Tak tenhle mustang - marking - byl můj první soutěžní model. Stavebnice klasika Academy. Ty to máš parádně udělaný.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Já se pomalu dostávám do finále a svou leností jsem něco objevil Po obtiscích jsem zalakoval pouze hvězdy na křídlech a olivovou barvu a na zbytek sem se vyprdl, protože proč že...
Takže o to víc jsem se divil, když mi při stírání washe od Ak pomocí jejich White Spirit na štětci zůstával i krycí lak z obtisků. Naštěstí na dekal samotný to vliv nemá, takže jsem rozpustil lak na popiskach, hvězdách na trupu a čísle 40. Jediný problem se objevil na červeném víčku na nádrži.
Hezký postup u obou Chroustalových pronásledovatelů, poklona pánové
Vidím že máte oba (Lukáš Loučka i Tomáš Turek) shodně odlišené ty kryty zbraňových šachet na křídlech. Dá se tohle nějak doložit fotkami? Předpokládal bych, že když stříkali a tmelili celý křídlo, tak přestříkali i ty kryty šachet. Nemám to ale úplně nastudováno a netvrdím, že je to takto špatně. Spíš mne to jen zajímá.
Já vím, že fotky vyrobených Mustangů i předpisy mluví o jednotném přestříkání křídla, ale mám svoji teorii. Počítám s tím, že kryty zbraní byly každý den minimálně jednou otevírány a tak trpěly provozním opotřebením. Předpokládám, že byly časem přestříkány, nebo byla barva časem kompletně odstraněna... takhle si tu svoji vymalovánku v duchu obhajuji....
Takže dnes, skoro 3 měsíce po Chroustalovi, jsem dodělal Mustanga. Ke konci mě to už moc nebavilo, ale jsem rád, že mám letos první kousek do vitriny. Díky klukům za podporu a zvlášť Peťovi za ty náhradní obtisky. Fotky zatím mobilem. Až budu mít vytažený focení, dám ho do galerie.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard