Parádní skupinovka ..jedna stavba lepší než druhá a ta spousta podkladů ..hned bych se přidal,ale Revella bych už asi dalšího nedal a Trumpeta už je cenově za čarou kolik jsem ochoten za model dát(a to nepočítám nějaký ty doplňky)..no a abych taky přidal názor na zbarvení šachet a podvozků mašin v NMF..ta za mě obojí v kovu
Dyk sme to měli chlape včera v těch brožurách Když se podíváš na to video co sem dal Franta Šrédl je v čase 2:01 až 2:07 jasně vidět ten starej volant. Ale já chápu, že ten odlitek beranů je tak hezkej... A ještě k těm šachtám. Je to fakt prekérie z těch čb fotek něco zjistit. trochu mě nalomila tahle fotka z fabriky. Očividně kovák. Noha kov (spíš teda asi barva hliníku). Šachta ZCY +kov? Ale čím jsou stříklý vrata? Něčím určitě ale jestli je to ZCY, NG ze zásob nebo něco jinýho fakt netuším.
U těch starších kusů (včetně kováků) bych se přiklonil k šachtě, dveřím a často i nohám v NG. Viz viditelný cípek vnitřku šachty na fotce vpravo dole.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák píše:....Když se podíváš na to video co sem dal Franta Šrédl je v čase 2:01 až 2:07 jasně vidět ten starej volant. Ale já chápu, že ten odlitek beranů je tak hezkej...
Ty mas zrak jak drak! A mas pravdu, radsi bych tam dal ty berany
..ještě malá poznámka..jestli stavíš"H" od Eduardů a máš tam původní čirý výlisky Academy..tak musíš předělat zadní část překrytu..ubrousit a vyleštit to podélný rámování a doplnit trubku pod překryt..starší typ překrytu byl tvořen přeplátováním tří pásů plexi..viz foto
Pěkný. Jen ten terčík s ovládáním bočního okna na pravej straně bys mohl sladit barevně s tím vlevo tedy IG. Taky bys mohl vytunit ten volant o nějakou krabičku. Viz frantovo video asi 0:50.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
jj, diky za info. Ono to neni jeste hotove, koukam do ruznych publikaci a barevne je to vsude jinak, Na volant se jeste mrknu, ale nechci to hrotit, ma to byt odpocinkova stavba
Tak jo. Někdo tu ten průměr holt kazit musí. Neříkám že zahájeno. Vyštípáno. Nějaké zkušenosti či návrhy jak tu mrchu vyvážit aby si nekecla na pr.. zadek, pls?
Zkušenosti žádné, návrh: nejde něco dát do pouzdra radaru? Z hlediska rovnováhy na páce ideální místo. Ať se daří.
Ohledně vyvážení modelu: já do přídě/gondol a pod.vždycky nacpu lepivou gumu typu tack it a do ni broky do vzduchovky. Výhoda je, ze to nemusím lepit a drží to pěkne pohromadě.
Pánové, sleduji, zatím krásná práce. Na páté stránce tohoto tématu jste řešili rozdíly v odstínech panelů strojů v NMF. Vzpomněl jsem si, že jsem měl někde založené schéma odstínů, co bylo kdysi v mé čtvrtkové stavebnici Academy. Tak jsem to konečně našel a dám vám to sem, pokud by to někoho zajímalo. Jak moc se tomu dá věřit, nechám na posouzení každého.. Pokud by vám to vadilo, omlouvám se a smažu to.
Při čekání na resiny od Miloslava jsem se lehce pustil do opracování kovových noh . Nemám s kovovými díly žádné zkušenosti. Je třeba je po vybroušení a preleštění klasicky nastříkat nebo stačí zalakovat? Díky za každou informaci.