To L.Musil: děkuji za scan, ale 4+ vlastním. Problém je, že tam z černé verze sedačky je vyfocen jen kousek (alespoň záhlavník se z toho dá vysledovat)
To Jan Soukup: Honzo, s focením mám problém. Mé znalosti foťáku se rovnají znalostem blondýnek plus vím kam se strkají baterky a karta. Počinek z malování detailů posuď sám, ale fotky jsou opět nic moc. Budem to muset někdy prokonzultovat. Můžu se tě ještě jako tvůj učeň zeptat, co mám pořídit za lak na ten interiér před washem? A odřeniny mám malovat teď, nebo až po?
To pritlouk: také smekám před pěkným článkem o MLkách. Už jsem ho četl dvakrát a rozhodně né naposledy. Budou následovat ještě nějaké další spisovatelské počiny?
Jinak práce na mé MLce postupují dopředu (ikdyž se vám bude asi zdát, že šnečím tempem). Hraju si s vybarvováním detailů v kokpitu. Myslím, že základní celky mám tak na 90% hotové. Nepovedly se mi ty plechy v barvě lesklého kovu na podlaze před sedačkou (připomíná mi to nerez). Tady jsem s barvou trochu experimentoval a nevyplatilo se to. Dostal jsem nápad, že tyto plechy napodobím samolepící metalickou fólií. No uvidíme. Taky pořád bádám nad tou barvou kokpitu. Když si nabarvené díly přiložím k fotkám ze 4+ (kde je dle mého výzkumu nafocena 2410) tak barva sedí. Když se ale podívám na fotky pozdějších mašin třeba z mé oblíbené 4645, tak kokpit je více do modra. Je možné, že se barvy v kabině trochu lišily dle sérií, nebo už jen moc dlouho koukám na fotky. Svádí mě to totiž přehodnotit záměr a postavit 2410, když barva v kokpitu takhle vyšla.
Máš to pěkný A barvu kokpitu vůbec neřeš, všechny mašiny jí měly stejnou. Barvy na fotkách jsou strašně zavádějící, je tam moc vlivů, které ovlivňují sytost a odstíny barev. Vždyť o tom i sám píšeš, že na tvých fotkách model vypadá jinak než ve skutečnosti
Petr "Kyby" Kýbus Hotovo: L-39ZA, éra z Korejské války, nějaká ta F-1(P34, BT46) a pár vajec Stavím: CVN-65 USS Enterprise (v nedohlednu..)