jak jsem psal, absence anténího lanka a naopak natažené antény IFF. Nejčastěji se u lanka antény mezi sloupkem a SOP řídím fotkou. Zjednodušeně lze říct, že pokud je na sloupku trojúhelníkový "praporek", tak tam lanko je - šlo z trupu přes tuhle kladku k malému sloupku na SOP. Pokud naopak na sloupku "praporek" není(mnohdy jsou tam vidět jen dva malé výstupky pro uchycení toho bazmeku), tak chybí i lanko. To si myslím neplatí pro ranné verze hurriho, kde byl sloupek jen tyčka a anténní lanko jsem tam viděl asi vždy(třeba mne někdo opraví).
U antén systému IFF natažených od konce VOP k trupu je to horší, protože na fotkách dost splývají s trupem. Tam je dávám opravdu jen, když mi to fotka potvrdí. I u Vaší fotky je vidět černá tečka na vnitřním pravém horním kraji písmene D. To je průchodka, kde anténa IFF na téhle straně vstupuje do trupu, od ní jde na fotce taková lehká čára skrz písmeno D šikmo vlevo dolů. To je stín antény, ktérý je u mne na stejné fotce zřetelnější a já vidím i anténu, tady na fotce vidět není. Ta průchodka může být i takovým vodítkem, zda u daného stroje tohle je, ale u hurriho se špatně hledá. Třeba u Spitfiru Mk.V je dále na trupu a jde ji vidět v kokardě.
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 10 lis 2020, 23:24

Díky Petře, vidím to na tom "D" teď zřetelně. Na fotkách je většinou vidět prd a hledal jsem tu průchodku více vepředu, jako u Spitfiru. S těmi praporky na sloupku se vysvětluje zbytek. ;-I
Toho Modeláře mám, jen ho musím najít. Už tak vím, co mi pořád scházelo. ](*,)
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 12 lis 2020, 10:13

Včera pod rouškou noci přišel na stůl toliko propíraný Revell. Zatím jsem zastavěl kokpit a víceméně padl jak ulitý, ani jsem nemusel extra frézovat. Musí se jen odstranit taková ta stříška nad přístrojovkou. přilepené jsou jen boky nad konstrukcí, konstrukce je volná aby se dala vyklínkovat aby se potkala podlaha. na podlaze se musí oříznout malá krabička, zakreslil jsem do plánku. Jinak se potvrzuje, že největší průšvih je plánek - kolejnice pod nohy jsou obráceně, přepážka za sedačku též a zaměřovač je pootočen o 90st. Grafik by měl spíš kreslit do Dikobrazu vtipy... Podlaha kokpitu nijak nezasahuje do podvozkové šachty, jak prezentoval Fking. Omlouvám se za fotky, bouchám je jen na stole telefonem.

IMG_20201112_0941530.jpg
jen se dotmelí přepážka za sedačkou po slepení trupu
IMG_20201112_0942234.jpg
pravý přechod do křídla nad šachtou zeslaben - možná budu pokračovat při konfrontaci se šachtou
IMG_20201112_0942394.jpg
levý přechod do křídla nad šachtou ještě nezeslaben
IMG_20201112_0943467.jpg
IMG_20201112_0940263.jpg
plánek se zakreslenými chybami

Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 12 lis 2020, 10:51

Právě dorazila zásilka kabin od Roberta...

IMG_20201112_1047036 (002).jpg

Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 13 lis 2020, 10:37

Dnes jen pro rozptýlení špatné výstupní kontroly aneb soudruzi chybu neudělali
IMG_20201113_0057344 (003).jpg
zeslabení horních půlek křídel v místě šachty
IMG_20201113_0045438.jpg
křídlo sedí
IMG_20201113_0045128.jpg
zeslabení zadní části
IMG_20201113_0044593.jpg
zeslabení přední části
IMG_20201113_0044300.jpg
vešla se...

ještě začistím lemy šachty v centroplánu, aby byly stejnoměrné, protáhnout rytí na křídlech (pro mne větší opruz) a jde se na barvení. Stále licituji s myšlenkou na Sea Hurricane, čekám na odpověď od Víti Výmoly, druhá varianta je Trop CBI. Z mého pohledu je největší chyba setu plánek, který neupozorňuje kde co zeslabit a i umístění kokpitu chybí. O chybách jednotlivých komponentů jsem se již zmínil včera.

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 13 lis 2020, 14:36

nevím, zda bych toho Revella neměl nastříkat Aeromasterama, jako před lety....retro je retro... :grin:
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 lis 2020, 14:46

To je máš ještě použitelný? :grin: :grin: To retro pamatuju z CMK ligy, to byly časy.....
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 13 lis 2020, 15:32

Já Aeromastery používám normálně. Dělá se mi s nimi dobře. Naposledy na rozestavěného Lightninga jsem je vytáhl. To bylo letos :grin: Jsem rád, že šachta pasuje jak má. Omlouvám se za chyby v návodu. Ale je opravdu prehistorický a opravovat ho nebudeme. Posledních cca 10 ks, co je skladem doprodáme a šlus. Jak píše Michal, tak revellův Hurrik už není na výši doby. Ale na Armu něco připravujeme.
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 13 lis 2020, 15:43

Martin Černý 'Černoch' píše:To je máš ještě použitelný? :grin: :grin: To retro pamatuju z CMK ligy, to byly časy.....

Mám ještě některé neotevřené, to půjde.

Dotaz na znalce CBI kamufláží. Někde jsem se dočetl, že původní britská DG/OG/MSG byla pro Asii nevhodná, tak Ocean grey přestříkali Dark Earth + bílé pruhy. jsou nějaké fotky, že se hnědá loupala a že OG prosvítala? Druhý dotaz - znaky malé modro-modré v místech původních velkých britských - byly původní zastříkané, tj. viditelný kruh "čerstvé" barvy?

díky

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bari Ball » 13 lis 2020, 17:28

RAF mala na Ázijské bojisko predpis DG/DE/MSG a tieto Mk. II boli takto nastriekané už vo fabrike, myslím že neboli premalované. Na týchto Huricanoch som nevidel premalované znaky, takže by som lem inou farbou nerobil.
Bari Ball

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 13 lis 2020, 18:24

Asi mas pravdu. Jedina ftka, ktera me trochu nahlodala je v odkazu

https://www.asisbiz.com/il2/Hurricane/C ... -CF397.JPG

Prijde mi, ze je tam flek okolo maleho znaku.

M.
Michal Šourek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno