No jo, prateli, namichat "German Purpure" na Bertraba neni zadna prca ale sem presvecen ze je to o neco svetlejsi odstin, jinak nebyl by videt cerny lem kolem krize, zase kometa urcite cervena, ale patlat s tim nebudu a pouziju dekal se stavebnicy
Ale kdepak Vlasto, tady je jasne videt ten vyrazny cerny lem kolem krize, na cernem trupu to by nebylo tak videt, spis vubec, a odstin komety skoro stejne syty jako trup, pro to tipuji kometu na cervenu ci rudu...
Ahoj Seržo. Vzpomněl sem si, že v jednom starším čísle Windsock Int. byla o tom Bertrabově zbarvení zmínka, tak sem to včera vyštrachal. Je to v 2. čísle z roku 1999. Dave Roberts tam rozvíjí svou teorii. Podle něj byl trup opravdu v černý a kometa červená se žlutým okrajem. Na trávě kolem mašiny rostou pampelišky a ten odstín odpovídá okraji komety. Byly to prý oblíbený barvy Jasta 30 (černá, červená, žlutá – oranžová). Ten tmavší odstín okraje trupového kříže Dave vysvětluje tak, že trup je matnej a ten kraj lesklej. Proto ten rozdíl na fotkách. Dál tam vysvětluje, že ta černá barva používaná na znacích (s kterou byl natřenej i trup) byla matná. A když naneseš matnou na lesklej povrch, jako je např. na lakovaným trupu, tak ta barva ještě více zmatní, protože se pojivo usadí k tomu lesklýmu povrchu a pigment vystoupí na povrch. Kdežto když aplikuješ matnou na matnou (jako je bílá toho kříže) tak se stane pravej opak a pigment klesne a pojivo vystoupí na povrch a barva se pak leskne. Tohle sem z toho článku aspoň vyčetl já se svou mizernou angličtinou. Radši Ti to pošlu majlem.
Jasně, já osobně bych byl pro původní Seržův nápad. Ja sem teď dělal černou na svim albíkovi a musim říct že je to nevděčná barva. Blbě se stínuje a je na ní všechno vidět.
No jo, ale výzkum pampelišek z roku 1917 ukázal pravý opak. Vypadá to opravdu na černý trup. Taky bych se přikláněl k černé. bude to fešák. Nebo je tu ještě možnost červeného Albatrosu z J11...ještě tu nemáme Lt.Allmenroedera s bílým předkem a výškovkou
Jak ví že to byly pampelišky a ne jiná květena? A i kdyby to byly pampelišky tak dokud nebudu mít rozbor o odstínu a žlutosti pampelišek tak pořád nejsem přesvedčenej
Vazeny Prateli! Moc vsem dekuji za podporu, byl sem temer zoufaly, ale duvod proc sem rozchodl pro purpure, je ze German Purpure je dost zvlasni barva, a neni do karminova, ci fialova, je temer cerna ! Tak chtel sem to skousit... musim uznat ze mne vubec nepovedlo hrebickovani krivy rucicki jinak tady sou pokusy, bez laku a patinovani (co bude docela problem na tmavem povrchu ) Jinak dovolil sem udelat drobny odreniny na povrchu, a pokusil se o prosvitani dreva (brisko, dreveny soucasti VOP), jinak jak spravne vyjadril se Timi, sou to opravdu zberaci prachu, tak ze pracy je hodne... Co se tyka Mopsa, delam drevo, take mam problem s odstinem, to je jen prvni vrstva a podklad, tak ze doufam kdyz tam dodam svetlejsy filter, vyrovnam moc silny rozdil mezi paneli Moc mne mrzi ze i po tak dalsi dobe propadl mne tmel a misty az moc na Mopsu to skousim napravit, na Bertrabu je to lepsy a hlavne uz na nej nechci sachat...uffff, jeste jednou dekuji a pokracujeme dal
No a utrpeni s Bertrabem jen tak neskonci, jen na tech podkladech co sem obdrzel od Vladi (Vlada a dekuji) sem vsiml ze Bertrab mel az DVA zercadla ale fascinovala mne take ta zvlasni ovalna vec na levoj strane trupu pod kozenym lemem co to sakra je na jinych ADIII nic podobneho sem nevidel, ci nevsiml
Ja sem ale trubka, TA VEC, je pas! Ale vice co, vazne uvazuji o dalsich dvouch moznostech, kdyz je kometa je ruda (v cem sem soro presvecen) tak i lem kolem krze mochl bejt rudy take!!! tak ze fakt mam co delat
Přílohy
tak ze tahle moznost mne pripada nejvic pravdepodobna a dava to smysl, pouzyty try barvy, barva trupu(Purpure, cerna?), rudy lem a kometa, bila...