Neodolal jsem a učinil.Při prohlídce výlisků jsem zjistil poměrně výrazné přesazení forem obzvlášť u slabších dílů – vzpěry, podvozková kola, ostruhové kolo. Jako nejsolidnější jsem vyhodnotil výlisky částí křídla, výškovky, směrovky, tady bylo přesazení taktéž, ale ne tak výrazné. Vybavení kokpitu velice spartánské, což je škoda v případě čirého překrytu kabiny. Překryt má naznačené rámování s oblými hranami, postrádá ovšem konkrétně a srozumitelně naznačené usazení polovin křídla. Tak jsem si oživil své léty potvrzené zásady : 1) postavit se dá všechno, 2) neříkej že to nejde, najde se někdo kdo to neví a postaví to a začal. Sesazení polovin trupu po přilepení chudého kokpitu k jedné polovině šlo bez komplikací,když nepočítám hledání správné polohy palubní desky,dokonce rytí paneláže na spoji sedělo. Po opakované lícovací kontrole a zabrušování se mi podařilo usadit kryt kabiny na „1“. Pro pokračování jsem si stáhl z netu třípohledový výkres a začal s usazováním křídla. Po několika více méně zdařilých pokusech jsem na nepatrně naznačené místo s pomocí výkresu křídlo usadil a srovnal v souladu s výkresem mírné vzepětí. Tady jsem postrádal v návodu montážní schema čelní a boční, což se jako velký nedostatek projeví při kompletaci podvozku, protože bez nutných úprav nebudou sedět vzpěry podvozkových noh jak k trupu, tak ke křídlu, kde po šetrném odstraňování přesahu forem(aby z nich něco zbylo) bylo nutné jejich délky upravit právě podle výkresu. Vrtulový komplet: když jsem přijatelně vytvaroval listy vrtule, které jsou odstříknuty společně s kuželem (který je mimochodem poněkud většího průměru), ve kterém je dutina pro usazení čepu. Vlastní čep má usazení do kuželu menšího průměru než by bylo potřeba a tak systémem pokus-omyl musíte vrtuli v nějakém přípravečku centrovat (přípravečky jsme si my dědkové odchovaní současnou produkcí KP zvládli vyrábět) a po vytvrzení spoje začít zmenšovat průměr kužele.
V současné době se psychicky připravuji na kompletaci podvozku, až zvítězím dám pár fotek do galerie.
Tak mi držte palce!
Dědek Franta

Neříkej že to nejde postavit, najde se někdo kdo to neví a postaví to!