Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-29 Trumpeter 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

MiG-29 Trumpeter 1/72

Příspěvekod DUNDR » 13 zář 2015, 17:21

Model začnu hned jak ho koupím. Lepit ho budu jako super retro. Jen ho slepím a polepím obtisky - bez barvení!
Naposledy upravil DUNDR dne 22 úno 2016, 11:55, celkově upraveno 1
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Re: MiG-29 Trumpeter 1/72 SUPER RETRO

Příspěvekod Martin Janoušek » 16 zář 2015, 06:20

DUNDR píše:Model začnu hned jak ho koupím. Lepit ho budu jako super retro. Jen ho slepím a polepím obtisky - bez barvení!

Tobě nějak hráblo? :grin:
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 16 zář 2015, 06:49

Asi pretiekol pohár trpezlivosti :lol: Mne to zase pripomenulo túto scénku z Horkýže Slíže:
-Nazdar,nazdár. Já sem Fera ze Skalice,já sem s včera s tebú telefonoval,že by se vam hodili do kapely dudy.
-Jasné,už som s chalanom hovoril,v pohode dalo bys to...
-Ty ale já mám taký malý problém s mamkú lebo mi ona,ona mi tvrdila,víš ja můžu hrát s kapelú, ale nesmím já tahat do žádných drog a alkoholu.
-AAle prosimťá,to je normálné,somozřejmé. Kde máš gajdy?
-Víš co,nemám tu dudy, ale keď ma na sto procent zeberete,tak ja si jich kupim a naučim se na ně hrát,ty to není žádný problém...
-Nooooo,vies,aleee,mmm....
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 16 zář 2015, 07:42

Třeba jsem chtěl vědět, kolik lidí klikne na každou blbost... Né, asi mi fakt hráblo, prostě blbý týden při dodělávání Té-2. Nejdříve pocákání modelu při protřepávání oranžové barvy v prasklé bralence, pak stávka kompresoru Hansa, zjištění , že jsem to vymaskoval blbě, přesto, že mám na to 300 fotek / začínám chápat Jezevčíkovu provozní slepotu /. Pak přejetí a destrukce spadlé sedačky kolečkovou židlí, šlápnutí na inzulínku, vypadlou z pitotky atd.
Při dekálování přetřu dekál Extra Thinem místo Mark Softerem a divím se, že se dekál rozpouští. Tak to rozšmrdláš, než Ti to dojde. Zatracený ZELENÝ VRCHNÁK !! Jako by nemohli dělat třeba fialový.
Tak toho necháš a chvíli si počteš na fóru moudra typu: " Je to můj první model, ale Revell moc nemusím. Koupil jsem si hromadu chemie - filtry a washe, ale na tmel a pilník mi už nezbylo.Poraďte jakou tam mám dát zelenou, ale stejně mám jen Humbrolku 30, do vitríny to stačí...
No nic týden nemodelařím...

DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 16 zář 2015, 08:25

Měl jsi název tématu napsat komplet velkým písmem..to teď hodně frčí. Stejně jako dotazy ve stylu "mám si po vysrání prdel utřít až po natažení trenek, nebo před?"
Bohužel začínám si asi na tohle zvykat :( ale na druhou stranu jsem rád, že nejsem sám komu to vadí a koho to bije do očí...
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 16 zář 2015, 09:36

Skvělá volba předlohy i kamufláže! ;-I =D>
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laďa72 » 16 zář 2015, 09:56

K ,tématu, nic, ale když jsem četl tvou přehlídku katastrof....někdy ať děláš,co děláš, je to furt p....u ke zdi.To dáš.Jen nezapomeň na ty dva drátky na každou nohu u Té-2 8-)
Laďa72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ziziza » 16 zář 2015, 10:01

DUNDR píše:Třeba jsem chtěl vědět, kolik lidí klikne na každou blbost... Né, asi mi fakt hráblo, prostě blbý týden při dodělávání Té-2. Nejdříve pocákání modelu při protřepávání oranžové barvy v prasklé bralence, pak stávka kompresoru Hansa, zjištění , že jsem to vymaskoval blbě, přesto, že mám na to 300 fotek / začínám chápat Jezevčíkovu provozní slepotu /. Pak přejetí a destrukce spadlé sedačky kolečkovou židlí, šlápnutí na inzulínku, vypadlou z pitotky atd.
Při dekálování přetřu dekál Extra Thinem místo Mark Softerem a divím se, že se dekál rozpouští. Tak to rozšmrdláš, než Ti to dojde. Zatracený ZELENÝ VRCHNÁK !! Jako by nemohli dělat třeba fialový.
Tak toho necháš a chvíli si počteš na fóru moudra typu: " Je to můj první model, ale Revell moc nemusím. Koupil jsem si hromadu chemie - filtry a washe, ale na tmel a pilník mi už nezbylo.Poraďte jakou tam mám dát zelenou, ale stejně mám jen Humbrolku 30, do vitríny to stačí...

:grin: :grin: :grin: Bomba, bomba, bomba!!!! Jednoznačne do šutrov. Už dávno som sa takto nezasmial sam v kancli pri monitore. Velmi dobrym stylom napisane. Dik. :grin:
Ale na druhej strane musim konstatovat, ze ked sa dari, tak sa dari. :-D
ziziza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 16 zář 2015, 12:00

DUNDR píše:Třeba jsem chtěl vědět, kolik lidí klikne na každou blbost... Né, asi mi fakt hráblo, prostě blbý týden při dodělávání Té-2. Nejdříve pocákání modelu při protřepávání oranžové barvy v prasklé bralence, pak stávka kompresoru Hansa, zjištění , že jsem to vymaskoval blbě, přesto, že mám na to 300 fotek / začínám chápat Jezevčíkovu provozní slepotu /. Pak přejetí a destrukce spadlé sedačky kolečkovou židlí, šlápnutí na inzulínku, vypadlou z pitotky atd.

Tak to potom chápu, celou tu skepsi. A ta moudra - ta by se mohla tesat do kamene.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 16 zář 2015, 13:35

Tie zelené vrchnáky ma mýlia pravidelne, ale zatiaľ som mal našťastie opačný problém, snažil som sa lepiť softerom (:)
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 16 zář 2015, 16:57

První vlaštovky:

http://www.avax-models.cz/detail/trumpe ... 2-fulcrum/ za 550 ,-

http://www.modelartikl.cz/produkt/11466 ... egorie=329 za 495,-

http://www.creativemodels.co.uk/trumpet ... 40191.html za 16 liber / 600 .- /

Podivná spárka, nějaký přebal, kterou má Trumpeta také dělat.
http://modelingmadness.com/review/mod/w ... review.htm ???

Pomalu lovím desítky let schované fotky a našel jsem už dvoje připravené plechy, neboť stejně jako stavebnice se i plechy vyvijí. Vespod kitníku už je Fujimi, Hasegawa, Airfix, Heller / spárka /, Bílek-Italeri / sólo i spárka /, Zvezda mne minula.

Najít kompletek dle zadání: "Tygří doplňky s malými pruhy, havrani a tygří pruhy na SOPs trvalo bratru neuvěřitelných 25 let". A to je ta fotka ještě ze zahraničí. Takže vše může začít...J Zbývá už jen zakoupit stavebnici. E-Day??
Přílohy
P9160012MF.jpg
Když dva dělají totéž...To s dírama je Part, na vnějšku ukrajinský DAN.
P9160003MF.jpg
Setík na tygří doplňky mi udělal kolega z klubu Pavel Dvořák.
MF1.jpg
Pro velký úspěch si to po letech zopakoval. Úplně trnu, co kdyby třeba něco vydal Eduard...
Bingo!.jpg
Fotka, konečně potvrzující, že na rozdíl od krytů se širokými pruhy tady nahoře není nic!!

DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 22 úno 2016, 11:53

Tak po dodělání pěti cvičných vrtuláků je na čase pokročit s pořádnou rourou. Za roky, kdy jsem si postupně koupil prvního MiGa-29 od Fujimi někdy po revoluci, pak Hasegawa, Airfix, Heller, Italeri - Bílek až konečně Trumpeter. Na Zvezdu už čekat nehodlám. Po nahromadění různých doplňků -kokpity od Noname, Aires až po nejnovější Eduard, plechů od Aires, Extratech, Bílek a Eduard. Stejný typ, ale různé přístrojovky s různými průměry a umístěním "budíků" . Zaměřovač - co výrobce to jiná představa o reálu. Každá sada má něco co jiná nemá - Aires má i táhlo na Šasí nouzově, stínítka - vějířek proti oslnění pro noční lety, stříbrný perforovaný panel před "žábrami". Brassin od Eduardu řeší kokpit tak nějak napůl. Čekal jsem, že v sadě bude hlavně ta nejviditelnější věc - "kostka" s pojistkami za sedačkou, ale je tu pouze trojice plochých plechů s tečkami a to ještě jen na horní polovinu. Kostku bych použil z Airesu, bohužel za léta skladování se už polovina pojistek odporoučela a bohužel nejsem hans nebo sluníčko, co by si je dolepili. Takže vyhrál Eda. Jeho plechový rám kabiny je ale poloviční a vznikne schod. Má tam sice i černé hermetizační těsnění, ale to si musíte vymalovat, což při pidišířce bude asi problém. Sedačka , z těch co mám mi vychází nejlépe od Edy, mám ještě Aires a Pavla. Dělá ji i Quickboost, ale koukal jsem, že mají nějak moc široké popruhy.
Přílohy
ss541.jpg
Další varianta Edy na téma MiG-29 ,tentokrát se čtvercovým přístrojem NPP?
plechy MiG-29_0002.jpg
HUDy od Armory - no nevím a 6.tá verze HUDu od Edy. A teď babo raď...
001.jpg
Rám v reálu. Eda má otvory pro zámky moc blízko těsnění...
6.jpg
Rám je poloviční šířky...
5.jpg
Nešlo to udělat širší ?? Kur..
4.jpg
Zleva Trumpeta, Eda, Aires a Pavla
3.jpg
Zprava Trumpeta, Eda, Aires a Pavla
2.JPG
Zdola Eda, Aires, Noname
1.JPG
Zleva Eda, Aires, Noname
7 plechy MiG-29.jpg
Plechy a další 4 různé HUDy...
Naposledy upravil DUNDR dne 22 úno 2016, 16:40, celkově upraveno 2

DUNDR

• Odpovědět s citací

Re: MiG-29 Trumpeter 1/72

Příspěvekod LuMar » 22 úno 2016, 12:19

Tak na teba sa spolieham,toto bude dúfam Mig-29 ako sa patrí.
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pbaudru » 22 úno 2016, 14:49

Nice start !
Pierre Christian Baudru

Last model finished
viewtopic.php?f=6&t=128371
pbaudru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stýblo » 23 úno 2016, 16:01

Zajímavé,budu sledovat,třeba mě to nakopne ke stavbě MiG-29 !
Stýblo

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno