Díky pánové, pokusím se to ve finále nezabít, teď když jsem se prokousal přes obtisky. Šediváku, tvý stavby patří taky k inspirativním, vždy se rád podívám a navíc jsme myslím oba postižení P-38čkou.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Lesklý lak, chodníčky ze surfu, polomatný lak, zapáskované laufy a pastelky. Nad chodníčkama si docela chrochtám, i po zalakování zůstaly o stupeň matnější než okolí. Přesně jak jsem chtěl. Zato z pastelek jsem trochu v rozpacích. Víc na pilu ale tlačit nechci a protentokrát už to tak nechám.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Ahoj, túto stavbu sledujem od začiatku a je to parádna jazda. Ako sa hovorí klobúk dolu. Prosím Ťa, aká stavebnica bol východzí polotovar? Asi tuším, ale nepretlmočený originál je najlepší .
Díky chlapi. Stavebnice je letitý Směr (původně prý Antares nebo tak něco- to neznám). Dodnes ji mají v hračkárnách. Naposled jsem jí viděl ve Wiki za tuším 169 Kč. Já to kupoval snad ještě na škole někdy v roce 95? Chodníčky jsem vymaskoval až po lesklým laku (akrylová Tamyia v mnoha vrstvách- přebrušování obtisků) a stříknul směsí šedého a černého surfu. Pak jsem ještě, což na fotkách není, zamaskoval loga na vrtulových listech kolečkama vyseklýma z pásky a všechno přestříkal lakem s matnou bází. Teď po pastelkách to ještě stejným lakem zafixuju. Představa je, že loga budou svítit na zmatnělým povrchu. Povrch modelu je teď někde mezi polomatem a pololeskem ale chodníčky zůstaly někde mezi polomatem a tvrdým matem. Pár odřeninek jsem kreslil do těsného sousedství chodníčků. Chodníčky samotný jsem natečkoval černou a šedou akvarelkou a trochu roztupoval vlhkým štětcem. V tomhle ohledu jsem celkem spokojenej. Rozpačitější jsem z toho umolousání pod nádržema a odření plováku ale napravit už to prakticky nejde. Na tom polomatu ta akvarelka moc drží zatímco na lesku nechtěla skoro vůbec. Tak nějak se to člověk naučit musí, nechci to na první pokus přepálit.
Tak po skoro třech letech snahy připomínající někdy pokus uplést z h---a bič mám hotovo. Povrch jsem ještě maličko rozbil "umaštěním" hran krytek a některých panelů lesklým lakem. Kabinka byla trochu rozkydlá tak jsem si jí před vybavením vnitřní konstrukcí trochu stáhnul do improvizované klícky. Nakonec ještě pohled na motor s osazenými lapači. Je to zároveň měřítková fotka pro manželky kolegyně Fotky zde viewtopic.php?f=6&t=128910&start=15