dik Jardo
dobre nebudem lakovat pojdem hned na druhy pokus, inak Martin ten wash je sedy len v kombinacii s modrymi odtienmi ide jemne do hneda, nechcel som dat ale o moc tmavsi aby to nebilo do oci
davidSK píše: inak Martin cim preryvas linky? ja ked sa o to snazim tak vzdy vybehnem, ides od ruky ci mas nejake voditko?
davidSK píše: ale mas pravdu sem to nepatri
Martin Glogar píše:Co se mě týče, nejraději používám žiletkovou pilku. Pokud je tam aspoň malá spára, udrží se. Přejedu několikrát, jen lehce, příliš netlačím, opatrně. Jedu ji tak cca pětkrát, až je spára dostatečně hluboká. To jde použít u rovných linek.
U zakřivených používám hrot z kružítka. Netlačm skoro vůbec, ale jen vlastní vahou rychle projíždím, kroužím třeba dvacetkrát, třicetkrát. Ono to ten materiál nakonec ubere a jehla tak nevyjede. Nemůže se hned zatlačit, najednou to neuděláš. U některých méně zakřivených linek jsem si oblíbil rydlo Trumpeter, není vůbec špatné.
Potom povrch přebrousím smirkem 1200, vykartáčkuju pod vodou zubním kartáčkem, a postup ještě jednou zopakuju. Už to jde samo rychleji, spáry už jsou hluboké, jde o jejich důkladné vyčištění. Znovu všechny projedu, přebrousím, vykartáčkuju a nakonec přejedu spáry tenkým štětečkem namočeným v acetonu. Ten vyžere poslední zbytky prachu ze spár.
Pokud není rydlo podle čeho nebo v čem vést, používám DYMO pásku. Ale to se týká jen problametických míst, u Gawy to neužiješ, tam to rytí je, jen je mělké.
Jiní budou mít určitě trošku jinépostupy, budoupoužívat jiné pomůcky. v tom článku je to taky dobře popsáno. Každý si najde svoje.
Já v kostce prorývám tak, jak jsem popsalJe to docela náročné na čas, zdržení, ale na výsledku se to zásadně podepíše.
Jo, a rydlo mi semtam vyjede taky, to se stane, přetmelíš 500 surfem, po zaschnutí seřízneš skalpelem a zbytek dobrousíš a je to
Jarda Kubín píše:Martine asi blbá otázka, ale přeci: ten aceton nemůže nějak narušit okolní povrch, když štětcem máznu mimo spáru?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků