Slepování jednotlivých podsestav jsem si doslova užíval. Vše nádherně sedí. A o proti IX mi připadá že jde vše ještě lépe do sebe. Nevím jak to popsat, možná větší manipulační prostor ? Nebo spíš IX je dost tak na těsno.
Ahoj, Spit vypadá nádherně a stavebně to máš taky moc hezký. Ale historicky jsou tam nesrovnalosti.. Nevím přesně, kterou stavíš kamuflážní verzi (z kterého období), ale podle ruční hydraulicke pumpy pro zasouvání podvozku je to nějaká early mašina (cca od 175 kusu už bylo ovládání podvozku klasické jako u všech Spitfirů - začátek roku 1939). Pak máš za hlavou pilota pancíř- ten se montoval nejdřív od února 1940, možná až od léta 1940. A sedačka early Spitů byla celá z plechu a natřená normálně interiérovou barvou, sedačky z lisované pryskyřicové směsi se montoval až od léta 1940..
Roberte pěkně jsi to rozjel a je to opravdu nádhera. Alespoň tě budu sledovat když musím jen ležet na kapačkách. Ale můj čas přijde a budu zase moct modelařit. Tak pilně pracuj.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Ty držáky světlic je otázka. Většinou se uvádí, že to měly hlavně Seafiry, ale teď jsem narazil na fotku Early Spita s ruční hydraulickou pumpou zasouvání podvozku a ten ten držák evidentně má..Foto se dá najít na webu..
Ahoj Jirko, podle toho co jsi napsal by mělo vše cca sedět. Vybral jsem si kamufláž F. Což je early z června 1940. Sedačku jsem nabarvil podle sebe, zmátlo mě polstrování. V návodu je to dobře. Nevadí o důvod víc stavět další kousek Ta fotka co jsi tady dal je perfektní. Tu černou tabulku na pravém boku řeší Eduard obtiskem. Je to moc pěkný detail. Když srovná fotku kokpitu s modelem, tak mi akorát chybí nějaké ty drátky. Jinak je to věrná kopie.
Trup jsem večer slepil, no a musím říct že lícování dílů je lepší než u stavebnice Tamiya. Hlavně v prostoru motorového krytu.
Ahoj, no myslím že bohužel nesedí - P9443 měl první let v dubnu 1940. To už se rok do Spitů nemontovala ta ruční pumpa zatahovani podvozku, ale standartní hydraulika poháněna čerpadlem od motoru.. Prostě ta pravá bočnice by měla vypadat jinak..