Zdravím letadýlkáře...chci si postavit v 1/72 Fw 190 A6 Waltera Nowotnyho z Ruska. Mám k tomu jen bokorys z Modelpresu a obtisky Travers. Nemá někdo z Vás zbarvení horních ploch. Dle návodu je to nějaká směs zelených barev 70,71??
Jsou to klasická pole dle stříkacího schématu??Já si myslím,že to prostě naflákali jak se jim zlíbilo první zelenou nebo více zelenými co měli po ruce?? Nebo je to zase vše jinak??
Fw190 z JG 54 patří k mým nejoblíbenějším. Přikládám materiály z Jagwaffe Classic Colours a barevnou fotku téže jednotky pro inspiraci. Osobně se příkláním k tvému názoru, že tam prostě naflákali nějaké zelené .
Petře díky, obdoba je myslím v knize JG 54 v obrazech, včetně nějakých zelených kamufláží, ale tu doma nemám. Model jsem teprve vytáhl z krabice a chci jej jen slepit bez úprav .Technické podklady nejsou problém, ale spíš to zbarvení zvrchu.
Asi to udělám jako techniku...
V knize JG 54 v obrazech je spoustu zajímavého, nicméně barevné profily tam nejsou. Díval jsem se ještě do Osprey Aviation Elite JG 54, ale nikde nic nového .
Našel jsem interpretaci odstínů přiložené barevné fotky - dle Poláků -Kamufláže lufftwaffe 3. díl RLM 70, RL 71 a RLM 25.
Jiná interpretace kamo u JG 54 v Karego Fw- 190 RLM 71 A RLM 72 .
Díky za ochotu Petře...ostatní se jen ptají, jak se dělá letadlo jako technika Já jsem ty barevný kamufláže viděl v nějaký knížce....no, ale v jaký.
Právě tam byly ty zelený zvrchu, naflekovaný jako štětcem. Vyšlo to u nás.Poptám se a kdyžtak dám vědět.
tak to se omlouvam za svuj dotaz abych se teda vyjadril vic k veci - mimo Stíhací eskadry JG-54 v obrazech vydal Mustang jeste jednu knizku o JG-54
jinak v te zminovane JG 54 v obrazech je akorat Nowotneho A-5 bokorys, pak bokorys zelene A-6 Ericha Rudorferra a konecne jeste jedna zelena A-5 z podzimu kde krome bokorysu je i pohled shora
to uz je aspon trochu k tematu ne?
Jo to je k tematu Dík. To bude ta knížka, co jsem viděl. Pamatuju se, že letadlo mělo bílej vingl, nevim zda to byla A5 nebo jiná verze a čí to bylo. Jen tam byla kamufláž i zvrchu.
Jinak pásy máš na poště..což je zase mimo téma
Co se týče JG 54 v obrazech, já koukal do anglické verze, byla ke stažení na bronarm.ru, když ještě fungoval . Tam je to bez bokorysů.
Pokud máš Honzo hodně velkou schránku - mohu přeposlat.