Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 F-117A NIGHTHAWK, Trumpeter, STARS AND STRIPES

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 569 • Stránka 8 z 38 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38
  • Odpovědět s citací

Re: 2x F-117A, 1/32 - Trumpeter, GREY FLAG a GULF WAR

Příspěvekod jezekm » 09 lis 2021, 09:20

Nakopl jsem taky zbraně a jelikož to dělám "pro radost" tak jsem se rozhodl si trochu pohrát. Ke zbraním se ještě příspěvku detailněji vrátím, až je dodělám. Nyní mám ještě před dokončením několik otázek. Udělám "bombišek" několik, podle obrázků - jen pro tu prdel, 2 zbraně mají magnety, zbývající 2 zbraně dám na vozík...

V tomhle příspěvku:
viewtopic.php?f=1&t=39502&start=15#p2353829
Martin Král píše:GBU v dárkovém balení

Přesně - takže ji udělám, Omask vyřezal malé hvězdičky - je to parádní, už to mám stříklé, ale ještě nedodělané, protože nevím pár drobností - tak ze zeptám.

33.jpg

Nemáte někdo tenhle znak na obtiskovém vrakovošti, jako obtisk v 1/32, na výšku je to cca 6 mm.
Dále pak, co je to to černé vzadu - popruh? Barva?

33d.jpg

Dále, nemáte někdo tenhle obrázek v plném rozlišení - potřeboval bych vědět, co je tam napsáno. A co jsou ty černé pruhy - zase barva, nebo popruhy?

33a.jpg

Tady na tom obrázku nic takovýho není...

33b.jpg

Případně na tu zelenou bombičku můžu "pro prdel" napsat v podstatě cokoliv. Třeba nějakej vtip, nebo prozdrav Sadámovi, Burešovi apod.. (FUJ - politiku mi sem netahejte). :)

PS: drobné typové rozdíly zbraní na obrázcích a mojich zanadbejme...
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 09 lis 2021, 10:45

Martin Černý 'Černoch' píše:,.....ale někdy použít hlavu je lepší způsob jak se dopracovat k výsledku, který byl vytyčen na začátku. (:)

No jo, no jo... sem přehlédl že to budou mašiny z DS... :?
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 09 lis 2021, 10:57

Martin Černý 'Černoch' píše:Fotka určitě super ale.....Pokud děláš mašinu z DS tak v tý době to byly ještě utajovaný stroje, zavřený v klimatizovaným hangáru v SA. Pochybuju že by vypadali tehdy takhle. U US flag to samé, mašina je focená dost na to aby si člověk udělal reálnou uvahu o patině. Honza rád volezlý mašiny, ale někdy použít hlavu je lepší způsob jak se dopracovat k výsledku, který byl vytyčen na začátku. (:)

Boh vie v akom režime je to fotené. Neviem si spomenúť ako sa ten efekt volá,bývajú takéto fotky. A osobne si myslím,že je to len vyzrážaná vzdušná vlhkosť,jednoducho je to mokré,na takto matnej mašine to extra vidieť. Ako vravíš,určite to nebude tak brutálne volezlý. Len tie mokré miesta spravili na fotke takýto efekt.
Aj keď kto vie. Farby v tej dobe tiež ešte neboli na takej úrovni a niekde som mal aj fotky,oni to pravidelne opravovali,premalovávali,prestriekavali. Mal som fotku kde behal s pištolou po lietadle a opravoval ten náter.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2021, 11:24

Pokud je to vlhkost, tak ta je třeba výborně a často vidět na řeckých letadlech když startují po ránu či dopoledne a často to modeláři přizpůsobují obrazu svému jako nějakou extra zašpiněnou patinu. Ale jinak třeba řekové jsou fakt prasata :D
Add F-117 , může to být vlhkost, ale může to být i opavdové degradování barvy a povrchu. Je třeba pomyslet na to že v současné době (mnoho let zpět) jsou mašiny, byť formálně vyřazené ze stavu USAF, stále používány k různým tajným a výcvikovým misím nad uzemím USA. Vzhledem k nebojové podstatě akcí je možné že hangáry již nejsou s potřebnou infrastrukturou (klimatizace, ošetřování povrchu atd). jako tomu bylo za aktivní kariery. Ostatně to je už vidět i na B-2 Spirit, na pár fotkách které se objevili nedávno a mašiny mají "50 odstínů šedi". Holt už svoji úlohu sehráli a ted není potřeba vynakládat horentní sumy an udržování povrchu a tak už je necháme dolítat.....modeláři an FB jásají, ale přesně takové fotky dokážou zblbnout kdekoho a bezmyšlenkovitě se pak objevují takto zpracované modely, byť s označením či datací třeba 10-15 nazpět....
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 09 lis 2021, 11:35

Tak já si to představuju tak, že spodek bude krásná čistá vlajka (v pololesku nebo lesku) bez patiny, vyteklého oleje, očouzení..., jen s mírným optickým rozbitím povrchu - a to si ještě ujasním jak.
Vršek bude matná (skoročerná a různých odstínech) s trochu modulací a drobným zvýrazněním přechodů/hran- méně je někdy více.

Na to je zatím času dost.

PS: ala zapladla tu za otázka ohledně bomb - viz pár příspěvků nazpět!
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2021, 11:50

Add znak na pumě, pochybuji že někdy v nějakých obtiscích byl znak ze standardy. Jedině si najít obrázek na netu a nakreslit si to sám a nechat vytisknout třeba u Luboše Vinaře.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 09 lis 2021, 12:02

Lumar: Tohle nebude HDR. vypadá to, jako by na zaprášenej povrch zapršelo a pak to uschlo... vhlkost je podle mě třeba tady:
Přílohy
4433.jpg
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 09 lis 2021, 17:37

Martin Černý 'Černoch' píše:Add znak na pumě, pochybuji že někdy v nějakých obtiscích byl znak ze standardy. Jedině si najít obrázek na netu a nakreslit si to sám a nechat vytisknout třeba u Luboše Vinaře.

JASNY, uz jsem u nej neco tiskl a spokojenost... Jde mi o to zkusit to udelat nejjednodussim zpusobem - hotovy obtisk. Urcite to nebudu kreslit, protoze to neumim, ale kdyz se na stryckovi guglovi zada neco jako "us army logo eagle", tak jich dost vyleze, treba tento. Chapu, ze to potrebuji v krivkach a barve..., no kdyztak to poresim az zaverem, treba jeste bude potreba jineho obtisku.
Screenshot_20211109-172650_Samsung Internet.jpg

Odesláno z mého SM-G780F pomocí Tapatalk
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 11 lis 2021, 09:36

Honza Kopecký píše:Lumar: Tohle nebude HDR. vypadá to, jako by na zaprášenej povrch zapršelo a pak to uschlo... vhlkost je podle mě třeba tady:

No veď jasné,je to možné. Ako píše Martin,tá starostlivosť už určite nebude ani zdaleka taká ako bola. Prachy sú prachy. teraz bol o nich slušný článok v L+K.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 11 lis 2021, 19:07

Rád bych touto cestou vyzdvihl výbornou zákaznickou podporu fy. AIRES (konkrétně p. David Lajer).
Někde jsem při práci svojí roztržitostí ztratil řídící páku z kokpitu (a ta ze stavebnice je fakt hrozná), tak jsem do AIRESu napsal a knipl mi poslali nový, podotýkám zdarma.
Tímto děkuji.
;-I
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 12 lis 2021, 10:53

Ohľadom farbebného označovania bômb, mrkni do tohoto dokumentu https://www.usna.edu/Training/_files/do ... dnance.pdf
Tie čierne pruhy na GBU-27 tam vysvetlené nie sú, ale veľmi teoreticky to slúži na oddelenie jednotlivých časti bomby alebo v kombinácii so žltým označením vysoko výbušná-priebojná bomba. Či je to fakt, netuším, len hádam... Sivé označenie napovedá na toxický obsah, alebo nejakú dráždivú látku....
Robim hlavne ruske lietadla v mierke 1:72 z amerikancov jedine B-52 a SR-71
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 13 lis 2021, 19:16

rolls píše:Ohľadom farbebného označovania bômb....

Děkuji, prostudoval jsem to. Docela zajímavý čtení.

Podle všeho se tedy jedná o popruhy, ale ne o barevné značení na povrchu bomb. Z toho vyplývá, že to tam může a taky nemusí být! Popřemýšlým z čeho bych to tak udělal..., to má eště čas.

34.jpg

jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 30 lis 2021, 20:32

Atlis píše:Robota super. Ešte trochu potrebuješ?

Chtěl bych tímto poděkovat Mariánovi za zaslání fólie. Budu s ní nakládat s co největší opatrností a o výsledek se samo-sebou podělím.

Obrázek
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 30 lis 2021, 21:19

Niet zač, rado sa stalo. Ak by bolo zle, daj vedieť, ešte kúsok mám. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Re: 1/32 F-117A NIGHTHAWK, Trumpeter, STARS AND STRIPES

Příspěvekod jezekm » 14 pro 2021, 09:38

Opravil jsem název, aby to lépe vypopvídalo o tom, co vlastně stavím.
jezekm

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 569 • Stránka 8 z 38 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 38

Zpět na Rozestavěno