Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SC-1 Seahawk 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SC-1 Seahawk 1/72

Příspěvekod Martin Novák » 06 bře 2017, 09:44

Vpodstatě to tak dělám, ale asi mám špatný světlo, oko nebo ruce a nějaká desetinka mi tam ujede (což zjistím po sundání šablony z druhýho kroužku). Při tom rozměru 1,5 a 2,5mm je tam fakt každá desetinka vidět. Dám tomu ještě šanci a když se nezadaří půjdu do něčeho radikálnějšího. Asi tyčka do trubičky a ta do díry. Bude to pracný ale snáz to uhlídám. Díky za reakci.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 06 bře 2017, 12:47

Dvě věci: tak svůj model teď už ani nebudu začínat.-))
A ta druhá: z tím rytím to moc dobře znám, pod šablonou to vpadá ok a pak je to stejně ujetý:-((
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 bře 2017, 20:31

Martin Novák píše:Vpodstatě to tak dělám, ale asi mám špatný světlo, oko nebo ruce a nějaká desetinka mi tam ujede (což zjistím po sundání šablony z druhýho kroužku). Při tom rozměru 1,5 a 2,5mm je tam fakt každá desetinka vidět. Dám tomu ještě šanci a když se nezadaří půjdu do něčeho radikálnějšího. Asi tyčka do trubičky a ta do díry. Bude to pracný ale snáz to uhlídám. Díky za reakci.

No, je fakt, že v tomdle měřítku je to sádlo máslo... Pak je ještě jedna sprostá varianta - vyřezat to do vinylový samolepící fólie a nasurovce nalepit na povrch. Dělám to tak a funguje to. Klidně ti toho nařežu A5ku na plotru. Pro představu:

2015_0117_234911.jpg

2015_0118_001341.jpg

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 06 bře 2017, 23:16

Tak to je úplně luxusní nabídka [-o< , ale musím se tyhle základy naučit. Přidělávat práci jinejm, to si šetřím až na chvíle úplnýho zoufalství. Nevylučuju, že SOS na práce tohoto druhu někdy vyšlu páč jsem počítačově dost negramotnej a kreslící programy mě úplně míjí. Ale zatím díky, zabojuju sám :)
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 06 bře 2017, 23:19

Držím palce, tvá stavba je fakt luxus ;-I
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 08 bře 2017, 07:07

Tak jsem se trochu bál, že jsi model odložil někam na dno kitníku :) ale ještě že jsi to neudělal, ta stavba je opravdu parádní a se zálibou sleduji každý nový příspěvek. Vážně paráda! už se těším na další příspěvky :)
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 16 bře 2017, 04:08

Díky chlapi, zatím nic neodkládám, jsem při chuti a držím tempo (šnečí) :)
Semafor se opět nepodařil a tak jsem splnil výhružku a udělal to pracně z profilů. Nejsem 100% spokojen, z blízka je to takový bramborovitý ale tak z 25ti cm celkem vpohodě.
CIMG3449.JPG

Vrhnul jsem se na kryt motoru. Ten má slušnej tvar i velikost ale klapky chlazení mají sice malou hloubku ale zato zabírají větší část po obvodu než by měly. Správnou velikost vidím tak na 3,3x3,5mm. Dále chybí dělící rovina. Ta probíhá asymetricky vlevo mezi 2.a 3. klapkou a vpravo mez i3.a 4. klapkou zhora. Ve spodní části mezi klapkami chybí odskok a přepážka oddělující tunely chladičů není zrovna přesvědčivá. Ještě jeden zádrhel. Celý cowling by mel být o cca 2mm blíž ke křídlu. To se nezdá moc ale vzhledem k tomu, že se jedná o tak malý prostor, dá se říct, že je ta partie o 25% delší! Tak jsem se s tím nějak popral. Výhoda je, že při posunu cowlingu vzad se dostane motor do správné úrovně. Ad motor. Pokusím se ho spáchat sám. Zatím mám karter. Jako Miškova práce to nebude ani náhodou ale tu hrůzu ze stavebnice by to překonat mělo. Pokusím se dostat na detaily ala Quickbost kterej je relativně nepoužitelnej. Jejich motor pro Buffalo nebo B-17 je jiná verze s jiným krytem reduktoru a hlavně má disproporčně velký válce namačkaný kolem malýho karteru. Tož mi držte palce.
CIMG3438.JPG

CIMG3440.JPG

CIMG3446.JPG

CIMG3445.JPG

CIMG3444.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 bře 2017, 07:02

Já myslím, že se ti to podařilo ;-) Jsem zvědavej, jak se s tím motorem popasuješ.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 dub 2017, 17:49

Nějak se mi množí fotky, tak je načase něco přihodit. Dělám na tom chaoticky tu i onde jak je chuť. Z motoru mám tak napůl hotovej kryt reduktoru a spasovanej s karterem a vrtulí.
CIMG3454.JPG

CIMG3453.JPG

CIMG3450.JPG

Teď si hraju s povrchem trupu. Rytí je mělký a většinou mimo. Třeba ta šikmá spára za kabinou je asi umělecká licence kresliče výkresu. Na druhou stranu chybí dveře radiovybavení, regulační klapky mezichladiče jsou kočkopes mezi starším a novějším typem atd., a spousta toho, zvlášť za motorem, úplně chybí. Přitom řeším i brutálnější úpravy. Uzavření trupu za pancéřovou deskou a vyosení SOP o 4°doleva. Náběžku na levé části SOP jsem vyfutroval masivním profilem a po zavření trupu se bude sochat. Největší tvarová úprava je třeba v místě uchycení plováku. Takže přišla rozvaha,
CIMG3459.JPG

a pak brutální čin.
CIMG3478.JPG

CIMG3464.JPG

Podlahu pilotního prostoru jsem otočil vzhůru nohama a usadil pod její usazení. Tím se dostala v přepočtu asi o 15 cm níž do úrovně horní plochy křídla. Myslí, že to je mnohem reálnější podoba. Zespodu jsem na ní nalepil kozlík z profilů a na něj dosedá pyramidka z profilů. Ta je tam zatím zalícovaná půdorysně s vyznačením průniku ostatních ploch. Než jí začnu strouhat, musím ještě vypracovat kanály chladičů pod těma obloukovejma výřezama. Tož zatím tak.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 10 dub 2017, 16:45

No pěkně pokračuješ,už se těším na další příspěvky,máš to parádní
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 14 dub 2017, 01:10

Dík za podporu (:) Zatím je to takový hrubý, ale zase se to na sebe podobá o kousek víc.
CIMG3484.JPG

CIMG3483.JPG

CIMG3487.JPG

CIMG3482.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2017, 05:28

RAdost sledovat! Moc pěkná a inspirativní záležitost Martine ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavkoss » 14 dub 2017, 12:51

radost pozerat. budem sledovat ked pozeram na ten moj v kitniku...citim sa ako maly skolacik...
slavkoss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 14 dub 2017, 13:43

Nezlob se na mě, ale když sem zabloudí člověk s jiným zájmem, kterého zajímají z minulosti např. i letadla a nemá takový přehled, co se vydává, či začátečník, tak by se rád dozvěděl o jakou stavebnici - výrobce jde. Nikde jsem se to bohužel nedočetl.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zonaria » 14 dub 2017, 14:07

Antares.....pak to přebaloval Směr. Stačí?
zonaria

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno