Ono to označení je na každé straně směrovky jiné.
pelikan píše:Já bych řekl, že interpretace s černým křídlem vychází z toho, že podvozkové kryty se zdají tmavé i když jsou osvětlené. Trochu jsem si s těmi fotkami amatérsky pohrál ve Photoshopu, vetšinou jen vyvážení bílé. Fotky mají po tomto zásahu trochu jasnější barvy. Na všech fotkách kde je vidět podvozková noha s krytem je vidět, že slunce je už nízko nad obzorem a kryt podvozku není ve stínu křídla. Zato samotná podvozková noha je ve stínu krytu. Osobně bych neřekl, že podvozkový kryt je v IJN Gray. Jak vypadá IJN Gray je vidět na foto zezadu kde je vidět spodní šedá na koncovém vřetenu trupu. Také je na podvozkové noze jakýsi nápis, snad žlutý?
Little Canadian píše:Rád bych se ještě odborníků zeptal na to křidélko. Byl na to plátno před nátěrem kamuflážní barvou aplikován nějaký jiný nátěr/nástřik? Např. stříbrná, nebo lak. Jde o to, co je vidět pod tím oloupaným/odřeným nátěrem. Zatím jsem na tuto informaci nenarazil, takže sorry pokud je to všeobecně známo a zbytečně otravuji.
Little Canadian píše:Díky Mariane!
Z toho se dá odvodit, že to, co je vidět pod tou odřenou/ oloupanou barvou na tom křidélku je s velkou pravděpodobností ta stříbrná barva. Ono to tak i vypadá, ale jsou to staré fotky, takže jak říkají zdejší - better safe then sorry.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 217 návštevníků