Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Luftwaffe 1939-45
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Typy vrtuli Fw 190 A/F

Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1
  • Odpovědět s citací

Typy vrtuli Fw 190 A/F

Příspěvekod spiess12.Kp » 14 led 2010, 11:04

Měl bych dotaz ohledně vrtule typu 9-12153A na Fw 190 A/F-8/9. Jednalo se o jeden ze 3 typů vrtulí používaných u A/F fokoušů posledních verzí. Měla být kovová, ale byla doplněna o závaží u kořenů vrtule (fotografie dolu). Dle mne dostupných informací byla používána nejméně často (nejvíc byla používána klasická kovová průměr 3,3 m, méně často pak dřevěná, širší listy, průměr 3,5m). Tu se závažímy sem si zkoušel objednat z

http://www.eagle-editions.com/ep46.htm

Bohužel ji neměli a tudíž mi nezbývá než si ji vyrobit sám. To by nebyl problém, pokud bych měl pérovku s proporcemi a systémem uchycení závaží a alespoň udáním průměru vrtule (anebo nějakou slušnou muzeální fotku). Rovněž mi není jasné, zda to byla obyčejná klasická kovová vrtule na Fw o průměru 3,3 m (ta je ve stavebnici Hasegawa 1/32), pouze doplněna o zmíněná závaží, nebo to bylo něco úplně nového (a jaký měla tudíž průměr)
Ve výše uvedeném odkazu na eagle sice list vrtule vyobrazený je, ale na ten obrázek se nechci 100% spolehnout. Pokud by někdo mohl poskytnout info, budu rád. Jedná se o měřítko 1/32 a tam to už je docela vidět.
Přílohy
Touvdal1.jpg
FW-190F-8.jpg
dibujorn4.jpg
spiess12.Kp

Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1

Zpět na Luftwaffe 1939-45