Jako desítky dalších tady, ani já jsem si nemohl nechat ujít nového fokouše od Eduardu. Jak je mým zvykem, postavím jej v kořistním označení, a sice ve známém britském z Tunisu. Kokpit je po dnešku konečně hotov, že se mají zkrátit pásy jsem si bohužel přečetl až poté, co už byly zalepeny. Příště
Pěkný výber Martine. Vidím že asi budeš muset řešit stejný problém jako já. Pokud mašina neměla vnější kulomety, tak asi skoro jistě neměla ani kryt na spodku křídla s tou velkou boulí co má Eda ve stavebnici. Já už se připravuju vzít do ruky frézku a hezky opatrně s boulí pryč.... ještě to konzultuju s Karlem. Ten mě poslal foto kde na plochém krytu je nějaké mnohem, mnohem menší vyboulení (foto od Karla v příloze).
Děkuji, Marečku Přesně tak, Marťas, chtěl jsem něco jiného, tyhle kabáty jsou pro mě zajímavější. To jste mě teda ale nepotěšili, chlapci Šachtu už jsem říznul a vyměnil za kulatou, že nemám dávat vnější laufy vím, na štěrbiny a klapky jsem si říkal, že prdím, a teď ještě boule, to je pech. Popravdě, moc se mi do toho krásného povrchu hrabat nechce, tedy jakože vůbec A kdybych si vybral ten U.S. stroj, který je bílý s červeným čumákem (ve stejné knize), to bych si nepomohl? Měla by to být stejná verze.
Nevím proč, ale na levém přechodu křídlo/trup mi nad zbraňovou šachtou vznikla mezírka, vyplnil jsem ji profilem. Pomohlo by před přilepením křídla jeho profil v daném místě rozepřít, ale to jsem jaksi zapomněl :-)
Hlavně použiji soustružené od Masteru, jako jejich osazení jsem si zalepil injekční jehly.
Podvozkové šachty mají prozatím základní stínování, odřeniny a základní oleje. Ještě je budu špinit, ale to až společně se spodní kamuflážní barvou. Nad otvory pro vypadávání nábojnic jsem doplnil jednoduché šachty.
Jejda, skoro jsem to téma nenašel, až druhá strana. Moc se modelům nevěnuji, potom to tak dopadá. Hodně mi pomohlo, že ta stavebnice je jednoduše skvělá. Nikoliv relativně, ale objektivně snadno se mi podařilo postoupit do fáze, kdy následovat bude první vrstva Surfaceru. Barvení se blíží. Pokusím se jej pojmout v duchu nejlepších tradic Marino Venetské školy. Je to zavazující, snad neudělám ostudu.
Btw.: Nechápu, proč fotka, která je u mě na disku normálně ostrá a dobrá, tak poté, co ji nahraji na MF, je neostrá, celá taková rozplizlá. Divné, to mi nikdy nedělalo.