Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 8 z 31 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 31
  • Odpovědět s citací

Re: Mi-24 Monogram 1:48 - trocha masochismu neuškodí

Příspěvekod Martin Hatala » 02 čer 2023, 12:57

Parada! :)
Přílohy
tumblr_opr5sc5nKT1vyo839o1_1280.jpeg
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 02 čer 2023, 13:11

Martine, tys na to přišel. Přesně tyhle sirky na focení používám. :grin:
Naposledy upravil KLuK dne 03 čer 2023, 07:24, celkově upraveno 1
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 02 čer 2023, 16:00

KLuK píše:MArtine, tys na to přišel. Přesně tyhle sirky na focení používám. :grin:
:grin: :grin: :grin:
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 03 čer 2023, 12:09

Tomu říkám zápal pro věc! :wink:
slovy klasika:
"To muselo dát práce, a přitom taková blbost."
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 čer 2023, 21:04

Jak říkáš Radku, "... a při tom taková blbost."
... a k tomu ten pocit, že se to (zatím) celkem daří :-D
Naposledy upravil KLuK dne 08 čer 2023, 09:48, celkově upraveno 1
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 03 čer 2023, 22:07

Vlepil jsem nabarvený strop chodbičky do trupu a začal jsem upravovat díl trupu se vstupy vzduchu.

IMG_5715.JPG
Původní schématické "nácucy" jsem odstranil a místo nich udělal otvory. Na jejich přední straně jsem propiloval zaoblené prohloubení. Provrtal a vybrousil jsem vstup vzduchu k olejovému agregátu. Detaily ve vstupním hrdle byly jen schematické, později je udělám nové.

IMG_5716.JPG
Příliš ostrý a hluboký prolis mezi motorovými kryty jsem upravil vlepením a vybroušením proužku tenké plastové destičky.

IMG_5718.JPG
Nové "nácucy" jsem vystřihl z tenkého plechu (z mé oblíbené tuby od lososové pasty) a po vytvarování je přilepil sekunďákem na vyříznuté otvory. Poté jsem vlepil do vstupních otvorů jemnou kovovou síťovinu.

IMG_5722.JPG
Na závěr dnešního modelářského odpoledne jsem ještě přilepil dvířka k čidlu pro navádění řízených protitankových střel. Ta jsou součástí fotoleptané doplňkové sady pro exterier.
Víc už jsem toho vysochat nestihl. Takže pokračování příště. :sculptor: :paint:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 06 čer 2023, 21:20

Pomalu pokračuji ve stavbě. :sculptor:

IMG_5724.JPG
Na optické čidlo pod přídí jsem doplnil žebro mezi dvířky na přední části ...

IMG_5725.JPG
... a na otočné anténě jsem doplnil malé křidélko v její zadní části.

IMG_5727.JPG
IMG_5728.JPG
Z kousků plastu a drátů jsem vyrobil nový vstup vzduchu ke sdruženému ventilátoru oleje a přilepil ho do upraveného dílu se vstupy vzduchu.

IMG_5726.JPG
Upravený díl se vstupy vzduchu jsem přilepil k trupu. Vzhledem k předchozím úpravám pro vychýlení trupu bylo potřeba použít mírného násilí, aby díl lépe dosedl. Pro jistotu jsem ho po přilepení, do doby než zaschne lepidlo, přitáhl drátem.

IMG_5737.JPG
IMG_5738.JPG
A ještě dva pohledy na nově vyrobená "hejblata" ovládání rotoru po zástavbě do trupu.
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 07 čer 2023, 21:58

Dnes jsem se věnoval práci na hlavní podvozkové šachtě.

IMG_5738a.JPG
Po vyříznutí původní, zcela smyšlené šachty, mi zbyl v trupu jen otvor. Mimochodem, ten se mi docela dobře hodil při lepení rezinového dílu s anténami DISS do ocasního nosníku.

IMG_5741.JPG
Na nové dno z plastové destičky jsem doplnil žebra z kulatiny vytažené z kousku rámečku a dno vlepil do trupu.

IMG_5742.JPG
Po vlepení dna jsem ze stejné destičky vyřízl a přilepil také přední a zadní stěnu podvozkové šachty.

IMG_5743.JPG
IMG_5744.JPG
Do dílu, který částečně šachtu uzavře, jsem (opět z plastových destiček) vyrobil, přilepil trojúhelníkový díl, částečně dělící šachtu na dvě části.

IMG_5747.JPG
IMG_5749.JPG
Zkušebně sestaveno nasucho. Zatím je to takový "holobyt", většina práce na podvozkové šachtě mě teprve čeká.
Naposledy upravil KLuK dne 08 čer 2023, 09:28, celkově upraveno 1
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laďa72 » 08 čer 2023, 03:37

Tohle bude ještě určitě větší, než malé množství masochismu :lol: :sculptor: Ale držím palce, dobře socháš ;-I
Laďa72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 08 čer 2023, 05:06

" bylo potřeba použít mírného násilí"...... tato veta sa zapíše do dějin Modelfora =D> =D> =D>
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hindman » 08 čer 2023, 20:19

Nezapomeň, že na Déčku je mezi šachtami přepážka a není vidět z jedné do druhé. Jinak parádní postup.
Hindman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 08 čer 2023, 20:26

Laďa72 píše:Tohle bude ještě určitě větší, než malé množství masochismu. Ale držím palce, dobře socháš.

Děkuji Láďo!
No jo, už mi to psal i pepsiny... něco na tom bude, že jsem případ pro Chocholouška. :-D
Vím, že to moje "dílo" není dokonalé, ale na druhou stranu dost dobře se u toho bavím.

Martin Hatala píše:" bylo potřeba použít mírného násilí"...... tato veta sa zapíše do dějin Modelfora.

Martine, věta "...bylo potřeba použít mírného násilí" z mého pohledu nejlépe vystihuje stav věci. Lepený díl se vstupy vzduchu po natření styčných ploch lepidlem a po přilepení potřeboval celkem malou, ale ne zanedbatelnou silou zatlačit dozadu směrem k ocasnímu nosníku, aby lépe dosedl. Když jsem ho prsty dotlačil, po uvolnění pomalu vyjížděl dopředu. Svorka, díky tvaru trupu v tomto případě nešla použít, tak jsem díl přitáhl drátem a drát utáhl natolik, aby díl nevyjížděl, ale zase ne tak moc, aby mi něco prasklo. Jinak řečeno, použil jsem "mírné násilí" (:)

Hindman píše:Nezapomeň, že na Déčku je mezi šachtami přepážka a není vidět z jedné do druhé. Jinak parádní postup.

Tomáši, děkuji za Tvůj "technický dozor" a cenné rady. Moc si toho vážím. ;-I
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 08 čer 2023, 21:36

Dnes jsem měl docela akční den, k modelu jsem se dostal jen na chvíli. Stihl jsem akorát přebrousit vytmelené spoje po přilepení dílu se vstupy vzduchu pro motory a olejový chladič. Což není nic, kvůli čemu by to stálo za vyfocení.
Zítra budu pokračovat v broušení celého trupu, aby byl připravený pro okamžik, kdy začnu vytvářet nové rytí. Do té doby však ještě musím dokončit interiéry obou kabin, hlavní podvozkové šachty a připravit křídla se závěsníky a křidélka na ocasním nosníku.
Takové jsou mé plány na nejbližší dny. :wink:
KLuK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 08 čer 2023, 23:08

Ja som to nemyslel sarkasticky, prave naopak. ,,, je to velmi vystizne a ma pocit, ze vela z nas, sa s podobnou situaci potyka velmi casto. Bojujes jak drak. =D> =D> =D>
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLuK » 08 čer 2023, 23:17

Martine, to je v pohodě. Já jsem to pochopil. Jen jsem chtěl upřesnit použitou míru "mírného násilí". (:)
KLuK

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 464 • Stránka 8 z 31 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 31

Zpět na Rozestavěno