Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hurricane Mk.IIc, Arma Hobby, 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hurricane Iic, Arma Hobby 1/72

Příspěvekod Petr Michna » 21 zář 2023, 13:05

Držím palce, zatím to vypadá jako klidová stavbička.
Petr Michna

...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
Petr Michna

• Odpovědět s citací

Re: Hurricane Mk.IIc, Arma Hobby, 1/72

Příspěvekod Marcel Nový » 21 zář 2023, 21:10

Ahoj kluci, díky, že sledujete můj postup. Ty webové stránky znám a čerpám z nich různé informace, na netu se toho najde fakt mraky.
Zatím jsem trochu pokročil s flekatěním:
IMGP6384.jpg

A jak zpívá agent s kycím jménem Rony: "modrá je dobrá" - Azure Blue od Gunze.
IMGP6387.jpg

Když všechno dobře půjde, dám zítra Mid Stone.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Re: Hurricane Iic, Arma Hobby 1/72

Příspěvekod Marcel Nový » 22 zář 2023, 15:10

Petr - Mikwosh píše:Malá poznámka ke kamufláži. Podle fotek má panel pod výfuky s antilopou barevné provedení nenavazující na zbytek kamufláže a až teď jsem si všiml, že to Arma má i na bokorysu na blogu.

Čím víc na tu fotku koukám, tím pitomější mi to připadá - proč by někde hnědou opravovali, aby navazovala, a jinde ji nechali "nenavazovat"? Kdyby to bylo z Hurikána se zrcadlovým schématem, vypadalo by to jinak. Podle mě jde o stín výfuků (slunce shora) - a pod tím silným sluncem se rozdíly mezi hnědou a pískovou jeví velmi malé.
Našel jsem ještě jednu fotku téhle Finneyovy mašiny, kde je vidět předek, ale z dálky... Nejspíš udělám klasické schéma bez téhle divočiny.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 22 zář 2023, 21:52

Jak řekl, tak udělal. Mid Stone od Gunze - na fotce je trochu víc do žluta, ale to se dalšími postupy změní.
IMGP6389.jpg

Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 24 zář 2023, 21:17

Po sobotní úlitbě rodině (ne, nemusel jsem se moc přemáhat) se mi dnes podařilo fouknout zemitě hnědou, taky Gunze.
IMGP6392.jpg

IMGP6391.jpg

IMGP6390.jpg

Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 24 zář 2023, 22:27

Máš pravdu, že je to divné, ale na obou fotkách, co má Arma na blogu se mi to jeví , jako by tam byl vyměněný panel s tou antilopou, ale z čeho, když to neodpovídá žádnému schématu :( . Když se podíváš na fotku č.50 v tom fotoalbu co jsem dával odkaz, tak tam to odpovídá té "podivnosti" co má arma ve schématu. :-k
Sám nevím, jak se s touhle anomálií vypořádat. Tvé řešení je jednoduché a logické, mé dilema(jak a jestli to ztvárnit) to nevyřešilo :D Každopádně, jestli máš nějakou další fotku sem s ní nebo mi ji prosím pošli do SZ.
Jak budeš dávat antény? Mezi sloupkem a SOP není, ale na mnoha dalších mašinách u této jednotky lze vidět lanka antén mezi trupem a VOP. U téhle mašiny podle mne těžko říct...
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 25 zář 2023, 13:32

Hurrischeme.jpg

Vepsal jsem do fotky, jak jsou uspořádané barvy. Co by pak byla ta nejtmavší? Extra Dark Earth? :) I kdyby to byla úplně čerstvá barva, nebyla by tak děsně tmavá.
A když se podíváš na ty "zuby" a promítneš si tvar výfuků Hurikána při pohledu shora... tak si myslím, že je to vážně blbost. Všimni si, že na té fotce se zaplachtovanou kabinou dělá stín toho zakrytého výfuku zase úplně jiný "zub" nebo "výkus" než na téhle fotce...
Lanka jsem ještě neřešil, musím se pokusit vykoumat, jakou měly tyhle Hurikány radiostanici a podle toho se uvidí.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 25 zář 2023, 21:08

Když se dívám na fotku s tvými popisky, tak mi došlo, že jsem to asi špatně napsal a nepochopili jsme se. :) Tak jak jsi to zakreslil do fotky, tak s tím naprosto souhlasím!! A to je to co mi vrtá hlavou :) Já neměl na mysli ty "zuby" , to je opravdu stín, to by vážně byla blbost. Já měl namysli, že prostor mezi výfukem a antilopou je pískový - na fotce máš to místo popsáno jako Mid stone ve stínu výfuku. A to je podle mne ta anomálie nebo oprava, kterou do kresby dala i Arma.
Podle schema A, by podle mne v tomto místě pod výfukem měla být stále Dark Earth(červeně ohraničené pole), ale je tam MS. No a dole od zelené linky doleva směrem k antilopě, by podle mne měla naopak být písková MS, ale najednou je tam přesně od spáry panelu DE. Jako kdyby někdo chtěl přibližně pokračovat ve schématu A, ale přitom přehodil barvy.
Snad jsem to už popsal srozumitelně. :)
Přílohy
hurri arma SBF 1.jpg
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pelikan » 25 zář 2023, 22:01

Pokud se podíváte na barevné schéma jejich nové čtvrtky kde je dotyčná mašina taky, tak hned další stroj z Afriky v tomto přebalu by klidně mohl být donátorem toho dotyčného motorového krytu. Jeho barevné schéma má přesně takovouto kombinaci nebo spíš pořadí barev na motorovém krytu. Tedy jestli dobře chápu vaše tápání?
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
pelikan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 26 zář 2023, 11:19

Jojo, už jsme asi došli k rozuzlení. Mohl to být kryt z jiného Haryka, nebo nějaký kryt, který se přetíral mimo letadlo a ta dělící rovina barev se úplně nechytla. Domatlal jsem to "trochu jinou" MS.
Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 26 zář 2023, 20:11

Jo,jo chlapi, je to tak jak píšete. Furt jsem hledal nějaký stroj se schematem B a snažil se to napasovat. Když jsem včera v noci našel právě tu mašinu zmiňovanou Pelikanem, kterou dobře znám, tak mne málem trefilo :) Hurricany mám dost nakoukané, ale úplně jsem zazdil, že to může být kryt z mašiny se schematem A, ale s prohozenýma barvama. Vlastně jsem to psal i v poslední větě mého předchozího příspěvku. #-o Prošel jsem toho tolik a tuhle možnost jsem vypustil.... Detektivní pátrání je u konce, jak prosté milý Watsone :) Ale díky chlapi za diskuzi ;-I

Mimochodem, znám fotky dalšího Hurriho, na kterém létal Finney s antilopou na krytu(pak je i fotka, kde je tahle mašina rozbitá), ale je to Mk.IIb a tam dost dobře nejde zbarvení rozeznat. Osobně bych tipl, že je to právě z tohoto éra. Ale to už je jen odhad...
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 28 zář 2023, 19:26

Zkusil jsem, aby na inkriminovaném krytu byla trochu jiná barva, tak uvidíme.
Naplácal jsem všechny obtisky, nechám uschnout a pokračování asi v neděli - odjíždím do Mnichova. Ne, nebudu tam nic podepisovat, budu tam lemtat pivo.
IMGP6393.jpg

IMGP6394.jpg

Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 02 říj 2023, 20:07

Nenaolejuje-li mne Julie, naolejuji se sám... a až to uschne, bude následovat matný lak.
IMGP6395.jpg

IMGP6396.jpg

Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Nový » 07 říj 2023, 22:21

Nejspíš hotovo, tady je GALERIE
IMGP6401.jpg

Marcel Nový

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 09 říj 2023, 13:02

Jak už jsem jenou psal, inspirativní stavba =D> Bohužel až u téhle detailnější fotky jsem si všiml, že máš použitý jiný typ kanonů. To už asi nepůjde napravit?...Ale jinak to máš parádní =D>
Petr - Mikwosh

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno