Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Telford 2011, 12-13 november

Přehled soutěží v roce 2011
Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 16 z 20 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Re: Telford 2011, 12-13 november

Příspěvekod Zdeněk Petrovič » 18 lis 2011, 19:53

Milane myslím ,že už tu je tak dost řečí, :grin:
:-$ Tak proč ještě usvědčovat ty dva nebohé chlapce.
Jinak zdravim "skoro" všechny (tu pětici s kormidelníkem vynechávám) "účastníky zájezdu" ,byl jsem poprvé a líbilo se mi . Pro mne byla velice zajímavá jedna z expozic v Imperial War Muzeu a Belfast.
Přílohy
Snímek 890.jpg
"Uncle Sam Ain´t Released Me Yet"
http://www.diorama-nam.cz
Zdeněk Petrovič

Příspěvekod martin němec » 18 lis 2011, 20:39

Milan Pospíšil píše:Švejkovi: Zdeňku, paní průvodkyni opravdu nemám. Mám však dva borce, kteří vítězně bojují s ruským medvědem. Jak "fešná" rusanda, stydící se za svou mateřštinu, poráží na body dva borce ve stakanech vodky. Tak to bych sem dát ještě mohl. Jsi pro? Milan

Milane, tohle je jedna z nejpovedenějších kolekcí modelů, co jsem od tebe viděl na MF, ......ale živě jsem to v UK nějak propásl...v které části haly to bylo?? :D :D ....a pak se můžeš divit, že to tvůj foťák nevydržel :grin: :grin:
http://www.kpmmarlazne.estranky.cz/
KPM Mar. Lázně na Facebooku
martin němec

Příspěvekod Zdeněk Petrovič » 18 lis 2011, 23:11

martin němec píše:
Milan Pospíšil píše:Švejkovi: Zdeňku, paní průvodkyni opravdu nemám. Mám však dva borce, kteří vítězně bojují s ruským medvědem. Jak "fešná" rusanda, stydící se za svou mateřštinu, poráží na body dva borce ve stakanech vodky. Tak to bych sem dát ještě mohl. Jsi pro? Milan

Milane, tohle je jedna z nejpovedenějších kolekcí modelů, co jsem od tebe viděl na MF, ......ale živě jsem to v UK nějak propásl...v které části haly to bylo?? :D :D ....a pak se můžeš divit, že to tvůj foťák nevydržel :grin: :grin:

....jejda....
"Uncle Sam Ain´t Released Me Yet"
http://www.diorama-nam.cz
Zdeněk Petrovič

Příspěvekod bboriss » 19 lis 2011, 17:07

Komu sa súťaž v Telforde nepáčila, nech tam nesúťaží. Ja sa tejto súťaže budem zúčastňovať i v budúcnosti, ale iba ako návštevník. Modely budem radšej dávať na iné súťaže, i keď som tam neuspel, resp. tam neuspejem. To nie je pre mňa to najpodstatnejšie.
Nepáči sa mi obsieranie Vlastu Bártu, pretože ten pre výpravu urobil skutočne veľa, to, že to mnohí nevideli, neuberá nič na kvalite jeho práce. On nieje ten typ, ktorý predá na 200 % svoj výkon. Patrí mu skôr poďakovanie.
Môj názor je ten, že pokiaľ pravidlá súťaže dovoľujú Judge teamu takmer čokoľvek bez toho, aby sa za to mohli zodpovedať, je potrebné, aby si každý sám za seba prehodnotil svoju účasť na takejto súťaži.
Ja som odmietol prevziať medailu, o ktorej som presvedčený, že mi nepatrila. A je to výslovne moja vec.
Toto je moja bodka za tohtoročným Telfordom, všetko ostatné už napísali iní.
bboriss

Příspěvekod Vladislav Seidl » 19 lis 2011, 21:33

Spousty fotek z letošního Telfordu:

http://mmpbooks.biz/mmp/photo_reps.php?photo_rep_id=62
http://mmpbooks.biz/mmp/photo_reps.php?photo_rep_id=63
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

Příspěvekod VojtaH » 19 lis 2011, 21:46

Tak to tu čtu už několik dní. Necítím se povolán hlouběji se vyjadřovat, nebyl jsem tam.
Nicméně si neodpustím dva body:

1) Sestřelit hodnocení modelů juniorů jen proto, že jsou nadprůměrně dobří, je ubohost a hnůj,
a až moc mi to připomíná ovlivňování soutěží od regioálních úrovní až po nejvyšší a teď nemyslím jenom modelářské.
Stanovisko, že je to jejich soutěž, tedy jejich právo, jak hodnotit, prostě neberu. Kdepak se nám poděl typický anglický smysl
pro fair play??

2) Procházel jsem různé galerie s x foty a můžu říct jediné - sorry, ale modely na takové úrovni jsou k vidění i v Brně a možná ve větším počtu.
Telford může být možná fajn, ale tady se rozhodně nemáme za co stydět.

Klukům držím palce a doufám, že jim nějaký zamindrákovaný anglán nevezme chuť modelařit. ;-I
Už teď možná hrajou vyšší ligu a v tom bude možná ten problém.
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod Hančár Ladislav » 19 lis 2011, 22:34

Prepac Vojto,ale ked citam Tvoje komentare tu a na FB ,tak rozmyslam ,kto je viac zamindrakovany
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

Příspěvekod Marek Bukovinsky » 20 lis 2011, 08:42

Tak ja vám neviem,to niektorý z nás asi nevedia čítať.Angláni v podstate nesúťažia!Už to tu písali viacerí.Telford je viac menej súťaž pre cudzincov.Im ide hlavne o čas strávený s priateľmi.Evidentne hybnou silou pre organizátorov je ekonomická stránka súťaže,ku príkladu ako vaše Brno,no hlavne tradícia.A na tú sú Briti obzvlášť hrdí.Ináč by neboli stále Kráľovstvo.Tá súťaživosť je v nás hlavne vďaka komunistom-za ich režimu sa súťažilo vo všetkom.A nielen že to v nás zostalo,ale k tomu vedieme ešte aj naše deti.No mohlo by sa povedať,že na tom nič nieje,že im to v živote môže iba pomôcť.Ale ako môžeme vidieť na tomto prípade občas to má opačný účinok.Je tak ťažké,prijať verdikt rozhodcou,aj keď žiadny nebol?Oficiálne!Bolo to rozhodnutie rozhodcou a s tým nič nenarobíte.To je ako keď vás na ceste zastavia zelení-raz má nejakú moc tak je lepšie sa nehádať.
Marek Bukovinsky

Příspěvekod síra » 20 lis 2011, 10:06

A je to tu . Za vše mohou komunisti . :grin:
Nechtěl jsem ,ale musím . Co s tím maj společného ? Prosím tě soutěživost patří k lidstvu od nepaměti a pokud se podíváš i do historie různých kultur tak tam často narazíš na různé soutěže a zápasy . Spíš než od komunistů pochází soutěžení od výběru jedince a rozmnožování . V přírodě to funguje tak , že "silnější" přežije a má možnost předat dál svůj genetický kód.
Dnes si to už ani neuvědomujeme ,ale vše to funguje neustále a díky socializaci a vývoji lidstva se tento pomysl boj přirozeně i vyvíjel a přizpůsoboval .
Pokud to převedu na dnešní dobu tak se podívej na sportovce a nebo "úspěšné" podnikatele . To jsou v určité míře vítězové a podívej se jak se na ně lepí samičky . Muž má v sobě prostě zakódováno , že musí zvítězit a žena má v sobě , že jen vítěz je schopen zabezpečit jí a jejich potomky . O takových ženách se často říká , že jsou mrchy a pod . Ne ony jen jednají podle toho co mají v sobě po tisíce let zakódované a tím se dostávám i k soutěživosti u žen . Žena musí taky soutěžit aby dostala toho nejlepšího "samce" .
Prostě to tak v přírodě chodí , soudruzi Marx , Engels a Lenin za to nemohou . V každém z nás jsou tyto primitivní zvyky ,které se přenášejí z generace na generaci . Jinak pochybuji , že v Řecku řídil sportovní hry nějaký prapra soudruh ,že ve Starém Římě hry a gladiátorské zápasy vedl senátor Lenin a že na středověké rytířské zápasy dohlížela jeho výsost Zápotocký .
Ne ! Soutěživost má každý člověk vrozenou , neboť je to pro přežití lidstva více než potřebná věc.
A pokud se podíváš do té "skvělé , svobodné a demokratické" Ameriky , tak si všimni v čem všem se tam soutěží (pojídání hotdogů , krkání a mnoha dalších nesmyslů) . A mnoho těchto (pro mnohé nesmyslných) soutěží se sem poslední leka dostalo právě z Ameriky .

A pokud jde o to s tím zastavením policistou tak máš do jisté míry pravdu . V této situaci není dobré držkovat , ale nelze mlčet pokud je dle našeho názoru něco špatně . Pokud v tomto případě budeme mlčet tak se z nás stávají ovce. Pokud ti dle tvého názoru policista křivdí tak odmítni zaplatit blokovou pokutu (to , že je přestupce ochoten blokovou pokutu zaplatit je jednou za tří zákonných podmínek pro udělení blokové pokuty) a využij opravných prostředků , které ti zákon dává .
Naposledy upravil síra dne 20 lis 2011, 10:19, celkově upraveno 2
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

Příspěvekod nunymaster » 20 lis 2011, 10:13

,,Tá súťaživosť je v nás hlavne vďaka komunistom-za ich režimu sa súťažilo vo všetkom.A nielen že to v nás zostalo,ale k tomu vedieme ešte aj naše deti...,,
tohle nemůžeš myslet vážně ...za komunistu kdo soutěžil a vynikal tak dostal přez čumák a šup spátky do řady , ale spíš dnešní pojetí demokracie kdy si každej myslí že může všechno a úcta k autoritám nikomu nic neříká , a všude vládne mamon , podívej se do zpráv co se v téhle zemi děje a bude ti to jasné ,PS : já vim že někteří si řeknou že zrovna já mám co kecat ale psal jsem to kvůli zatažení politiky do tohohle jasného případu... bohužel jsem se i já kterej ctím pravidla a řády a celej život jsem za to bit , udělal chybu a už se na mně tak budou dívat pořád ,tak ať ti chlapci neudělají stejnou chybu... jsou dobří i bez medajle z Telfordu a oni to vědí a mi koneckoncu taky... omlouvám se že jsem do toho zasáhl, ...modelařině zdar... [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< PPS koukám že mně Síra předběhl...
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

Příspěvekod petrLn » 20 lis 2011, 10:54

VojtaH píše:Tak to tu čtu už několik dní. Necítím se povolán hlouběji se vyjadřovat, nebyl jsem tam.

1) Sestřelit hodnocení modelů juniorů jen proto, že jsou nadprůměrně dobří, je ubohost a hnůj....

Víš když tohle čtu tak přemýšlím jestli tady má vůbec cenu diskutovat, ale pokud sis prohlédl fotky s tou propíranou kategorií je tam celkem 15 modelů a z toho jen tři, asi, ne od čechů !! všechny ceny nakonec pobrali češi :roll: tak v čem vidíš to zaříznutí čechů. Podle počtu příspěvků vidím, že se tu etabluješ asi dlouho a vyjadřuješ často, a snad právě proto bys měl mít přehled a rozum, máš zajímavou značku ve spojitosti s Telfordem #-o , nechtěj ale, abych si o tobě myslel taky jednu odvozeninu od slovesa Suck a sice Sucker.. Modely máš pěkný

nunymaster píše:,,Tá súťaživosť je v nás hlavne vďaka komunistom-za ich režimu sa súťažilo vo všetkom.A nielen že to v nás zostalo,ale k tomu vedieme ešte aj naše deti...,,
tohle nemůžeš myslet vážně ...za komunistu kdo soutěžil a vynikal tak dostal přez čumák a šup spátky do řady ...

Nevím kolik ti je roků, ale podle toho co píšeš tak o tý minulosti moc nevíš,,nebo zprostředkovaně, za socíku se soutěžilo o stošest, brigády soc.práce, chozrasčoty, hrdinové soc.práce, stachanovci a já nevím jak a co se to jmenovalo, ti soutěžili a plnili plán na sto a více procent, a samo, že tím ukazovali cestu těm co ještě takzv. neprozřeli no a samo, že za to brali nemalý prachy, jejich hrdinná fota visela na různých nástěnkách a přebírali karafiáty a blahopřání od nadřízených soudruhů. Ve školách se soutěžilo taky ve všem, sběr papíru, šípků, kaštanů atd. Pamatuji se, že od nás ze školy za sbírání těchto komodit, jeli ti nejlepší na výměnný pobyt do SSSR. Tolik ´nuny´ k tý soutěživosti, ano je to asi v nás.
Ale k tomu aby jste Telford mohli tak fundovaně, jak tu někteří stále činí, hodnotit, je potřeba ho alespoň jednou s otevřenýma očima absolvovat :idea: , lepší je ale vícekrát, to už si uděláš ucelenější obrázek a přijdeš na to proč se tam stále vracet, třeba. :wink:
petrLn

Příspěvekod VojtaH » 20 lis 2011, 11:50

petrLn píše:
VojtaH píše:Tak to tu čtu už několik dní. Necítím se povolán hlouběji se vyjadřovat, nebyl jsem tam.

1) Sestřelit hodnocení modelů juniorů jen proto, že jsou nadprůměrně dobří, je ubohost a hnůj....

Víš když tohle čtu tak přemýšlím jestli tady má vůbec cenu diskutovat, ale pokud sis prohlédl fotky s tou propíranou kategorií je tam celkem 15 modelů a z toho jen tři, asi, ne od čechů !! všechny ceny nakonec pobrali češi :roll: tak v čem vidíš to zaříznutí čechů. Podle počtu příspěvků vidím, že se tu etabluješ asi dlouho a vyjadřuješ často, a snad právě proto bys měl mít přehled a rozum, máš zajímavou značku ve spojitosti s Telfordem #-o , nechtěj ale, abych si o tobě myslel taky jednu odvozeninu od slovesa Suck a sice Sucker.. Modely máš pěkný

Přečti si to celé od začátku, bavíme se o zaříznutí našich juniorů. A nelaboruj s takovými slovy, ani já tě tak nenazývám.

Hančár Ladislav píše:Prepac Vojto,ale ked citam Tvoje komentare tu a na FB ,tak rozmyslam ,kto je viac zamindrakovany

Tak se zkus spíše zamyslet nad rozdílem významu slov "zamindrákovaný" a "rozhořčený".
Už jsem ti před časem odpovídal v SZ, jaký mám v téhle věci názor a vidím, že jsi to nepochopil, nebo ani nechceš.
Pokud jsi měl z výstavy (pokud to tedy není soutěž, ale pak nevím,proč ty ceny) dobrý pocit, jsi rád za setkání s krajany atd., ok, v pořádku.
Pokud ale několik z nás není nadšeno ze zaříznutí našich mladých a přiznejme si, že v našem koníčku jich zas tolik není,
a chceme jim vyjádřit podporu, taky v pořádku.
Nic složitého v tom není.
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod Robert Horáček » 20 lis 2011, 12:01

Tak Petře, v první řadě si uvědom, jaká byla základní myšlenka komunismu - Všichni všechno dle potřeb bez rozdílu. Jinými slovy atmosféra, která tu přirozenou soutěživost zabíjí. Ještě jinými slovy - když tu hovoříš o všech možných údernických titulech, zjevně ti trochu uniká, že to nebyl cíl, ale nástroj...
A vůbec už týhle debaty mam tak trochu plný zuby pánové! Teď speciálně pro Laco Hančára - Angličani můžou bejt fajn lidi a Telford je jejich akce a tim pádem by se jejich pravidla měly respektovat. Ale pokud ti tam pořadatel z libovolnýho důvodu vyškrtne ze soutěže model aniž by se obtěžoval jeho majiteli vysvětlit, proč to udělal, tak je to projev sociální inteligence orangutana (toho konkrétního jedince, nikoliv celý britský populace) i když k takovýmu kroku má opor v pravidlech nakrásně třeba za korunu pytel...
Je samozřejmě otázka jiná, jestli někoho napadlo se po tom vysvětlení pídit. A teď nemluvim o nějakejch zběsilejch protestních nótách. Ale co by komu z přítomných funkcionářů SMČR udělalo, kdyby za tim chlapíkem šel a prostě se ho zeptal /"Hele byl za mnou jeden z našich juniorů a řikal, že prej jste mu nehodnotili model a zaslech něco v tom smyslu, že ten model snad nestavěl sám. Mohl bych vědět o co kráčí, ať mu k tomu můžu něco říct? On je z toho docela špatnej..."/ Mohlo bejt jasno. Místo toho se tu dospělí rozumní lidé štěkaj jak tlupa tatarů. Což je směšný ještě o to víc, že ty dva kluci, o který jde, se tady toho zúčastňují spíše okrajově... Už se ku.va proberte! Všichni!
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

Příspěvekod Duch » 20 lis 2011, 12:18

:-& Nezbláznili jste se ? Alou lepit... [-X
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

Příspěvekod petrLn » 20 lis 2011, 13:12

Vojto ani já tě tak nenazývám, nemám proč, pouze diskutujem a já napsal jen toto ...nechtěj ale, abych si o tobě myslel taky jednu odvozeninu od slovesa Suck a sice Sucker.. Modely máš pěkný
No ale pokud si dáš do podpisu něco tak rezolutního a odsuzujícího aniž bys tam kdy byl, nevím co si myslet :( to není moc objektivní.

Robert Horáček píše:
petrLn píše:
VojtaH píše: - Angličani můžou bejt fajn lidi a Telford je jejich akce a tim pádem by se jejich pravidla měly respektovat. Ale pokud ti tam pořadatel z libovolnýho důvodu vyškrtne ze soutěže model aniž by se obtěžoval jeho majiteli vysvětlit, proč to udělal, tak je to projev sociální inteligence orangutana (toho konkrétního jedince, nikoliv celý britský populace) i když k takovýmu kroku má opor v pravidlech nakrásně třeba za korunu pytel...
... Už se ku.va proberte! Všichni!

Od zadu, souhlas :-D ale já jsem probrán, dnes už od sedmi :) A s tím rozhodčím, nevím jak u nich, ale ani u nás ti rozhodčí není povinen říkat proč se tak rozhodl a kam tě dle svých měřítek a svého výkladu pravidel zařadil. Pokud se to změnilo tak pardon, ale za mě platilo, že TY se SÁM musíš jít zeptat proč se rozhodl jak se rozhodl a ještě za patřičný poplatek. Co sám tak trochu nechápu když u toho ti chlapci byli ?? a slyšeli, bezesporu museli být dost blízko, že ? Proč se rovnou nezeptali, anglicky očividně znají. Nebo proč tak neučinil tam přítomný O.Kubeš, na místě zřejmě mlčel a nepomohl :? , tady a po je najednou za aktivistu a div ne blanického rytíře.
Ale TOHLE je o respektování pravidel ,tak jak kde platí a jaká kde jsou, prostě je nesmysl si myslet, že když jsem v ČR mistr tak s tím modelem budu mistr i u sousedů, nebo v té Anglii. S vyjímkou doktora, ten to válcuje všude stejně :)
A v souvislosti s tím vším si tak nějak matně vybavuji jak dopadli před pár lety super modely maďarů, super v byly v Mošoni, na chvostu ale na našem mistráku :wink: Přesto je tu brán stále Mošoň jako etalon spravedlnosti a jedinečnosti, ale ono to bude spíš v tom, že je snázeji dosažitelný než ta Anglie. A ruku na srdce, ono je to tam někdy jako na zahraničním mistrovství ČR :wink:
A ještě noticka k tomu soutěžení za socíku, já vím, že to byl nástroj, bohužel ale úspěšně implementovaný do myslí a hlav mnoha jedinců už od jeslí, v někom to ulpělo, bohužel dodnes, a žil dle těchto zásad, v někom ne. Já v tom vyrůstal a žil, a vím, že to, že se tomu člověk snažil vyhnout a nežít dle těchto zásad, znamenalo ve většině, že se dobrovolně zařadíš na pokraj té šťastné a rozvíjející se společnosti, a na to mnozí z různých důvodů prostě neměli. Dle tehdejších měřítek jsi se dobrovolně zařadil k asociálům, reakcionářům atd. Ale to je na jinou debatu a tím bych pro sebe téma Telford uzavřel. [-o<
petrLn

PředchozíDalší

Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 16 z 20 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Zpět na Rok 2011