Tedáááá tak toto je špica! Akurát že mne sa tie markingy zo stavbenice moc nepáčia ,až na túto, chcel som si kúpiť ten model ale nakoniec počkám na profipack...
Zdravím, zo zvedavosti som priložil ku sebe polovice trupov P-40E od Eda a Hasegawy. Celková dĺžka sedí akurát u gawy je celý kokpit posunutý dozadu o vyše 3 mm. Na výkresy som to ešte nepoložil ale osobne verím skôr edovi. Hasegawa bola doteraz za etalón. Vysvetľujem si to ale tým, že sa tam práve táto časť vkladá (kvôli rôznym verziám). Vložka to mohla rozhádzať a pri konštrukcii to trochu asi posunuli.
„Národ, ktorý zabudne na svoju minulosť, nemá budúcnosť.“ W. Churchill
To je nádhera Veľmi sa mi to páči.. Dúfam že to neskončilo len pri tejto jednej P-40 a budú aj daľšie... Ja by som chcel postaviť toto éro aj s motorom ale dekály sú určené na hasegawu a neviem či mi to bude pasovať... S akým vzorom boli pnaumatiky v Lýbií ???
Pokud se ti nepovede najít foto konkrétního stroje tak bych si s vzorkem hlavu nelámal. RAF Kittyhawky jsem viděl s pneu jak se vzorkem tak bez vzorku. Pneu není nějak vázaná na bojiště. Co jsem v rychlosti našel tak jedno foto na tu mašinu je letovka ještě bez šachovnice na směrovce a druhá je sice ukazuje celý letoun, ale je mizerné kvality. Jediné co lze s určitostí říci je, že na stroji byly kryty disků. Vzorek není vidět díky velké zrnitosti foto. Možná někde existuje v lepší kvalitě a tak by se to dalo určit.
Já bych dal na Mk.I z Afriky kola bez vzorku, nenašel jsem žádnou fotku kde by vzorek měly. Jiné je to samozřejmě u pozdějších verzí. Tam už fotky se vzorkem jsou. Jaký budeš dělat ten panel na motoru? Montex ho má hnědý ale možná je i varianta dark green a sky grey zespodu, nebo asi i olive drab a neutral grey. Pár fotek Kityhawku od 94. perutě https://www.asisbiz.com/il2/P-40/RAF-94Sqn-FZ.html Jinak o P-40 je lepší diskutovat zde viewtopic.php?f=1&t=117995