Po týdnu malý postup, jelikož mě sklátil moribundus. Obě Zera připravena na surf a nástřik barev. Nakonec použiju nové MRP na japonské letectvo, ale zatím jen testovací odstíny, které nemusí být definitivní.
Mílo jsem rád že jsi ten moribundus překonal a zase modelaříš. Neskutečná rychlost a kvalita jako vždy. Už bych ty svoje 2 prakostlivce měl taky dodělat.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Pekne, pekne, ale takmer nikto neriesite cervenohnedu zakladovku pod vrchnou farbou! Totiz to, na rozdiel od vrchnych farieb, ktore v tropoch dost trpeli, ta zakladovka na baze olova bola dost trvaca, a farebne stala! Kabat A6M3 mod.22, po par tyzdnoch...
Mílo,pěkná práce, jsem zvědavý na odstíny a nabízenou škálu dlouho odkládaných barev na japonce. Měl bych ještě pár postřehů ke stavbám.
Model 22: Měl by mít spodní kryty kanonů s boulema stejné, jako 52 - na modelu jsou kryty pro model 21 Nakajima late, taky s boulema, ale jinou paneláží. Taky měl nádrže vně kanonů. Zvrchu křídla se to projevuje plnícím hrdlem a dvojitými řadami nýtů, zespod odnímatelný kryt nádrže stejně to má m 52. Prkotiny, které skryje zbarvení. V této fázi bych zvážil maximálně víčko nádrže.
Model 52: Máš barevné rozhranní kamufláže a barvu podvozkových šachet Mitsubishi. Hinomaru s úzkým lemem a tepelné štíty pod výfuky typické pro Nakajimu. Tamiya ve stavebnici nabízí pouze verzi štítů Nakajima. Ale hlavně trupové hinomaru máš posazené moc vysoko a to už vidět je. Můžeš odhalit plánovaný marking?
V minulosti jsi opravil řadu modelú v barvě, tak proto to píšu, ne abych naštval. Přeju hodně zdaru, jistě bude za chvíli na co koukat.
Ahoj, díky za postřehy. Kryty zbraní s boulemi, jsem bohužel zjistil až po nalepení. Na ty nádrže kouknu, to je ve stadiu, že by to šlo možná upravit. To se týká 52, tak bude ta co je ve stavebnici(jediná Mitsubishi) Hinomaru na křídlech už je opraveno, Z krytama pod výfukama asi nic neudělám. Boční Hinomaru je malinko výš, na tom zesílení špatně seděla maska a riskoval bych podfouknutí.