Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Telford 2011, 12-13 november

Přehled soutěží v roce 2011
Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 8 z 20 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20

Re: Telford 2011, 12-13 november

Příspěvekod Korbas » 15 lis 2011, 20:02

No Pepo,aspoň víš jak to tam chodí.Angláni jsou prostě už takový,ty se ti smějou do xichtu i když by tě nejradši utrhli hlavu,všechno je cool i když je to hnusný,znáš je.Angláni řikají,že nejsou Evropané ale ostrované.Tohle pozoruju i na některých zahraničních fórech.Prostě a jednoduše si přiznejme tu skutečnost,že je lepší jet třeba do Mošoně,kde panuje velmi přátelská atmosféra než si plácat játra s ostrovanama . :)
Korbas

Příspěvekod Vladislav Seidl » 15 lis 2011, 20:05

Nestačím zírat!!! Ještě jsem ani nestačil po návratu vybalit a tady už se na pěti stránkách diskutuje, co vše bylo špatně. Asi je to vlastnost nás Čechů, vidět jen to špatné.
Takže z pohledu účastníka soutěže:
Klukům fakt ublížili, jejich modely byly v té kategorii opravdu nejlepší. První průser je věkové rozdělení - juniorská kategorie je od 13 do 18 let. Druhý průser je, že Angličani mají dle mého názoru trochu nešikovná kopýtka, takže nemohou pochopit, že takhle špičkové modely mohou postavit sedmnáctiletí. Ale úlety v hodnocení se najdou všude, sám jsem se na některých úletech podílel a zpětně bych třeba rozhodl jinak, ale to už se vrátit nedá...
Na druhou stranu nedovedu pochopit, proč Pepa, pokud slyšel rozhodčího, jak se pozastavuje nad jeho modelem, neřekl: "To je můj model, dělal jsem to takhle a takhle." Navrhoval jsem Pepovi, a stejně tak i Vlasta Bárta, ať shromáždí fotky ze stavby modelu, napíše k němu článek o pocitech, které jako poškozený junior zažíval a pošle ho do časopisu ScaleAircraftModelling, do kterého již beztak přispívá. A věřím, že by se mu i omluvili.
(ScaleAircraftModelling je jeden z nejvýznamnějších sponzorů SMW.)
O zařezávání Čechů nemůže být ani řeč, protože v té samé kategorii uspěli opět Češi, akorát jiní, než se čekalo. Počítám, že Češi si odváželi tak 60% medailí a ocenění.
Mně vyřadili dva modely z kategorie StandartKit ne proto, že jsem Čech, ale proto, že jsem podvodník a v jednom jsem měl v zavřené kabině resinové sedačky a v druhém resinové trysky. Takže modely hodnotí pozorně.
Mluvit o tom, že soutěž v Telfordu je o ničem, je také zcestná. Od doby, kdy zrušili startovné, jsou plné stoly modelů průměrné, ale i hodně nadprůměrné kvality. Ty doby, kdy byly v kategorii 3 - 5 modelů, jsou dávno pryč! Tohle může říkat pouze člověk, který tam už pár let nebyl.

Nakonec mi připadá, že celá kauza zase mnohým slouží pouze jen k tomu, jak si kopnout do SMČR, přestože to s hodnocením modelů na SMW nemá absolutně nic společného. A domnívám se, že pokud kluci posoudí to vše okolo (ne jen soutěž samotnou), tak by výpravu do Telfordu za výpravu do Mošoně nebo Brna nikdy nevyměnili!

A na závěr svého slohového cvičení bych chtěl zdůraznit -
Kdo z nás může říct: "Já stavím tak dobře, že se tomu až nedá věřit!"

Asi to klukům moc nepomůže, tak bych jim chtěl popřát, ať jich podobných křivd v životě potká co nejméně a hlavně ať neztrácí chuť do modelaření, byla by věčná škoda přijít o tak šikovné modeláře.
Naposledy upravil Vladislav Seidl dne 15 lis 2011, 20:46, celkově upraveno 1
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

Příspěvekod Josef Blažek » 15 lis 2011, 20:31

Bral jsem to z pohledu rozhodčího a tak jak je to slušné. Když hodnotím modely účastníků ,tak bych moc nestál o to ,aby tam přišel jeden z autorů a vysvětloval mi co a jak jsem udělal a nedejbože řekl ,že můj model je lepší než tento nebo tamten (ikdyž by se to mnohdy říci dalo). Neznám anglická pravidla tak dobře a pokud se nepletu ,tak prostesty možné nebyly - proto ani svaz a ani nikdo z nás se nemůže proti hodnocení nějak odvolávat - nebo se vůči němu vzpouzet. Hodnocení je věc rozhodčích a pokud mě nevyzvou ,tak bych se neměl do debaty o vybírání modelů zapojovat. Je možné ,že bych třeba vyhádal ,že to je naše práce ,ale oni by si mohly stále myslet své a přišlo mi trochu ponižující nahánět rozhodčí s tím ,že jsem autorem svého modelu. Shrnul bych to s tím ,že jsme v ČR a SR soutěž "nafoukli" do většího významu ,než který opravdu má. Pro mě to byla urážka ,kde jsem byl považován společně s Honzou za podvodníka a zkušenost do života ,že ne všude to je takové ,jak si to představujeme :) .
]
PROJECTS: Phantom,Grille,Seafire XV.,Draken XS..
Josef Blažek

Příspěvekod Tomáš Svozil » 15 lis 2011, 20:40

Pepa Blažek: Však není všem dnům konec :twisted:
Správnej relax: viewtopic.php?f=57&t=61001
Tomáš Svozil

Příspěvekod Vladislav Seidl » 15 lis 2011, 20:54

Josef Blažek píše: Shrnul bych to s tím ,že jsme v ČR a SR soutěž "nafoukli" do většího významu ,než který opravdu má.

V tom můžeš mít trochu pravdu, na druhou stranu tím zase shazuješ úspěchy ostatních v celkem, z mého pohledu, solidní konkurenci. Vím, že jsi pořád ještě vytočený, ale to s úspěchy na dalších soutěžích časem přejde. :)
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

Příspěvekod Václav Hochmuth » 15 lis 2011, 21:01

Súhlasím s tým, že v Mošoni by takýto problém pravdepodobne nenastal - maďarsky rozumie menej ľudí ako anglicky :D
Václav Hochmuth

Příspěvekod Mirek glock Říha » 15 lis 2011, 21:56

To Vláďa Saidl. Tady přece nejde o to, že kluci nebyli na bedně. To se stane. I když je tu dle slov mnohých Telfotrd soutěž "okresního formátu" která byla vybraná pro naší reprezantaci aby se někam "jelo" už dávno, měli by naši "bafuňáři" dohlížet na své ovečky. Takže to co postrádám byla jasná reakce na nařčení. A nechce se mi věřit že se o celé kauze dozvěděli až v autobuse na cestě zpět. Kdysi sem byl v podobné situaci (v jiném "sportu") jako kluci a ten kolotoč co kolem toho rozvířili lidé z "mé" výpravy si pamatovali zůčastnění ještě za dva roky (pravda šlo o opravdovej mistrák).

Já posoudím Telford jen dle fotek modelů a tady směle řeknu že Brno nenbo Mošoň na tom hůře není, spíš lépe (nehodnotím doprovodný program). Možná by staálo zato vyslat "naš kluky" jinam.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

Příspěvekod mess » 15 lis 2011, 22:12

Z informaci, co zatim mam, k primemu narceni nedoslo. Navic tim, ze kategorie byla hodnocena systemem libi/nelibi, dost tezko by se to pak dokazovalo. Klukum se u listecku u modelu poznamka o vyrazeni neobjevila (narozdil od jinych vyrazenych).
Rozhodne si nemyslim, ze by se to melo jen tak prejit, uvidime, jestli se podari vyvolat nejakou adekvatni reakci.
Zkuste to zatim brat s chladnou hlavou.
M.
Martin Benko
mess

Příspěvekod skka » 15 lis 2011, 22:33

Mirek glock Říha píše:To Vláďa Saidl. Tady přece nejde o to, že kluci nebyli na bedně. To se stane. I když je tu dle slov mnohých Telfotrd soutěž "okresního formátu" která byla vybraná pro naší reprezantaci aby se někam "jelo" už dávno, měli by naši "bafuňáři" dohlížet na své ovečky. Takže to co postrádám byla jasná reakce na nařčení. A nechce se mi věřit že se o celé kauze dozvěděli až v autobuse na cestě zpět. Kdysi sem byl v podobné situaci (v jiném "sportu") jako kluci a ten kolotoč co kolem toho rozvířili lidé z "mé" výpravy si pamatovali zůčastnění ještě za dva roky (pravda šlo o opravdovej mistrák).

Já posoudím Telford jen dle fotek modelů a tady směle řeknu že Brno nenbo Mošoň na tom hůře není, spíš lépe (nehodnotím doprovodný program). Možná by staálo zato vyslat "naš kluky" jinam.

A kam? Do Brna? Nebo do Plzně? Nebo kamkoliv jinam, kde si zrovna řeknou, že uspořádají MR? Nebo v dalším kroku MS? Potom nějaké místrovství celého vesmíru? Když už se to dělá hlavně pro děcka (nebo se to alespoň tvrdí), tak mi ten Telford úplně špatný nepřijde. Možností navštívit kdeco (byť třeba jen cestou tam nebo zpátky) nabízí rozhodně více, než Mošoň.

Edit: Možná k soutěži samotné - chápu, že jsou kluci ve věku, kdy je ta medaile vším. Na druhou stranu - nevím, jak moc by je ve třinácti bavilo soutěžit s téměř dospělými (ano, věkové rozdělní kategoríí je nefér) a jestli z nich budou mít radost, i když jim je teď někdo vydupe. Smutné ale bude, jestli to za pár let bude vypadat jako letos s druhým místem v jedné z dalších kategorií mezi dospělými. To bylo opravdu k pláči.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

Příspěvekod Mirek glock Říha » 16 lis 2011, 07:30

To Mess Jestli Ti příde to co napsal Pepa jako"nenřčení" tak nevim.. :-k

To skka Jak sem napsal podle toho co tu čtu, hodně lidi napsalo že Telford je spíš "okresní přebor" kam se jezdí z historických důvodů. Rozhodně to není mistrák evropy, anglieani horní dolní. Tak proč zrovna tam a ne někam kde je kvalita modelů lepší (když jde o zájezd za svazové prachy). Ale i to je podružná věc. Tady nejde ani o bednu (pokud bys četl pozorně co píšu). To že někdo nevyhraje je normální, ale aby někoho označili za podvodníka normalní není..a to ty kluky žere.. A dost lidí tady podle všech reakcí žere, že se jich podle všeho nikdo nezastal...
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

Příspěvekod skka » 16 lis 2011, 09:37

A že jsem tak smělý - ta kvalita čeká na které ze soutěží? Jenom v Mošoni? Nebo jenom v Brně? Zvláště v Mošoni, alespoň mi to tak přijde, je soutěž přidružená k nalévání se více, než Telford k veletrhu (ani na jednom ale neshledávám nic špatného). Nebo opravdu jen podle toho, o jaké soutěži se zrovna dočtete, že je super? Zastání se kluků si představujete jak? Vy sám byste šel za rozhodčími a řekl jim, že jste se doslechl, že říkali, že je Pepa podvodník? A že přísaháte, že ten model slepil? Já totiž pořád nechápu, co měl ten "svaz" udělat. Z reakcí mi příjde, že nejprve zaslat pěkně ostrou protestní nótu a vzápětí vyhlásit Anglii válku.

Už se těším, až zase někdo z vás bude tvrdit, že je modelaření hlavně zábava.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

Příspěvekod Štěpán Los » 16 lis 2011, 09:50

Telfor jako soutěž je zajimava akorat tak možna tim že je to daleko jinak se o něm nema cenu vubec bavit. nevim co na tom pořad někdo vidi #-o
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

Příspěvekod Hančár Ladislav » 16 lis 2011, 09:54

Mirek glock Říha píše:To Mess Jestli Ti příde to co napsal Pepa jako"nenřčení" tak nevim.. :-k

To skka Jak sem napsal podle toho co tu čtu, hodně lidi napsalo že Telford je spíš "okresní přebor" kam se jezdí z historických důvodů. Rozhodně to není mistrák evropy, anglieani horní dolní. Tak proč zrovna tam a ne někam kde je kvalita modelů lepší (když jde o zájezd za svazové prachy). Ale i to je podružná věc. Tady nejde ani o bednu (pokud bys četl pozorně co píšu). To že někdo nevyhraje je normální, ale aby někoho označili za podvodníka normalní není..a to ty kluky žere.. A dost lidí tady podle všech reakcí žere, že se jich podle všeho nikdo nezastal...

Mirku,Telford niesu ani Majstrovstva Britanie,ani Europy,ani Sveta.Sorry chlapi,ale s tymi majstrovstvami ste to vymysleli vy.Pravidelne sem vsak prichadzaju Nemci,Francuzi,Spaniely,Greci,Madari,Poliaci,Cesi.... Az taky okresny prebor to nebude.Pochybujem ,ze jazdia do Koprivnice .
Na zaklade coho sa ich mal niekto zastat?Uz som to tu pisal,nebolo vydane ziadne oficialne vyjadrenie alebo rozhodnutie ze modely boli vyradene ako to bolo v pripade Vladi Saidla ,on to tam mal ofocialne,ten sa mohol branit ak by to nebola pravda,ale v tomto pripade proti comu sme sa mali branit?Ako sa da zastat len na zaklade "zaslech jsem"?
Nehnevajte sa na mna ,ale kolko reci a staznosti som si vypocul od Ceskej vypravy,to bolo uzasne.Cela ceska vyprava si neprisla v nedelu vyzdvihnut ceny,ja som sa strasne bal ,ze sa nieco cestou busom stalo a bol som hrozne nervozny,ani som nebol do konca na odovzdavani cien a utekal hladat cesku vypravu.Ked som ich stretol a spytal sa preco neboli,tak ze vzdyt je to odpoledne a samozrejme to zacalo,jak su anglani blbi,co se to deje ,co je to za organizaci......Ze odovzdavka bude o 9:30 bolo aj na nete ,aj v ich magazinoch ,aj na velkej tabuli priamo pri vchode do sutaznych priestorov.Nikto si to neoveril,nikto si to neprecital,netusim,odkial mala ceska vyprava informacie ze to bude o 13:00,pretoze tato informacia nebola nikde,ostatne ako informacia o Majstrovstvach sveta.Ale to Anglani boli ty debili co to urobili o pol desiatej a nie o jednej.
Mam pokracovat Mirku ?
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

Příspěvekod Ondra Kubeš » 16 lis 2011, 09:59

A není to zase chyba vedoucího výpravy pana Bárty??Koneckonců je za to zaplacený.....
Ondra Kubeš

Příspěvekod MMK » 16 lis 2011, 10:04

K soutěžní část a letošním diskvalifikacím se vyjádřit nemohu, neměl jsem tam na to moc (žádný) čas. Ale ke vhodnosti nebo zbytečnosti jízdy do Telfordu bych si dovolil. Určitě jsou kvalitněji obsazené akce, ale spíše jde o specializované. Folkestone - technika figury, Jabbeke - civilní technika, do loňska SMF Velhoven - technika figury, Torent- technika figury...+ další ryze figurkářské. Ale o "kompletní" v této velikosti v dostupné Evropě nevím. A to obrazíme od Mošoně po Telford kde co. A jestli Telford je okresní přebor, tak např letošní IPMS BE v Affligem byla pralesní liga. Ne doprovod okolo, jen ta soutěžní část. A i jiné, účast v soutěžní části GMM? K :grin:
Na počet modelů v soutěži, na mnou navštívených akcích, vede Mošoň a Brno. Ale na západ od Chebu je ta soutěžní část vždy ta menší až miniaturní.
A k předání "plechu" za umístění? Například letošní IPMS NL, po "slavnostní" :grin: části kde si dávali navzájem česká (pouze ta jediná a pravá IPMS :grin: :grin: ) a polská výprava nějaká trofy s poplácáváním a společným focením, rozdal pověřený organizátor ceny proti lístku od oceněného modelu.A protože jim nějak přebývaly chodili po hale dva malí kluci a vyvolávali jak na trhu, "komendet, hailykomendet, bronze" kdo měl příslušný lístek převzal a šel balit.
PS: K Torentu se nevyjadřuji protože jsem tam(zatím) nebyl. To (neúčast někde, třeba v Telfordu) ovšem zde některým nevadí ve vynášení kategorických soudů.
MMK

PředchozíDalší

Téma uzamknuto
Příspěvků: 294 • Stránka 8 z 20 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 20

Zpět na Rok 2011