Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

2x Fokker D.VII OAW Eduard 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 8 z 14 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky: Miles M.2H Hawk Ma

Příspěvekod Beren » 02 črc 2019, 08:08

Moc pěkné Davide. =D> =D> =D>
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 02 črc 2019, 08:26

Děkuji kluci, ale ta daktylka na pravé straně výškovky, na kterou mě upozornil David K. mi vzala trochen vítr z plachet :? No jo no, chybami se člověk učí, že.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 02 črc 2019, 08:43

A hele. Člověk si říkal - ještě že to škaredý éro aspoň tak pěkně postavil - a nono to nakonec není škaredý éro. Moc pěkný ;-I
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 02 črc 2019, 11:21

David Hényk píše:Děkuji kluci, ale ta daktylka na pravé straně výškovky, na kterou mě upozornil David K. mi vzala trochen vítr z plachet :?

Z toho udělej přednost, trochu vystínovat a bude to něco jako malířův podpis na obraze...
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 02 črc 2019, 11:51

Davo, skoro nejde vidět. Éro moc pěkný :)
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk » 02 črc 2019, 19:14

David Hényk píše: Nechápu co jsem zase podrbal s foťákem. Má to úplně jinech nádech než ta předešlá fotka. Možná je to novou lampou, ale mě se zdá, že jsem pod ní fotil i tu první fotku. No nevím, no. :(

Miles_002.JPG

Problém spočívá v nastavení barevné teploty (white balance). Ta předchozí fotka je hodně do žluta (teplejší barvy), zatímco ta druhá je studenější, zdá se být barevně neutrálnější. Nevím co máš za foťák, ale nejjistější cesta je ruční nastavení barevné teploty pro lampu, kterou používáš na focení. Většinou se jedná o funkci automatického nastavení barevné teploty (auto white balance). Tu si potom ulož. Pro nastavení lze použít neutrálně šedou tabulku nebo trochu přesvícené černé pozadí.

Na hezkých fotkách Tvých modelů mám osobní zájem, protože s radostí sleduji Tvoje stavby a jsou mi velkou inspirací. :wink: (:)
Zbyněk Honzík
www.zbynek-honzik.cz
Zbyněk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Matuška » 05 črc 2019, 01:16

I přesto, že tohle letadlo není zrovna předmětem mého zájmu (jakož i jiné cvičné stroje), tak postaveno je to na výbornou [-o<
Naposledy upravil Marcel Matuška dne 05 črc 2019, 07:58, celkově upraveno 1
Rozestavěno: Battle I vs Bf-109E, 3x Bf-109G-10, Mosquito B.XVI, 2x Sd.Kfz.10
2025: Ni-17, Spitfire IXc, Fw-190D-9 2024: 2x Bf-109G-14, P-400, P-47D-27, P-51D-20, Mustang IV 2023: P-39D-1, Kittyhawk III, Spitfire Vc, Macchi C.202, Fw-190A-8 2022: Sd.Kfz.7/2, Il-2m3, Fw-190F-2, Fw-190A-8R2, P-51C, Ki-84, Spitfire VIII, Beaufighter TF.X 2021: Fw-190F-8, P-47C-5/D-28/D-30, Mirage F.1 EQ-2, F.1 EQ-5
Marcel Matuška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Matuška » 05 črc 2019, 01:20

=D> =D> =D>
Rozestavěno: Battle I vs Bf-109E, 3x Bf-109G-10, Mosquito B.XVI, 2x Sd.Kfz.10
2025: Ni-17, Spitfire IXc, Fw-190D-9 2024: 2x Bf-109G-14, P-400, P-47D-27, P-51D-20, Mustang IV 2023: P-39D-1, Kittyhawk III, Spitfire Vc, Macchi C.202, Fw-190A-8 2022: Sd.Kfz.7/2, Il-2m3, Fw-190F-2, Fw-190A-8R2, P-51C, Ki-84, Spitfire VIII, Beaufighter TF.X 2021: Fw-190F-8, P-47C-5/D-28/D-30, Mirage F.1 EQ-2, F.1 EQ-5
Marcel Matuška

• Odpovědět s citací

Re: Davidovy rozestavěné sedmdesátdvojky: "We are SBS F-ANS"

Příspěvekod David Hényk » 30 lis 2019, 23:17

Hm, na dětech a na vlastních "stavících vláknech" na MF, člověk vidí jak ten čas letí. Nechce se mi věřit, že jsem tu několik měsíců nic nedal, ale zase abych si nelhal do kapsy, vinit můžu pouze sebe. No aspoň se mi v tom mezičasí podařilo dodělat Milese a postavit další pěknou stíhačku PZL, tentokrát typ 11c. Měl jsem teď takové zamýšlecí období. To víte, Dušičky, Den veteránů, padající listí, příroda ukládající se ke spánku, marná snaha narvat další krabici do skříně, která prostě není nafukovací...to vše vás donutí se trochu nad sebou samým zamyslet. Jedno z těch mých zamyšlení směřovalo právě k nadouvajícímu se kitníku. Přiznám se, že jsem měl jen takovou rámcovou představu kolik toho vlastně mám. Podle Scalemates mám nějakých 450 položek. No dobře, ale modelů? Tipoval jsem kolem 350 a nakonec jsem se přiměl je spočítat. Dostal jsem se k číslu 254, plus mínus autobus. Tedy o sto míň než jsem odhadoval, což mě zaplavilo optimismem. Takový to "Jéžiš tak to snad i zvládnu polepit!" Pravda je, že i tak je to hodně, ale je potřeba zmínit, že mám některé typy ve více krabičkách. Například takový Morane 406 mám každou krabičku, která od Azuru vyšla. Nedělám si iluze, že ho postavím pětkrát, ale nechtěl jsem přijít o žádnou možnost, to znáte že? Postavím si dva, možná tři a zbytek prodám. Takový je tedy plán. Jak už jsem řekl, těch dvěstěpade je furt dost. Nejen ve světle současné produkce, ale i vzhledem k faktu, že si samozřejmě nějaké další modely koupím. Nevím jak to máte vy, ale já to co mám v krabici, toužím vidět postavené. Teprve pak, dojde k naplnění skutkové podstaty, jak by se dalo říct. Pouhé vlastnictví mě úplně nedělá tu správnou radost, stejnou jako postavený model. Takže mě vlastně ta malá invetůra přivedla k předsevzetí, že budu především méně kupovat modely jako takové. Nemám žádný limit, ale bylo by fajn, kdyby to spíš ubývalo, než naopak. Tak uvidíme. A aby to ubývalo, tak kromě čistky kitníku, která mě v budoucnu čeká, jsem pár kousků rozdělal.
První je dvojička Caudronů C.600 od SBS. Mám už jednoho španělského, ale ten model je taková pohoda, že jsem si pořídil (už dávno, ne jako teď, jo?) ještě militarizovanou a civilní krabičku. Takže jeden bude dvojmístný převzatý do francouzského letectva, a druhá bude jednomístná mašina z dálkového letu Paříž - Madaskar. Zatím mám hrubou stavbu a drobné díly nachystané na barvu. Kontrola stříbrnou barvou neodhalila moc chyb. Jakmile to poladím, půjdu na barvu. Na military mám nachystanou sadu na Frantíky od Hataky. Na civila zase Vallejo kovové barvy. Jsem na oboje zvědavý.
Mimochodem, až když jsem začal oba modely stavět, uvědomil jsem si, že po delší době lepím konečně něco francouzského. Zajímám se o francouzské letectvo, kupuji si modely, knížky, časáky, ale když se podívám zpátky, tak spíš lepím všechno jiné než Francouze. Tak to bude i takový návrat ke kořenům.

Caudron_600_01.JPG

Další věc, která se mi sem tam objeví na stole jsou Avie 534 od Eduardu. Jmenovitě jsem se pustil do Royal Classu. Zatím je v plánu závodní z Curychu, III.verze s bačkorami, jeden kousek s kapkovitou kabinou (Bulhar nebo Slovák??) a na závěr čtverka s bačkorami, nejspíš policejní. Staví se to báječně. Nebýt těch port na křídlech, byla by to skutečně bezproblémová stavba. Alespoň doposud. Budu se k nim mezi Caudrony vracet, tak snad bude i pomalý progress.

B.534_01.JPG

Posledním kouskem je něco obvzláště vypečeného. Dewoitine D.27 od Kora models. Dlouhé roky jsem model vyhlížel od Azuru, který ho měl v katalogu mezi chystanými kousky, ale nakonec z toho sešlo a Dewojtinky se objevily v krabičkách od Kory. V mnoha krabičkách, nutno dodat. Jenom švýcarské si můžete koupit ve třech krabkách a spousta dalších. Já v první chvíli šáhl po francouzské krabičce, ale záhy jsem zjistil, že až na prototyp jsou ostatní kamo What if. Prototyp byl stříbrný a to jsem po důkladné prohlídce výlisků rychle zavrhl a nakonec zvolil švýcarskou krabičku v předválečné "lámané" kamo. Zatím jsem na samém počátku. Nelíbí se mi jak je znázorněné plátno na křídle a tak jsem se ho jal odstraniti. Dolů to docela šlo, schválně jsem vyfotil stav kdy už půlka byla pryč a druhá je původní. Srovnám to do roviny, vyleštím a pak uvidím co dál. Nikdy jsem plátno nedělal, ale možností jak na to je víc. Musím to promyslet a zvolit nejschůdnější metodu. Nechci předjímat, nakonec výsledek může překvapit, nebo s tím švihnu do koše.

D.27_01.JPG

Naposledy upravil David Hényk dne 30 lis 2019, 23:50, celkově upraveno 2
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 30 lis 2019, 23:25

Zbyněk píše:Na hezkých fotkách Tvých modelů mám osobní zájem, protože s radostí sleduji Tvoje stavby a jsou mi velkou inspirací. :wink: (:)

Děkuju Zbyňku, a všem ostatním taky!
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Sváda » 01 pro 2019, 09:38

Ahoj Dejve,

je fajn, že jsi se zde opět ukázal s rozpracovanými kousky. ;-I . No u mne s těmi modely je to podobné. Přes 300ks modelů 1/48 a cca 40ks 1/72. Spousta modelů rozpracovaných, nic nedoděláno. ](*,)
Naposledy upravil Petr Sváda dne 01 pro 2019, 10:29, celkově upraveno 1
http://www.airliners.net/user/Pitrs/pro ... teUploaded

Obrázek
Petr Sváda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 01 pro 2019, 10:10

Pro básníka plastu:
Přílohy
OMG_WTF.jpg
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 01 pro 2019, 11:01

David Hényk píše:Zatím jsem na samém počátku. Nelíbí se mi jak je znázorněné plátno na křídle a tak jsem se ho jal odstraniti. Dolů to docela šlo, schválně jsem vyfotil stav kdy už půlka byla pryč a druhá je původní. Srovnám to do roviny, vyleštím a pak uvidím co dál. Nikdy jsem plátno nedělal, ale možností jak na to je víc. Musím to promyslet a zvolit nejschůdnější metodu. Nechci předjímat, nakonec výsledek může překvapit, nebo s tím švihnu do koše.

Tak totok mně hodně zajímá. Mám v kitníku pár hezkých kousků, kde mně přesně tohle odrazuje od toho pustit se do nich.

A k tomu zbytku, no, znám to přesně, jen s tím, že už to snad ani nepočítám:-)

Držím tedy palce ať Ti ten záměr vyjde.
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 07 led 2020, 15:42

Dnes vás nebudu zatěžovat žádnou truchlivou úvahou o blížící se smrti a rostoucím kitníku, nebojte 8-) Máme začátek roku, tak něco pozitivního. Začal jsem, ostatně jako každý po svátcích, zeštihlováním. Prošel jsem si modely a dal bokem ty, které jsem si koupil v nějaké záchvatu nadšení. Nadšení pominulo, je čas je poslat dál. Nebude toho moc, ale pár kousků se našlo. Zmiňuji to především proto, že se musím přiznat k menšímu hříchu. S kolegy jsme se stavili před Vánocemi v MN modeláři. Máme už takový zvyk. Utečeme dřív z práce (mám nadděláno, samozřejmě (:) ) a potkáme se v prostějovském modeláři, nakoupíme a pak jdeme posedět na kofolu. Nakonec večer zakončíme na Vánoční besídce prostějovského klubu. Prostě taková pěkná tradice.
No a právě v tom MN modeláři jsem podlehl a koupil si novinku od IBG PZL.24G. Moc pěkný model, fakt nešlo odolat. Nicméně tři modely jsem poslal do světa, tak to zase není tak špatné a svědomí zůstavá klidné...zatím.
Teď něco k modelům. Přes svátky jsem toho moc nepolepil. Děti chodí později spát, samé návštěvy u nás, nebo my na návštěvách, prostě se to moc nedalo. Teď už se zase vše vrací k normálu..I like my rutine...jak se říká, takže se to na stole bude zase trochu hýbat. Malinko jsem pohnul na Caudronech jak vidíte. Zatím jedu v podstatě jen z krabky. Pouze to zadeklování na jednomístné mašině jsem předělal podle origo resinového dílu, který byl příliš vysoký na výšku. Použil jsem fólii z víčka od nějakýho německýho jogurtu. Je taková pevnější a lepší se s ní pracovalo.
Jak jsem zmínil, koupil jsem si sadu na fr. letectvo od Hataky. Bohužel jsem zklamán. Vím, že téma fr. barev a jejich použití je téma košaté, plné neznámých a domněnek, ale přece jen mám doma něco knížek a dá se říct, že existuje určitý koncensus jak ty barvy mají vypadat. Sada od Hataky mi v případě některých odstínů, neříkám všech, příjde od té představy docela daleko. Takže jsem se donutil vzít publikace a nastříkané čipy barev co mám ve skladu a zkoušel a hledal dokud jsem nenašel kombinaci, která pro mé oko vypadá nejlíp. Ty barvy mám v plánu použít na vojenském C.600, takže uvidíme.

Caudron_600_03.jpg

Caudron_600_02.jpg

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 07 led 2020, 15:47

Pěkně vymazlené, Davo. ;-I Můžeš napsat, co používáš za odstíny na francouzské znaky?

A jinak s lepením o svátcích jsem na tom byl úplně stejně, sednul jsem si k tomu až na Silvestra a Nový rok, když byli děti u babičky. A teď se pokouším po večerech pomalu pokračovat. :uff:
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 204 • Stránka 8 z 14 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14

Zpět na Rozestavěno