Díky Jakube, díky pufo dobrá diskuze. Já mám zase fotku od kamaráda - z nějaké německé knihy - původní barevka z války - kde je vidět použítí barev z trupu- je hnědo zelený zřejmě tedy 81/82 - na křídlech ta zelená stopro. Takže nic není dogma Je to wnr kousek od jendoho itala prpto mě to tak vzalo.
Přes "7 bodů, které otřásly Kurfirstem" se jedná o velice zdařilý model. Navíc uvedené body jsou lehce odstranitelné - jedná se o drobné tmelení, přerytí, vyvrtání díry a nový dekl za pilota (vše se dá zakomponovat do následujícího plánku PP + do leptu přidat ten dekl a eventuálně šablonu na kruhovou krytku na spodku trupu za centroplánem. Že zbarvení různých komponentů a kamufláže vyvolají určité kontroverze se dalo očekávat, na druhou stranu se z toho vyvinula zajímavá debata se spoustou užitečných informací a fotek.
Obdivuji Pufa za jeho rozhled, díky.
M.
P.S. Současně mi dorazil Hurricane od Army (čekal jsem na druhý přebal) a po fázi očekávání se dostavila fáze minimálně rozčarování. Minimálně ve srovnání se stavebnicemi Eduard a Tamiya. Ale o tom v jiném tématu.
Mýliti se je lidské, tak jen pro zajímavost. Mám patrně první knihu JAPO "Messerschmitt Bf-109K" a v textu je několikrát zmíněn rozměr kol 690 x 190. Šotek holt otočil tu 6 vzhůru nohama.
Tak dost kecání, je třeba zase popojet ze stavbou. Nicméně děkuji p. Šulcovi a Tomášovi za tuhle užitečnou debatu. Já jsem se rozhodl nechat barvy tak jak jsem je už udělal, ale na dalším stroji si podvozky zase nechám v kovu. Co se týče těch drobných 7 chyb, tak já jsem jen doryl linku na spodu trupu za motorem a zatmelil krytky na pravé straně trupu. Zatmelím ještě levé madlo před kabinou. Co se týče samotné stavby tak jsem dolepil chladiče, VOP a pohyblivou část SOP, zaměřovač a sklíčko . Teď můžu chystat model na nástřik.
Len pre zaujimavost ak by to niekoho zaujimalo.Rezinove kolesa od Eduardu,spodne koleso je pre G-10 a vrchne pre K-4.Obe maju rozmer 660x160. Vrchne pri prepocte priemeru 624mm,co je menej nez vsetky predosle kolesa na Bf 109F a G.Rozdiel je skoro 1mm,nemali by byt identicke?
Zdravím. Já ty kola mám o 0,5 mm větší, ale ve prospěch K-4.
Já mám ve skladišti 4 sady Bf 109G-10 kola 1/48 ( 648158). Jedna je ještě prastará v umělém blistru a tři jsou v sáčcích. Všechny mají rozměr 13,3 mm. A mají tmavší resin. Kola Bf 109K-4 kola 1/48 ( 648914) mám jedny a mají rozměr 13,8 mm a mají světlejší resin.
Kola na K jsou z jednoho kusu. G mají disky zvlášť. Neprohodil jste to?
Takže těch 13,8 mm je po přepočtu 662,4 mm a 13,3 je 638,4 mm.
Já jsem včera dal surf a dneska jsem zkusil stříbrnou. Přemýšlel jsem jak udělat ty proužky RLM02 přes spoje. Stříkat od ruky byla špatná volba. Lukáš Loučka mi vnuknul myšlenku že mám zkusil pásku utrženou od ruky. Aby to nebylo úplně vlnkované, trhal jsem podle pravítka. Myslím že je to dobrý postup a výsledek se mi osobně líbí. Fotil jsem mobilem. Nebyl čas na pořádné focení.