Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Curtiss P-40 a P-36 NAPŘÍČ KONTINENTY

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1587 • Stránka 89 z 106 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 106
  • Odpovědět s citací

Re: Curtiss P-40 a P-36 NAPŘÍČ KONTINENTY

Příspěvekod andy.pipkin » 26 lis 2023, 22:46

Jo je to Hasegawa 1/48. Musím to rychle postavit než začně Eda chrlit ty svoje P40tky. Naštěstí jsem měl skladem jen tuhle jednu P-40E. Vícktát bych to stavět nechtěl. Ostatně jak vše co jsme zatím měl od Hasegawy v ruce...
Yeah, I know!
andy.pipkin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 27 lis 2023, 11:44

Máš naprostou pravdu andy.
Já už s eNkem bojuju asi rok a půl a zatím ta Hasegawa vyhrává...
Držím palce. To napojení trupu a ocasu je děs, i když to na poloviny přilepíš před jejich slepením... :?
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 07 pro 2023, 21:22

Tak i já se v dnešní "Day of Infamy" stal štastným majitelem publikace pana Adamce a než mi Ježíšek zabavil, tak jsem stihl namátkově zkontrolovat obsah a jednou větou - je vidět, že publikaci dělal modelář pro modeláře!
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 08 pro 2023, 23:38

Přesně tak. Je to pecka (:)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maxim72 » 11 pro 2023, 09:36

Tak jsem již taky majitelem publikace od pana Adamce je opravdu perfektní [-o<
maxim72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paragan » 12 pro 2023, 11:40

Tak dnes jsem si vyzvedl tu knihu taky. A musím říci, že po dlouhé době mám pocit , že každá koruna , kterou jsem za ní dal byla pekelně dobře utracena koruna . Jasné foto na kvalitním papíře. Akorát si dovolím jednu poznámku- je škoda, že autor při dělení témat nechal vždy jednu stranu prázdnou. Takhle přišel o cca deset stran A4 , které mohl využít např. na více fotografií, emblemy jednotek, jednotlivých pilotů nebo i na jednu super letovou momentku letounu . Zkrátka škoda toho mrtvého prostoru. Ale jinak smekám pomyslný klobouk a moc se těším na případné další díly.
Přeji hodně úspěchů.
paragan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod andy.pipkin » 21 pro 2023, 18:02

Jsem ready na pořádnej špric!
Přílohy
1000004440.jpg
Yeah, I know!
andy.pipkin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 24 pro 2023, 22:12

Darth Vader Hawk... Hustý... :)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 03 led 2024, 20:34

Zdravím pánové.

Je nový rok, a tak jsem se po delší modelářské pauze rozhodl pro novou stavbu. Volba padla na P-40, která se mi už dlouhou dobu povalovala v kitníku.
Důvod je jasný - nová stavebnice P-40 od Eduardu, která se nezadržitelně blíží. Protože jakmile ji Eda vydá, Gawa by zůstala navždy nedotčená.
Mám k tomu navíc i spousty doplňků, se kterými by to bylo obdobné. A to je, myslím, škoda. Tak doufám, že nevadí, když se také přidám.
Přílohy
P-40-HAS-002.jpg
P-40-HAS-004.jpg
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 03 led 2024, 20:38

andy.pipkin píše:Jsem ready na pořádnej špric!

Ahoj,
koukám, že máš asi vybranou podobnou, nebo možná dokonce i stejnou kamo.
Takže se těším na Tvé pokračování. A nechám se inspirovat.
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod andy.pipkin » 03 led 2024, 21:16

Takže od minula drobný posun.
Přílohy
08.jpg
09.jpg
10.jpg
Yeah, I know!
andy.pipkin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod andy.pipkin » 03 led 2024, 21:18

Mr. Lachout píše:Zdravím pánové.

Je nový rok, a tak jsem se po delší modelářské pauze rozhodl pro novou stavbu. Volba padla na P-40, která se mi už dlouhou dobu povalovala v kitníku.
Důvod je jasný - nová stavebnice P-40 od Eduardu, která se nezadržitelně blíží. Protože jakmile ji Eda vydá, Gawa by zůstala navždy nedotčená.
Mám k tomu navíc i spousty doplňků, se kterými by to bylo obdobné. A to je, myslím, škoda. Tak doufám, že nevadí, když se také přidám.

No nevím, jestli není škoda těch doplńků do takové stavebnice... Jinak přeju hodně zdaru při slepování trupu. Je to fakt zážitek.
Yeah, I know!
andy.pipkin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otto Oťák Flégr » 04 led 2024, 10:29

Ahoj Peťo. Zase ultimátní stavba, Šebesta se třese. Doufám, že tady budeš stavbu často prezentovat? Držím palce, budu sledovat. =; :shock:

andy.pipkin píše:

No nevím, jestli není škoda těch doplńků do takové stavebnice... Jinak přeju hodně zdaru při slepování trupu. Je to fakt zážitek.

Andy, nemám strach, Petr to dá, budem ještě koukat. A doplňky zužitkuje všechny. Na tu jeho stavbu se těším.
Jinak Andy jedeš pěkně ;-I. Pěkná kamo.
Otto Oťák Flégr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 04 led 2024, 13:00

andy.pipkin píše:Takže od minula drobný posun.

Ty jo. Pořádnej posun. Jen co je pravda. A opravdu hezké odstíny. Mohu se zeptat, jaké odstíny/značku barev si použil?
Mimochodem, opravdu pěkně fouknuto. Takhle si to také nějak představuju.
A teď je již také jasné, že kamo máš vybranou jinou. Já pojedu klasiku - "London Pride". Zuby nesmí chybět.

andy.pipkin píše:No nevím, jestli není škoda těch doplńků do takové stavebnice... Jinak přeju hodně zdaru při slepování trupu. Je to fakt zážitek.

No doplňků určitě škoda není. Něco mám již rozděláno a není to žádná sláva. Konkrétně...
- Kokpit (Aires) plánuji použít bez úprav a předpokládám, že to půjde bez komplikací
- Motor (Quickboost) jsem už rozdělal a začal s úpravami. Nelíbí se mi příliš mělké dno. A ani motorová přepážka není úplně super kvalitní. Navíc, set obsahuje pouze levý boční kryt motoru. Takže pro mě nepoužitelné a musím upravit ty ze stavebnice.
- Podvozkové šachty (CMK) vypadají dobře a chystám se je použít bez úprav
- Zbraňový set (CMK) už také částečně upravuji. Ty šachty na zásobníky svrchu křídla úplně dobře neodpovídají velikostně a upravuji trochu i jejich vybavení, zbraňové šachty se zbraněmi zespodu zatím plánuji použít bez úprav.
- Ovládací plochy (CMK) zatím plánuji použít bez úprav.
- Vakuová kabina Rob Taurus - zatím plánuji použít bez úprav, ale už teď mě děsí, jak se vypořádám s bočními okny v trupu.

Otto Oťák Flégr píše:Ahoj Peťo. Zase ultimátní stavba, Šebesta se třese. Doufám, že tady budeš stavbu často prezentovat? Držím palce, budu sledovat.

Čus Otto. Ty jsi hroznej Brepta. :lol: Ultimátní stavba to rozhodně nebude, rád bych to prostě dokončil. Jak často to budu prezentovat, netuším, ale chtěl bych ji samozřejmě odprezentovat celou.

Jinak trup už mám slepený, tím myslím, spojené a připravené poloviny trupu jako bývají v normálním kitu :).
A takhle to dopadlo.... Linky někde trochu nesedí, ale mohlo to dopadnout i hůř.
Přílohy
P-40-HAS-014.jpg
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod andy.pipkin » 04 led 2024, 14:44

No s nástřikem úplně 100% spokojený nejsem, ale vždycky to může dopanout hůř....
Finální barvy jsou tyto.
Přílohy
colours.jpg
Yeah, I know!
andy.pipkin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1587 • Stránka 89 z 106 • 1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 106

Zpět na Rozestavěno