Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Luftwaffe 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Otazka o zbarveni Bf 109E-7 Trop "cerna 3 z cervenem lemem"

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 úno 2006, 01:03

petr72 píše:Problém je v tom, že polské publikace nebývají příliš důvěryhodné. Takže zatím bych nejásal.

Alespon nám modelářům dávají tyto publikace nějakou naději, že to tak bylo a uklidnuje to duši. Pokud se ovšem neobjeví 5 dalších monografií, kde je 5 různých interpretací kamufláží stejný mašiny, jak je vidět v mnoha případech, pak už je to v pr... Nikdy se nedá říct, že to bude v nějaký publikaci důvěryhodný. Vždycky tam je tak 90% fantazie a 10% je černobílá fotkografie z jednoho úhlu.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 12 úno 2006, 05:03

Tomči napsal:Tak to teda potěž pr..l, takže dedukce byla správná a měl jsem pravdu. To je poprvý co jsem vyřešil detektivku hned na začátku. A za pouze dvou fotek jako důkazních materiálů!!!!!!

Gratuluji drahý Watsone =D> =D> =D> ,za interpretaci mého názoru,ode dneka tě pasují svým mluvčím. :grin: :grin: :grin:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 12 úno 2006, 08:24

nezbývá než zatleskat k vyřešení....do letadel už delší dobu nedělám,ale diskuze tadfy na začátku(rusko nebo kanál)mi přišla trochu mimo,vždyť navšech fotkách je jasně vidět označení jednotek na krytech motorů.....ale to jen na okraj povzdech bývalého letadláře.... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 12 úno 2006, 10:43

trochu jsem ještě zapátral a našel něco k tématu ale není to úplně ono.
http://www.luchtoorlog.be/index.html
Přílohy
cam18.jpg
e4a.jpg
Tahle je taky velmi zajímava ale mimo téma
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 12 úno 2006, 10:55

J.T.C. píše:Tomči napsal:Tak to teda potěž pr..l, takže dedukce byla správná a měl jsem pravdu. To je poprvý co jsem vyřešil detektivku hned na začátku. A za pouze dvou fotek jako důkazních materiálů!!!!!!

Gratuluji drahý Watsone =D> =D> =D> ,za interpretaci mého názoru,ode dneka tě pasují svým mluvčím. :grin: :grin: :grin:

Zezačátku jsem nepochopil, ale když jsem si přečetl ty příspěvky pod fotkama tak jsem pochopil proč jsi mě pasoval na svýho tiskovýho mluvčího. Takže sorry, byl jsem tak zamyšlenej fotkama, že jsem ty přízpěvky pod fotkama vůbec nečetl a tudíž jsem nevěděl, že už tu záhadu někdo vyřešil předemnou. :?
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 12 úno 2006, 11:18

petr72 píše:Porovnejte hady u kabiny, zdaji se vam jako identicke ? Napriklad had c.5 na cernobile fotce zacina uprostred krytu kokpitu, na barevne snad trochu vic vpredu.

Není mi moc jasný, co jste jako vyřešili. Ty hadi vypadají, že stejný nejsou (porovnávám jejich tvar, ne to, kde začínají). A podívejte se na tvar barevných polí levého křídla v AJ-pressu a na barevný fotce, co sem dával Rumcajs. Už to svědčí o "důslednosti" autorů některých polských rekonstrukcí kamo. Podle mě to tedy není 100% jasný, že se jedná o stejný mašiny, ani náhodou.
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 12 úno 2006, 17:47

petr72 napsal:
Porovnejte hady u kabiny, zdaji se vam jako identicke ? Napriklad had c.5 na cernobile fotce zacina uprostred krytu kokpitu, na barevne snad trochu vic vpredu.

Není mi moc jasný, co jste jako vyřešili. Ty hadi vypadají, že stejný nejsou (porovnávám jejich tvar, ne to, kde začínají). A podívejte se na tvar barevných polí levého křídla v AJ-pressu a na barevný fotce, co sem dával Rumcajs. Už to svědčí o "důslednosti" autorů některých polských rekonstrukcí kamo. Podle mě to tedy není 100% jasný, že se jedná o stejný mašiny, ani náhodou.

Hmmmm....jenže podle popisku u těch rekonstrukci nám autor ručí jen za levou stranu. Mimo jiné se řešilo zda ta čb fotka je focená na západě před Africkým tažením,nebo na východě v rusku. :roll: :roll:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 12 úno 2006, 17:50

Filip Tomči píše:
J.T.C. píše:Tomči napsal:Tak to teda potěž pr..l, takže dedukce byla správná a měl jsem pravdu. To je poprvý co jsem vyřešil detektivku hned na začátku. A za pouze dvou fotek jako důkazních materiálů!!!!!!

Zezačátku jsem nepochopil, ale když jsem si přečetl ty příspěvky pod fotkama tak jsem pochopil proč jsi mě pasoval na svýho tiskovýho mluvčího. Takže sorry, byl jsem tak zamyšlenej fotkama, že jsem ty přízpěvky pod fotkama vůbec nečetl a tudíž jsem nevěděl, že už tu záhadu někdo vyřešil předemnou. :?

To nic,aspoň že jsem se s někým shodl :D :D :D :D :D :D :D
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 13 úno 2006, 16:27

Jen mimochodem,dle odborné literatury měly 109 verze E na východní frontě jen III/ JG 27 a II/JG 54,které použivali jako stihací bombardéry,vedle eFek.Takže pokud to někdo nevyvráti považuji za jasné že fotka stroje z JG 3 pocházi z období po bitvě o Británii v zimě 1940/41. Doufám že jsem vás tou informaci neunudil :shock: :shock: :shock:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 13 úno 2006, 18:01

Tady jsem něco našel v Jagdwaffe color - War Over The Desert
Rekonstrukce se nám ale trochu liší od barevné fotografie :-D.
Přílohy
Snímek1.JPG
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 14 úno 2006, 08:18

No pánové, omlouvám se, že se vám pletu do vaší odborně-detektivně-deduktivní debaty 8-[ , nicméně jelikož mám tento letoun už dlouho v merku a hodlám jej stavět tak mně to celkem zajímá. Takže:

Nevěřím tomu, že letadla jsou identická, nebotˇ nejen že se mi ty pruhy nezdají úplně stejné, ale navíc je zde mnoho otazníků už v samotných popiskách ke kamuflážím (číslo, barvy, rekonstrukce kýlu...)

Věřil bych tomu, že stroje u různých jednotek kolovaly, ale aby tomu navíc ještě měnily filtr ???

Co se týče samotného schématu druhé mašiny, důvěřoval bych spíše kresbě v jagdwaffe, ale nechápu proč není kužel červeno-bílý ( mám za to, že je to ident. prvek letky s černými čísly v červeném lemu )

Jediné co je mi zatím 100% jasný je, že stroj měl přestříkané číslo a jak vypadala levá strana s křídlem. To je totiž vidět na fotce a obávám se, že zbytek budou vždy jen dedukce.
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 14 úno 2006, 15:29

Věřil bych tomu, že stroje u různých jednotek kolovaly, ale aby tomu navíc ještě měnily filtr ???

Filtr pro upravu Trop se snad dodal dodatečně. Nebo si myslíš,že by čekali až se začnou vyrábět s tropickým filtrem?????? :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 14 úno 2006, 16:21

J.T.C. píše:

Filtr pro upravu Trop se snad dodal dodatečně. Nebo si myslíš,že by čekali až se začnou vyrábět s tropickým filtrem?????? :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Tak to mi nedošlo :oops: :oops:
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Prazak » 20 úno 2006, 17:04

http://decals.kitreview.com/decals/ced4 ... ewbg_1.htm
Narazil jsem na další rekonstukci, tak tady je pro srovnání
Petr Prazak

• Odpovědět s citací

černá 3

Příspěvekod padre » 01 bře 2006, 12:15

Procházel jsem doma nějaké podklady a v JAGDWAFFE 2/4 jsem našel první stroj na té samé černobílé fotce fotce s udaním stejných dat jako v publ.Aj press.Proto si myslím,že je stroj v barvě 71/02 a dolní plochy 65,následně byl nastříkán žlutý motor a znak JG 3 byl podle mě před tím zakryt,čož tvoří ten světlejší obdélníček kolem,žlutou směrovku nelze fot.doložit,ale lze to předpokládat jako prvek rychlé identifikace užívaný v té době.Zda se jedná o ten samý stroj jako na barevném fotu lze jen těžko říci,když není v ani jednom případě znám Wr.n.Na boku je vidět zastříkané číslo což svědčí o změně,ale pouze čísla či jiného označení.Teorie o změně jednotky může být správná.V Evropě se již přezbrojovalo na Bf 109 F a tak letouny jako je tento a jak uvedeno v Aj press, po opravě směřoval do Afriky,zda od JG 3 či jiné JG,nelze na 100% určit.Zatím ještě nemám JAGDWAFFE,které se týkají Afriky,pokud něco naleznu tak dám vědět.Je to velice zajímavé.
padre

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Luftwaffe 1939-45