Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ HGW
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HGW nýty

Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14
  • Odpovědět s citací

Re: HGW nýty

Příspěvekod El Thud » 25 zář 2012, 16:28

Já bych prosil nýty na helikoptéry, ona helikoptéra bez nýtů je jako ženská bez vnad, je to hezký - ale víte že to není ono. Výrobci bohuže až na výjimky helikoptéry nenýtují. Pokud můžu prosit tak Mi-24/35 od Zvezdy, totéž od Hobby Bosse (1/72) a v 1/35 Něco Hawk od Academy/MRC/Italeri...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladislav Seidl » 25 zář 2012, 17:06

Je mi jasné, že na helikoptéry by se toho asi moc neprodalo. Možná by stála za úvahu nějaká univerzální sada nýtových řad v 1/72. Oni by si to modeláři na ty modely už nějak nasázeli... :-D
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 25 zář 2012, 17:48

Thude, zadej si to jako privátní projekt. Pokud chceš ušetřit, tak si to nakresli. Jen tak pro info, stejný typ od dvou výrobců konstruuješ pokaždé znovu od nuly. A pak směle na trh. Kolik by se jich asi prodalo? Co myslíš? 10-15 od kusu? Vééélký oči. Všichni tě poplácaj po rameni, jak je to super ale nic nekoupěj resp. ti řeknou ...jo chtělo by to nýty na model xy, to bych určitě koupil (holt jsme v Čechách). Před dvěma lety se všichni vyhoňovali nad Zvezdí Mi-24. Kolik jich už bylo postaveno? :lol:
Zatím je to v rovině extra frekventovaných typů, nejlépe v různých verzích od jednoho výrobce, abys rozmělnil konstrukci (proto ty profláklé 109, 190, P-47, Hellcat). A čížci jsou dost spořiví a koupí raději několik Airfixů :-D
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 25 zář 2012, 20:50

Ne každý aktivní modelář je na modelforu, ne ? Dyť je tu tak 50 lidí, (kdo vi jestli) co sem píší pořád a pak spousta lidí co se jen kouká ale nepíše sem ani nedává modely. Hinda mohou mít doma postaveni všichni, jen to sem nedávají... A že by ČechoSlováci nestavěli Hindy ? Tomu nevěřím...Jediné co může být nevýhoda je to že to patří do moderny, která není tak žádaná jako druhá válka. Ale oni dělají přece i produkci na modely od Pána Prstenů. Což je hodně specifické zboží, prodávané jen a pouze po netu. A mají toho docela dost. Já třeba o WGN četl - ale nikdy jsem to neviděl in natura, natož abych některý model měl. Ne že by se mi nelíbily, ale když připočtu clo a DPH tak to dosti navýši cenu stavebnice. A tak mi přijde trochu divné obávat se o prodejnost nýtovacích sad na helikoptéru v mainstreamovém měřítku, když se prodávají sady na letadla z první války za dva tisíce, který se ještě ani nedaj nikde normálně koupit. Já jsem kdysi trochu dělal marketing a tak, snad nejsem až moc mimo.... Třebas v Rusku by se toho mohlo prodat dost... A zrovna Hindy jsou prostě stroje který má kdekdo, každej je zná, každej u nich sloužil, lítají všude možně... Co třeba chcete pozitivně nýtovat na P-51D, když jsme se tu shodli že zrovna tahle mašina byla vytmelená a nýty tam nemaj bejt vidět ? Nicméně, ten Hellcat vypadá naprosto super a je to "jako živý".
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 25 zář 2012, 20:58

Je to nějak tak, jak tu píše Michal Šourek. Celou dobu, co děláme nýty, tak modelářská obec volá po nýtech na P-47D od Tamiye. Tak jsme je udělali, ono to tomu Thunderboltu fakt sluší víc, než Fokoušům. Dokonce i modelářům se to líbí natolik, že mi všichni popleskávají po ramenou, každý mi vypráví, kolik má doma ve skříni nasušených Thunderboltů, které se chystají onýtovat atd. Problém je ale v tom, že se jich v CZ zatím prodaly 2 (dva) ks, z toho jeden německému modeláři v Plzni:-). Jasně, je tu argument, že to je drahé. No, je. Ono se to v malosérii přeukrutně nevyplatí. Ta cena, za kterou to prodáváme, kopíruje prakticky jen přímé materiálové a výrobní náklady, naprosto v ní není kalkulovaná naše práce, kde pro Vaši představu jen namalovat ty nejtky tak, aby to pasovalo na model, zabere cca 50 hodin práce. Potom následuje nějaké postavení modelu, další ladění, tam už se to pasuje prakticky nejtek po nejtku, umytí už postaveného modelu (nebo postavení jiného), znovu onýtování atd. Ještě bych do toho měl kalkulovat samotnou cenu modelu, kde třeba u Tamiye nebo Hasegawy žádné kamarády nemám, tak si to prostě musím v krámu koupit jako každý jiný. Potom to ještě někdo musí zabalit (většinou já). Když to porovnám s pásy HGW, o kterých už teď mohu říct, že se vyrábějí velkosériově, potom je pro nás ekonomicky lepší hodinu se vrtat v pásech, než celý den v nýtech:-). Proč to tedy děláme? Protože nás to náramně baví a věříme tomu, že se tím modelařina posouvá o kousek dál. Tak to dělat budeme. Bylo by ale dobré vidět nějakou zpětnou vazbu, to znamená méně popleskávat po ramenou a víc toho slepit, polepit HGW nýty a jezdit s tím na soutěže. Pár modelů polepených HGW nýty jsem už viděl a pokud to onen dotyčný umí s pistolí a nebojí se následného finiše, potom je to velká paráda
Přílohy
1.jpg
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 25 zář 2012, 23:45

Thude, dělal jsi jak vidno marketing, tak víš o čem mluvíš. Radím ti, jdi do Hinda, bude to kasaštyk, zvlášť v dle tebe mainstreamovém měřítku 1/72 (udělej si privátní průzkum na Hyperscalu apod., jak jsou na tom jednotlivá měřítka vzájemně a též si porovnej počty postavených typů o kterých jsem psal vs.tvoje Mi-24....). Začni pro jistotu Zvezdou, na to by mohli Rusové slyšet víc než na Houbybosse, přeci jen to vždy byla země, kde zítra znamenalo včera a patrioti jsou veliký. Jeník Ti psal, že konstrukce je tak 50 hodin, za kolik takovej grafik asi maká, za 100 Kč/hod asi ne...no a při tvorbě ceny, šacuju pultovku tak na 350-400Kč, nezapomeň na obchodníky, kteří nejedou za 10% marži a na stát s 20% DPH atd. No a pak narazíš na to, že je cena produktu vyšší než cena původní stavebnice a rázem budou hrdinní kupující ubývat. A ty budeš jezdit jak vocas po soutěžích předvádět trup hinda a budeš rád, když vyděláš na benzín....Ale jak říkám, odvážnému štěstí přeje, jdi do toho a pokud to dotáhneš do konce, jednu sadu si koupím a máš u mě navíc grátis hinda od Zvezdy.

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 26 zář 2012, 22:09

Aha, hm, no tak to je ale škoda, protože Mi-24 a vůbec helikoptéry mají být onýtované. T-bolta mám doma dvaatřicetinovou Gawu, na tu se nýty dělají ?
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 27 zář 2012, 03:15

Problém je, že mě vrtulníky tak až moc nebaví... Ale kdo chce, tak si toho svého vrtulníka onýtuje volnýma řadama, teď je uděláme i v 1/72. P-47D 1/32 máme rozpracované, časem se k němu vrátíme, v tuhle chvíli ale ne, protože na pozitivní nýtování ještě úplně nedozrál čas, modeláři jsou docela konzervativní, až možná kontrarevoluční entita a když už se to jednou tím kolečkem naučili, tak si to chtějí užít:-). Konkrétně Thunderbolt je docela velké letadlo, tím pádem drahá sada, mě se to nechce financovat a všichni by mi stejně po zveřejnění ceny rozbili hlavu:-). Tak se chceme věnovat menším a levnějším projektům, aby si na to modeláři zvykli. Teď bude Thunderbolt Razorback 1/48 od Tamiye a potom P-47 1/72 (Bubbletop i Razorback). Velmi přemýšlím o Zeru 1/48 a 1/72, samozřejmě od Tamiye a možná nějaký špek, podle toho, co se rozhodnu postavit:-). Více na E-day, máme tam s kolegou Šebestou nějaké předvádění práce s HGW produkty, tak kdo chcete, přijďte a já Vám to tam všechno řeknu. Uděláme si tam takový malý Einstündig HGW Tag:-).
Přílohy
2 HGW web Fw190F-8.jpg
1 HGW web Fw190D-9.jpg
1 HGW web Fw190F-8.jpg
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 27 zář 2012, 08:12

Zero od Tamky je sice hezká věc, ale asi kotraproduktivní. Zase tak moc jich nedělají.
Zato Hasegawa má obsaženy všechny verze od prototypu až po dvojmístné. :-k Tedy pokud jde o 48. O těch malinkej přehled nemám.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 27 zář 2012, 08:20

Pravda je, že univerzály 1/72 by toho hodně vyřešily. Ve čtvrtce a 32-tině už jsou, ale pokud by si někdo chtěl onýtovat např. tu Mi-24, bylo by to řešení. Jen bych se přimlouval i za kruhy (třeba vytištěné soustředně jako terč) pro oblouky. Každý by si pak mohl vyříznout oblouk podle své potřeby.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 27 zář 2012, 12:42

Radek Typlt - mě ale přijde, že Tamiya Zero je takové definitivnější:-).
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 27 zář 2012, 13:07

Ještě nedávno bych tvrdil, že definitivní 1/72 zero bude finemolds :-D Každopádně z těch 1/72 nýtů jsem nadšen
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cowboy » 28 zář 2012, 14:49

Daju sa tie 72jkove sady uz niekde kupit? Na HGW e-shope ich nejak neviem najst
cowboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 28 zář 2012, 19:48

Zatím nedají, na eday byly zatím jen testovací. A in natura vypadají ještě líp než na fotce
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 01 říj 2012, 21:18

Naše nýty na Hellcata na E-day zaujaly, děkujeme tímto všem za podporu. Sada bude v prodeji cca do měsíce, trochu se tam toho ještě musí doladit. Zároveň s tím vyjde sada s volnými řadami nýtů v měřítku 1/72, budou v ní i různá kolečka a krytky, takže si každý může onýtovat co chce. Následovat by měly sady na 1/72 Thunderbolty od Tamiye.
Přílohy
3m.jpg
1m.jpg
Jan Bobek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 207 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Zpět na HGW