Podařilo se mi dokončit nějaké ty dlouho rozdělané projekty tak jsem se pustil do tohohle"bumbrlika" V tomhle měřítku jsem toho opravdu moc nepostavil a ani nevím proč jsem si vybral zrovna tohle letadlo...prostě mi padlo do oka Model vypadá vcelku slušně,ale při bližším ohledání je kvalita docela kolísavá.Vnitřní vybavení kokpitu,zbraní a motoru je parádní(proto jsem se rozhodl ho trochu víc rozřezat)..naopak ztvárnění povrchu modelu hodně pokulhává..motorový kryt moc nesedí a navíc postrádá veškeré rytí,dělení ovládacích ploch je v tomto měřítku naprosto nedostačující(proto jsem všechny odřezal a udělal je dělěné)..na a model jsem samozřejmě onýtoval a pokouším se malinko zaškrábnout nýtové řady a paneláž,abych ten povrch malinko zvlnil..myslím,že to budoucí NMF povrch trochu oživí..na a to je asi zatím vše.. p.s...ještě,že je obrovská spousta detailních fotek na ten vylovený finský model 239
Přílohy
..jen nahrubo přebroušené..ještě bude jemné broušení a leštění
Děkuji pánové za přízeň to Potoxon:já jsem se nevzdálil..jen stavím stále pomalejším tempem jinak nýťák jsem si částečně vypůjčiltadya ještě jsem dodělal spousty nýtů podle opravdu detailních fotek toho vylovenýho Fina.Finální kamo bude asi žlutokřídlé USNavy
Krásná práce. Finové dostali i stříbrného. Pokud je zájem dohledám fotky.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
tak nějaký malý krůček vpřed nějak je na tom modelu podstatně víc práce než se na počátku zdálo..no...nějak postupně vylepšuju a postupně barvím detaily uvnitř trupu a pokusil jsem se vyleštit půlku trupu a jedno křídlo..ještě to není ono,jsou tam nějaký škrábance takže ještě jedno kolo broušení a leštění to snese.Jinak potřebuju na krytech podvozku znázornit vystouplý nýty,koupil jsem pozitivní nýty od HGW,ale nějak si nevím rady s aplikací..dá se jako podklad použít něco jinýho než Mr.Mark Softer od gunze?..já používám na dekály vodičky od Agamy a nějak se mi nechce objednávat tenhle přípravek kvůli pár nýtům... to Michal V...já vím,že Finové měli i stříbrný,ale tohle letectvo je už mimo můj zájem..já vlastně zůžil moje stavby jen na paví oka a bílý hvězdy
... nějaký malinký postup by byl,ale vůbec nevím jestli to má cenu fotit..mám tak nějak nastříkaný kokpit v základu a nyní se chystám na malování detailů a nějakou lehkou patinu ..udělal jsem aspoň nějaký foto,aby se téma někam posunulo ..nějak se mi na lepení nedostává času