Kolegové, měl bych dotaz. RLM79 se dělí na RLM79 Sand Gelb, která se používala v letech 1941-1942 a na RLM79 Sand Braun (Gunze H66) používanou v letech 1942-1945. Takto jsem se to alespoň dočetl. Nicméně viděl jsem několik modelů Me Bf109F s kamo RLM79 Sand Braun zařazených do roku 1941. Může mi někdo upustit pár upřesňujících informací? K odstínu RLM79 Sand Gelb se dá přiřadit jaká Gunze barva Háčkové řady? Díky předem za info.
Česká armáda má bránit republiku a ne sloužit jiným zájmům v zahraničí za peníze z mých daní. Bořivoj III.
RLM79 Sand Gelb byla údajně italská Giallo Mimetico (Gunze H79), protože Lwf původně žádnou pouštní barvu ve svém sortimentu neměla. Ale jestli jsou tyto informace pravdivé... ?
Česká armáda má bránit republiku a ne sloužit jiným zájmům v zahraničí za peníze z mých daní. Bořivoj III.
Je pravda, že existovali dvě verze barvy RLM 79, první byla sandgelb,což byla italská barva a od roku 42 se zaváděla německá verze RLM 79 sandbraun, oproti italské je více do hněda.
Zasalutujeme kusu hadru, nastoupíme do lodí a vyrazíme za Sluncem." D.Eisenhower