Zdravím. Chystám se na Fridricha a potřebuju objasnit kamufláž. Tady mi jde o tu první kamufláž co na ní lítal Technický důstojník III/JG3 von Eisendiesel. Jsou tam dvě varianty jedna je RLM74(70?)/75/02?(79?)/76 a ta druhá varianta zbarvení je RLM80(74?)/75/79/78(76?). Co je Scifi a co by mohlo být real?
Kamufláže na tento konkrétny stroj sa preberali v starších číslach REVI - dokonca dvakrát. Boli tam aj nejaké fotky. Dekály na tento stroj urobil aj Aeromaster. Hasegawa tento model vydala aj ako limitku s dekálmi od Aeromasteru.
Já budu stavět právě tu limitku od Hasegawy, ale mají tam udaný scifi barvy v plánku. Revi nemám. Jestli se to nevyřeší tak udělám jinou kamo, mám dekály na Grafovu žlutá 1(se žlutým čumákem) nebo Hanse von Hahna JG3, Helmuta Meckela JG3, Dietricha Hrabaka JG54, Barkhornova bílá 5, Jurgen Harder JG53, Rudorferova žlutá 9, von Boremski JG3, Müller JG5, Bär JG77, Sweigerova Gisela JG27. Mám na to čtyři stavebnice, ještě vybrat ty kamo.(to je vždycky dilema)
mel jsem tusim doma fotku primo tohodle letadla, ale nekde jsem ji koupil na burze. kouknu jestli ji nekde nenajdu. Stejne musim dneska rozchodit scan.
já vycházel z těchto podkladů. Z toho nákresu kamufláže jsem si vzal jen rozmístění polí na křídlech, protože si myslím, že je nejpřesnější. Ve většině případech je rozmístění polí uvedeno jako u kamufláže žluté 4 od E.von Boremskiho také z JG 3( i v REVI ) a s tím i chybné odstíny( i v nákresu tvých obtisků), ale jak si všimneš sám, tahle mašina má jiné rozmístění polí. V žádném případě ta mašina neměla RLM 79. Já ji dělal zvrchu myslim RLM 70/74/02. A nedělal jsem ani žlutý spodek motoru, páč to není z těch fotek prokazatelný, že byl.
Hlavně to, ale píšu jako můj názor a nikomu to nevnucuju.
Tak doufám, že ti to aspoň pomůže.
Tenkrát jsem to dělal akrylovýma Agamkama.
Původně to bylo syntetikou, ale při sundavání pásky mi to strhlo barvu a tak jsem ho opatrně vylouhoval , opravil a stříkl akrylama.
Asi jako ve skutečnosti,můj kamarád měl dost součástí z německých letadel a když jsme je porovnávali,na každém kuse byl jiný odstín barvy
RLM 02 včetně té zmíněné světle šedozelené.