Když jsme fotili na klasické fotky, tak s tou zelenou to byla "zábava". Když se to vyfotilo s bleskem, tak z toho byla modrá jak vyšitá a bez blesku zelená. S digitálama už to tolik vidět není, ale i tak je tam znát znatelný posun do modré. Tak jak normálně 1/32 nestavím, tak jsem také neodolal a čekám až mi MiG-23 také přijde...
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Ty poslední fotky už jsou lepší. Vypadá to že jsi si s tím pitem pohrál, těším se až uvidím naživo.
Jinak já dávám před washem většinou polomatný nebo lesklý lak gunze řady C (nikdy ne mat), po setření washe dám někdy ještě lak znovu, pokud chci doladit povrch(matný atd.). Odřeniny a drybrush dělám až potom, ale s odřeninama to moc nepřeháním, jenom nejvíce exponovaná místa a hrany občas vemu zakladní barvou nebo grafitovou tužku, když to chci až na kov.
Koukám, že je problém s podklady na "bedny" jako s některými mašinami ze druhé světové. Díky všem zúčastněným za fantastické podněty a podklady. Mám doma ještě zahrabané nějaké dva časopisy PVO nebo něco takového a jsou tam také svělé barevné fotky , bohužel také těch rozebraných torz
Tuto stavbu som nejako obchadzal,nejako ma tento typ neinteresuje,ale ked som teraz videl ten interier...no parada!! a hlavne ked vidim ze je do nej zarezane ,tak ma to zacina nejako vzrusovat
Ten kokpit vypadá perfektně a odstín bych skutečně neřešil. I na fotkách stejné mašiny se bude lišit v závislosti na úhlu a nasvícení. A co se toho mého psaní týče, mám toho připraveného víc, ale není úplně jednoduché to protlačit do tisku. Emelky měly být volným (a logickým ) pokračováním článku o béenkách, ale redakční plány jsou redakční plány...
Po protrpěné chřipce další malý posun na MiGu. Věnoval jsem se především prostoru radaru. Nevím jestli se v té změti drátů a profilů dá něco poznat, ale snažím se být co nejvíce přesný dle fotografií (kterých ovšem není mnoho). To, co tam je dosud udělané je ale spíš takové pozadí hlavního celku radaru, který ještě nemám vymyšlený z čeho udělám. V kokpitu jsem dodělal ty plechy na podlaze. Vytvořil jsem je z samolepící metalické fólie, jak jsem měl v úmyslu a jsem s nima spokojenej. Pak už jsem jen tvořil vnitřní stranu překrytu, kdy jsem vymaloval detaily a z tenkého drátku naznačil těsnění. Před focením jsem zjistil, že jsem si na překrytu samozřejme někde odlomil a vytratil zámky na levé straně , takže bude nutná malá oprava.
Potom jsem vás chtěl ještě jednou poprosit, jestli někdo nemáte v archívu foto na odkrytovanou SARPku v kýlovce.
To pritlouk: redakci chápu, protože asi není moc bláznů, kteří se zajímají o ČSLA. Ale jestli o vydání dalších pokračování můžu někde zabojovat, tak prosím stačí naznačit.
Přílohy
Prostor v přídi
Prostor v přídi
Prostor v přídi
Překryt kabiny
Plechy na podlaze a dodělané pedály nožního řízení
Skvělá práce !!! A co se týká SARPP, ta schránka je stejná jako u L-39, pokud máš nějaké foto, dá se taky použít. Teď se mi podařilo vyoperovat obrázek z filmu, tak snad ti to bude něco platné...
Přílohy
Naposledy upravil PetrK dne 27 bře 2011, 13:22, celkově upraveno 1
Petr "Kyby" Kýbus Hotovo: L-39ZA, éra z Korejské války, nějaká ta F-1(P34, BT46) a pár vajec Stavím: CVN-65 USS Enterprise (v nedohlednu..)
to PetrK: děkuji. Parádní záběr. Mám doma publika na L 39 od WWP, tak se to pokusím udělat dle toho.
to Hansi: ano to je pravda, přepážky se pokusím začistit. Ono totiž fotky nemilosrdně odhalily více míst nutných k začištění (začistit je a přitom něco nepoškodit bude docela oříšek).
Já se omlouvám Zahymu, že mu lezu do tématu, když tak to klidně smáznu. Dvě zprávy, jednak už mám taky třiadvacítku (pořídil jsem si eMeFku), a také včera jsem se konečně dostal k tomu, že jsem s metrem oblezl skutečnou třiadvacítku. Takže jsem plný dojmů a poznatků. Můj odhad se štíty mě nezklamal, spodní jsou dost mimo. Namaloval jsem si je do měřítka. Na té fotce to možná tak nevypadá, ale to, jak je neudělali pravoúhlé je pro mně docela silný kafe. Každopádně si je spravím. Jinak se mi ten model paradoxně líbí čím dál víc a vrací se hezké vzpomínky na návštěvy lítání v ČB.
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 24 dub 2011, 11:41, celkově upraveno 2
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Čau Martine, jen houšť českých ér. V Tvém podání to také určitě bude stát za to. Těch štítů jsem se také nevšiml. v ruské publikaci Aeroplan na MiGy-23 je to taky rovně.
Přílohy
Tady je to pěkně vidět, byť na MLce. Snad to bude stejné.
Je to sice ML, ale tady to vypadá skoro rovně.
MiG-23 ML šttít.jpg (19.23 KiB) Zobrazeno 4166 krát
Dobové oblečení pro figurkáře, vzadu " původní " odstíny verze MF.
Ona MLka má ty spodní štíty opravdu rovně, anebo je to kus od kusu... Nikdy jsem si toho nevšiml, ale připadá mi, ikdyž je to nejspíš blbost, že má na každé straně jiný tvar...
Petr "Kyby" Kýbus Hotovo: L-39ZA, éra z Korejské války, nějaká ta F-1(P34, BT46) a pár vajec Stavím: CVN-65 USS Enterprise (v nedohlednu..)
Pár podkladů z východu , ze stejné publikaci a přece třeba ty horní štíty vypadají odlišně / nahoře jsou rovnoběžné, dole zužující se /.Na spodním plánku je nějak markantní rozdíl ve velikosti horních a dolních štítů.