Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SC-1 Seahawk 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: SC-1 Seahawk 1/72

Příspěvekod Martin Novák » 11 lis 2018, 23:58

Díky za povzbudivá slova. Začal jsem něco barvit. Ten motor šel asi tak blbě jak jsem čekal. To olejové čerpadlo je na něm jen nasuch, ještě mu budu muset pomoct do správný polohy. Popisky na vrtuli jsou od KORy. Tedy ten popis (ve stavebnici je bílé písmo což je myslím blbě). Loga výrobce jsem dal po váhání ze stavebnice. KORA je má asi správnější ale je to víceméně černej flek. Bál jsem se, že by byly prakticky neviditelný, přitom na některejch fotkách fakt svítí. Možná je to jen tím, že se leskne lesklá nálepka na zmatnělým povrchu. Ale co už, předělávat se mi to nechce. Asi mi to takhle stačí.
CIMG6130.JPG

CIMG6127.JPG

CIMG6131.JPG

CIMG6133.JPG

...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cpl. Pete » 12 lis 2018, 16:01

Máš šikovný ručičky...
Pěkná práce =D> [-o<
Letecké muzeum Libořezy
https://www.leteckemuzeumliborezy.cz/
cpl. Pete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 28 úno 2019, 20:32

Martine,uzasny,jak pokracujes?uz se fakt tesim na vysledek
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 01 bře 2019, 02:09

Teď si hraju s P-40 a až tam dodělám a namnožím nějakou droboť tak chci nastříkat všechny 4 Curtissy najednou. Tedy interiér. Tady musím pokud si vzpomínám dodělat páky k ovládání motoru a signální pistoli. Sám pro sebe mám takovou představu, že bych do konce března zavřel trupy. Tak uvidím, jsem holt louda.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 12 bře 2019, 14:07

Uz jsem celkem nedockavej (:)
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marseille » 02 čer 2019, 12:16

...
Naposledy upravil Marseille dne 11 led 2020, 08:22, celkově upraveno 1
Marseille

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 02 čer 2019, 13:43

Díky ale nepřehánějte to s chválou. Teď barvím kokpit a je to docela oříšek. V řádu dnů to snad zavřu tak předtím dám nějaký fotky. Chtě jsem to stihnout do Brna ale šance je malá. Počítám, že mě to ještě nechá vycukat při ladění povrchu. Jestli to uspěchám a propadnou se mi pak někde spoje nebo tam nechám nějakou prasečinu budu si pak nadávat. Ostatně už teď mě štve křivý nejtování.
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 07 čer 2019, 02:48

Chce se zvolat: "Pane Bože, dej mi znamení jestli to do Brna stihnu nebo si tady jenom zbytečně honím triko". Kokpit snad hotov. Stejně tam bude kulový vidět. To lůžko prakticky vůbec no ale ten pocit.. však to znáte. Sedačce pochopitelně chybí pásy a zaměřovači sklo ale obojí se bude usazovat do skoro hotovýho. Palubka je jen bílým olejem a zakáplý budíky sidoluxem. Obtisk pochopitelně nemám a kreslit tam nějaký rafiky ručně tak na to nemám ani náhodou. Bude to muset v tomhle měřítku stačit. Až se večer vrátím z práce tak to snad zavřu.
CIMG6275.JPG

CIMG6276.JPG

CIMG6277.JPG

CIMG6278.JPG

CIMG6280.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 17 zář 2019, 19:34

První surf, sestaveno nasucho, fotky z ruky. Opravovat je co ale není to taková hrůza.
CIMG6570.JPG

CIMG6571.JPG

CIMG6574.JPG

CIMG6576.JPG

CIMG6578.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavkoss » 18 zář 2019, 21:52

parada, radost pozriet. =D>
slavkoss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 27 zář 2019, 00:03

Posledních par dnů na tom makám tak, že hazarduju se zdravím abych to stihl do Lysé ale když jsem včera ve 3:38 zjistil, že jsem tam kde jsem potřeboval být o tři dny dřív, řekl jsem si, že se nenechám zabít a hodil do toho ručník. Takže to teď dojedu v klidným tempu. Narouboval jsem tam ocas, spasoval plováky a vyrobil závěsy klapek. Kvůli barvení je to ještě v kusech. V kopě bych to nedal. I tak mám se stykem tří barev u náběžky křídla a VOPky dost hoňky. Po předstínování jsem si říkal co jsem to za kopyto. Ruce se mi klepaly jedna víc jak druhá a vůbec to nevypadalo jako od lidí co to umí. Barvy ale většinu schovaly a tak jsem zatím před lakem a oleji docela spokojen. Ještě ke kamufláži. Řeklo by se klasická tříbarevka jenže jak jsem zkoumal fotky, šla mi hlava čím dál víc kolem. Náboj vrtule byl buď v černé nebo kovu. Sklápěcí část křídla zespodu buď v bílé nebo přechodovce. Vyrovnávací plováky buď v přechodovce nebo tmavě modré. Jen tenhle základ mi dal asi osm nalezených kombinací. K tomu hranice barev na SOP, motoru, pylonu plováku (ev. i přechod mezi pevnou a sklopnou částí křídla zespodu) byly jednou tu a podruhé onde. Na to, že v té předepsané kamufláži bylo jen pár set strojů cochcárna jak prase :? Nakonec jsem se odpíchl od nejhezčích fotek a jednu verzi vybral, Na kapotu dám číslo 2. To je cochcárna zase ode mě ale v podstatě není co zkazit. Zdá se, že na křižnících bylo tak nějak normální označení strojů 1,2,3,(4) podle toho kolik měla která loď kapacitu. Co jsem procházel tabulky jednotlivých tříd, měly těžké křižníky max. 3, některé lehké až 4 stroje. Fotky z ruky pod lampou, ani jsem neměl čas pořádně fotit (a popravdě je to u mě dost podobný i když se snažím se stativem). Snad tam něco uvidíte.
CIMG6579.JPG

CIMG6580.JPG

CIMG6581.JPG

CIMG6582.JPG

CIMG6586.JPG

CIMG6587.JPG

CIMG6588.JPG

CIMG6589.JPG

CIMG6590.JPG

CIMG6591.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 zář 2019, 06:11

Tak to bude krasavec. A je dobře, že jsi to neuhnal, byla by škoda to někde přervat jenom kvůli soutěži. Taky jsem něco vzdal, do Lysé povezu nakonec jenom jeden kousek.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 20 říj 2019, 00:51

Jedna technická pro ty, kteří by to chtěli stavět se složeným křídlem. (Psal jsem to už minule ale text mi zmizel a znovu se mi nechtělo) Vrtalo mi hlavou, co je to za korýtko nad náběžnou hranou při u složeného křídla až mi došlo, že je to horní část štěrbiny nad vztlakovou klapkou. Prostě celý panel nad zbraní od nosníku až ke klapce se na pantu překlopil dopředu, panel pod zbraní se sklopil směrem k plováku a pak šlo sklopit křídlo. Kulomet zalafetovanej na hlavním nosníku tam zůstal trčet obnaženej mezi centroplánem a sklopenou částí. Prostě jsem si oddechl, že jsem do toho nešel.
Model je čerstvě po olejích. Tak ještě nějaký laky, semafor, pastelky, něco s výfukem, antény a pomalu kompletace.
CIMG6677.JPG

CIMG6676.JPG

CIMG6678.JPG

CIMG6682.JPG

CIMG6681.JPG

Jo a ty loga na vrtuli jsem přeci jen předělal (:)
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomCZ » 20 říj 2019, 08:03

Vypadá úžasně už teď
Freiwaldauer Flugzeugfabrik
Ich bin ein Freiwaldauer....since 2009 8-)

Lepší BANán na foru, než ananas v řiti
TomCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Šedivák » 20 říj 2019, 17:02

Paráda =D> sledovat celou stavbu je neuvěřitelný zážitek..škoda,že takových staveb je tu poslední dobou jako šafránu :P
ObrázekMOJE DOKONČENÉ
Šedivák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno