Dobrý den, nemá někdo v archivu fotku téhle mašiny nebo případně odkaz, kde by se dala skouknout? Tedy pokud vůbec existuje, gůglím a nic nemůžu najít. Díky.
A jde ti jen o tuhle, nebo může bejt i jiná na Steinhoffa???Mám v albu něco přes 11000 fotek na mezky...ale než to projedu tak zestárnu..Ale tuším že tam nějaká jeho mašina je
Steinhoffovu "Bílou 1" ve svým archívu mám. Moje fotky zobrazují ovšem pozdější podobu stroje. Patrně v září 1940 byly u stodevítek 4./JG52 boky ztmaveny hustými skvrnami (správně to mělo být provedeno kombinací barev RLM 71, RLM 02 a RLM 74, ale tady bych spíš řekl, že to bylo nastříkáno celé RLM 71)) a žlutě byl zbarven celý kryt motoru. Steihoffova mašina měla navíc z pravé strany emblém 4.Staffel, tedy červenou kočku v bílém terči. Zajímavé je, že na fotkách všech 109E 4./JG 52, které mám chybí označení II. Gruppe a to i před aplikací tmavých skvrn.
Přílohy
4JG52-1.jpg (15.92 KiB) Zobrazeno 3110 krát
Naposledy upravil Fighter dne 23 srp 2009, 22:43, celkově upraveno 3
Pro lepší představu o podobě pravé strany Steinhoffovy "Bílé 1" přikládám barevné schéma a fotku "Bílé 2" od 4./JG52, se kterou létal Steihoffův wingman Paul Boche, který byl 8. října 1940 sestřelen nedaleko Essexu a při nouzáku to zabořil do kupy sena.
To cojetohle: mám volnou E-3 a tohle mi padlo do oka, na jiný verze něco mám. To Fighter: díky za snahu,je to pěkný ale budu se muset mrknout po někom jiným, ten emblém mi udělal čáru přes rozpočet.
Nechám to v tomhle tématu - neměl by někdo emblém 4.Staffel, tedy červenou kočku v bílém terči ve čtvrtce?
Fighter: no já si nemyslím, že by to měla být Steinhoffova mašina- 1 je podle mě žlutá (6.staffel), a navíc nemá "kulatou", ale "hranatou" kabinu. Na první fotce je vidět na boku motoru přídavná nadrž chladicí kapaliny, která signalizuje použití motoru DB 601 N-patrně se tak jedná o verzi E-4N.
Nemůžu si pomoct, ale já tam vidím kulatou kabinu. A-4 to rozhodně není. A pokud jde o tu jednotku, tak jestli byla nějaká LW jednotka nad Kanálem v září 1940 velmi lehce identifikovatelná, tak to byla právě ta 6./JG 52 s ohromnou orlící přes celý motorový kryt. Takže 6. Staffel a "Žlutá 1" to tedy rozhodně taky nebude.
Jak jsi ze 4./JG 52 došel k její sesterské 6./JG 52???
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
To Fighter: podívej se na pořádně na větrný štítek-kulatá kabina to rozhodně nebude. DB 601N byl použivaný již v září 40, ale více se rozšířil až později na podzim. Proto si myslím, že snímek může pocházet spíše z řijna-listopadu 1940(ne li z jara 1941)-zda se v té době důsledně používala orlice na motorovém krytu u 6./JG 52 z hlavy nevím, musel bych prohrabat archív. Steinhoffova mašina pravděpodovně nesla taky symboly vítězství-soudě podle jeho předhozích a pozdějších mašin, škoda , že na těchto fotech není zachycena celá směrovka. Při srovnaní mot.překrytu a směrovky(ve žluté barvě) s 1 a výplní Balkenkreuzu vidím u 1 spíše žlutou barvu.