Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 F-2, 1/48, Zvezda + 3

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Bf-109 F-2, 1/48, Zvezda + 3

Příspěvekod SV » 19 kvě 2010, 15:19

Jakub Vilingr píše:
Miloš Völkl píše:Čím víc poznávám tu Zvězdu, tím méně se mi ten model líbí a to jsem byl ze začátku nadšený. To že zapomněli narýt křídlo už víme, ale co je ten rantl za kabinou??? Taky vidím, že bude problém s tím jejich plastem a lícování dílů se mi taky nepozdává.....

Ale Miloši, oni to křídlo mají dobře. Podívej se na fotky F-2, to je zvrchu opravdu holé bez paneláže. To má Zvezda dobře. Přeplátování za kabinou mi taky nesedí, tam je to dle fotek holé, beze schodu.

Skutečně? Já tam vidím i nýty, které na celkovém záběru vidět nejsou. Takže, jak by asi vypadala ta linka ...
Přílohy
2.jpg
1.jpg
SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SV » 19 kvě 2010, 15:24

Jakub Vilingr píše: ... Přeplátování za kabinou mi taky nesedí, tam je to dle fotek holé, beze schodu.

Jakub Vilingr píše:
Absence paneláže na vrchu křídla je správná věc, stejně jako přeplátované panely na trupu a centroplánu.

Tož jak? Ano nebo ne? Rozmyslet, nestřílet ... :-k
SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nazgul13 » 19 kvě 2010, 15:36

Keď sa lepšie pozrieš na tu fotku, tak popri znaku je vidieť aj linku :wink: . Podľa mňa je to však fotka F-4ky a podľa mansura, na modele F-4ky budú robiť nové krídlo s linkami. Ináč si aj tak myslím, že aj dokonalé vytmelené a prebrúsené nity a spoje plechov pri prevádzke a po opotrebení vyliezli. Stačí keď sa pozriete na krídlo obyčajného dopraváku pri kľudnom lete, čo to muselo robiť s krídlom plnokrvníka pri niekoľkých + a - géčkach keď išlo pilotovi o održku...
Ján ORESKÝ
Nazgul13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 19 kvě 2010, 15:46

Jakub Vilingr píše: ... Přeplátování za kabinou mi taky nesedí, tam je to dle fotek holé, beze schodu.

Na trupu

Jakub Vilingr píše:
Absence paneláže na vrchu křídla je správná věc, stejně jako přeplátované panely na trupu a centroplánu.

měl jsem to upřesnit, myslel jsem na trupu zespodu, nebo spíše na centroplánu... Sorry
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 19 kvě 2010, 15:47

SV píše:Skutečně? Já tam vidím i nýty, které na celkovém záběru vidět nejsou. Takže, jak by asi vypadala ta linka ...

Nýty ano, ale ne spoje jednotlivých plechů
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SV » 19 kvě 2010, 16:41

Jakub Vilingr píše:
SV píše:Skutečně? Já tam vidím i nýty, které na celkovém záběru vidět nejsou. Takže, jak by asi vypadala ta linka ...

A co tam tedy dělá, vlevo od kříže, ta čára?

Nazgul13 píše:Keď sa lepšie pozrieš na tu fotku, tak popri znaku je vidieť aj linku :wink: . Podľa mňa je to však fotka F-4ky a podľa mansura, na modele F-4ky budú robiť nové krídlo s linkami. Ináč si aj tak myslím, že aj dokonalé vytmelené a prebrúsené nity a spoje plechov pri prevádzke a po opotrebení vyliezli. Stačí keď sa pozriete na krídlo obyčajného dopraváku pri kľudnom lete, čo to muselo robiť s krídlom plnokrvníka pri niekoľkých + a - géčkach keď išlo pilotovi o održku...

O té lince vím, psal jsem o ní už dvě stránky vepředu ( i s těmi nýty ), je tam i W.Nr. Ano je to F-4, ale to je jedno, jestli je to F-2 nebo 4, stodevítky byly tmelené všechny.

Jinak s tebou nemůžu než souhlasit, linky prostě časem vylezly a jejich neviditelnost na fotkách bych přičetl spíš nekvalitě fotek. Zatímco na trupu je vidět každý nýt, tak na křídle není nic a to potvrzují ty fotky Harderovi mašiny. Na detailním obrázku je vidět nýty a na celkové kompozici není nic...
Naposledy upravil SV dne 19 kvě 2010, 16:48, celkově upraveno 1
SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SV » 19 kvě 2010, 16:45

Jakub Vilingr píše:

Hele, chtělo by to opravdu víc mířit než vystřelíš.

Jakub Vilingr píše:
Jan Bobek píše:No, nejtovací set na F už mám, jen ho trochu popotáhnem, aby pasoval i na tohle. Hrabu se v tom celé odpoledne a zatím - paráda:-).

Doporučoval bych si prohlídnout fotky skutečnejch Bf 109 F, myslím, že to bude vyhozenej čas, protože ty eFka jsou úplně holý, tmelený a se zabroušenejma nejtama.

SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 19 kvě 2010, 16:53

A jak jsme na tom se stavbou modelu?
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 19 kvě 2010, 17:04

SV píše:
Jakub Vilingr píše:

Jakub Vilingr píše:
Jan Bobek píše:No, nejtovací set na F už mám, jen ho trochu popotáhnem, aby pasoval i na tohle. Hrabu se v tom celé odpoledne a zatím - paráda:-).

Doporučoval bych si prohlídnout fotky skutečnejch Bf 109 F, myslím, že to bude vyhozenej čas, protože ty eFka jsou úplně holý, tmelený a se zabroušenejma nejtama.

a bereš do úvahy z akej vzdialenosti sa bežne dívaš na na štvrtku ? kolko metrov by to robilo v reale - videl by si nejaké zatmelené nity ?? jakub má pravdu s takej vzdialenosti sa javí krídlo ako hladké....
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Seeadler290 » 19 kvě 2010, 17:17

Zamiř přesně brouku aaa cvak. :foto:
Přílohy
tmeleni.jpg
Seeadler290

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SV » 19 kvě 2010, 17:50

Seeadler290 píše:Zamiř přesně brouku aaa cvak. :foto:

Hele fešáku, nikde netvrdím, že to nebylo tmelené a tato fotka jen potvrzuje to, že byly vidět. Nebo si myslíš, že to po té kitovačce hned celé přestříkali? Jinak existuje dost fotek, kde ty linky vidět jsou.

Lubomír Kerék píše:
a bereš do úvahy z akej vzdialenosti sa bežne dívaš na na štvrtku ? kolko metrov by to robilo v reale - videl by si nejaké zatmelené nity ?? jakub má pravdu s takej vzdialenosti sa javí krídlo ako hladké....

Jasně a proč tedy všichni nýtují? Nějak nebereš v úvahu to, že na modelech je spousta věcí neměřítkových, dělaných jen na efekt. Třeba linky paneláže...

Nechci se tady s nikým dohadovat, jen jsem chtěl upozornit na to, že není pravda to, že nýty, natož linky nebyly vidět. Konec konců, každý má právo si to udělat tak, jak mu to vyhovuje.
SV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 19 kvě 2010, 18:16

Jen blbec nemění své názory:-D.
Karel Pilát píše:A jak jsme na tom se stavbou modelu?

Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 19 kvě 2010, 18:41

SV píše:
Jakub Vilingr píše:

Jakub Vilingr píše:

ANO JSEM IDIOT

zdroj: Messerschmitt Bf 109 F, G and K Series, An Illustrated Study, Jochen Prien, Peter Rodeike, strana 17. Jedná se o Bf 109 F-2, kdybys mě chtěl ještě nakopnout... Na fotce vidím hladkou plochu bez nýtů, možná by se dalo polemizovat, že je něco u kříže, ale spíše se jedná o škrábanec na fotce.... Dál se už nebudu diskuse účastnit...

2010_0519_192811AA.JPG

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 19 kvě 2010, 18:46

KLidnů hlavu. těch pár čar atˇ si tam někdo dorýhuje,stejně jsou povětšinou někde jinde .Podle těch´´ nejvěrnějších pramenů.´´. 8) 8) 8)pro mně je to lehčí práce,ale jsem zvědavej kolik lidí bude mít na soutěži onejtováno.
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmoustaf » 19 kvě 2010, 19:10

Friends!

Your photos are awesome! Thank You!

It looks that Harder had F500/501 wing with new style of wingtip and panel lines (see the fist photo)

Hahn had K50/51 wing (the one we had in model) without panel lines. (see the third photo)
mmoustaf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21

Zpět na Rozestavěno