To Ebond: Mám!!! Našel jsem to co hledáš. Třeba se mi všichni smějte, ale před mnoha a mnoha lety vyšly materiály v polském časopise Polská křídla (polsky nějak jako Skrydlata Polska) s výkresy na Macchi 200 v měřítku 72 s nějakými detaily jako kokpit, řez trupem + nějaká droboť (motor, kulomet, kryt podvozku aj.). Výkresy 72 nic moc, ale ty detaily jsou mimo měřítko a jsou dobré (autor: Przemyslaw Kajetan MUSIALKOWSKI). Pokud Máš zájem, klidně poskytnu, ale bohužel jen jako PDF.
Dr. zvied: pošli, rád na to kouknu. S pdf nemám žádný problém. A výkres mám jen z modeláře.
Všem moc děkuji za pomoc a speciálně Milan Petr za porci podkladů. Díky.
Teď už se cítím sebejistější jak Tony Stark zpátky v brnění. Už jsem do toho zaříznul, akorát nemohu najít nýtovací kolečko na čtvrtky, asi na něm ujel nějaký šotek.
A aby nadílky fotek dnes nebylo málo, tak ještě hotový Moran mého svěřence z kroužku Prokopa. Zapomněl jsem, kolik má let, ale asi 11 Všechno barveno štětcem, Revellkama Aqua.
Ahoj to vypadá jako okopírovaný výkres z Aerodetailu 15 na C 200/202/205. Jinak pozor na to kdyby chtěl někdo stavět úplně první 200. Jiná vrtule, jinak boule na krytu motoru, kratší hlavně kulometů, zatahovací ostruha, jiná konstrukce pod zadní části proskléného krytu kabiny. Snad to ostatní části tohoto výkresu postihují.
Upřímně... Ten výkres jsem sehnal na netu, když jsem pátral po nějakých materiálech na Saettu poté, co Potoxon ve vlastním vláknu předvedl stavbu uvedeného typu od Směru. Já osobně ho beru jen jako orientační, nikoliv směrodatný. I když na stavbu modelu ze Směru je dostačující, aby se z toho dal postavit slušný vitríňáček. Pokud bych si chtěl Saettu postavit (určitě ne tuto padesátinku), sháněl bych více podkladů, zvláště v italské sekci. Možná by neuškodila publikace Ali D´Italia č. 8, která by se měla uvedenému typu věnovat. Toť vše, jen pro inspiraci.
Celou dobu jsem si říkal, kdy se tu objeví někdo s modelem lodi. A ejhle!!! Drakar! Ale spíš mě napadla pirátská loď Black Falcon.