Na oplechování sem požil olověný plech. Z leptů jsou jen kulatý krytky a ukotvení vpěr. Ty pro výstup vzduchu sem si dělal sám z hliníkovýho plechu. Pokud se to nějak podaří nafotim postup výroby.
Stano ja tyhle plechy nemám použil jsem ty který sem měl na D.V. Odsaď sou jen krytky a ukotvení vpěr který je stejný. Tak mám tu ten postup na ty výstupy vzduchu. Budeme potřebovat: kousek tvrdšího dřeva, plíšek ze svíčky, a jako nástroj používám mambusovou špachtly (lze nahradit čímkoliv jiným) s kulatou špičkou!! 1. Do tvrdého dřeva sem vyříz negativní tvar výstupu. Je to v podstatě půl V hluboké od oka, šířka a dálka podle vzoru. 2. Plech přiložim zároveň s okrajem "formy" 3. Půlkulatou špachtlí vytlačim tvar. 4. Nůžkami na nechty ostřihnu na požadovaný tvar. 5. Vrátim zpátky a srovnám druhou stranou skalpelu, popřípadě doladim tvar (použít cokoliv rovného) Samozřejmě nutno vyzkoušet a natrénovat. Asi tak po 10 pokusu už sem jel jak strojová výroba
Přílohy
Naposledy upravil Timi dne 12 dub 2010, 22:07, celkově upraveno 1
Timi, pekný postup v stavbe. Potrubie na motore si čím bandážoval? Výroba krytiek je super , dačo podobné som riešil aj ja, no ja som potreboval 3 alebo 4 otvory na jednom plechu a tam musíš narezať plech, takýmto spôsobom pretlačiť a trafiť všetko rovnako, dôfam, že to pôjde. Odkaz na plechy Edu bol len na to, že na D.III ich robia.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Všem díky Stano dělal jsem je z nějaké elektrikářské pásky, hodil jsem ti tam foto, má výhodu že je pružná takže to s ní de uplně v pohodě. Peter jasně to de použít v podstatě na cokoli na co se dá vyrobit negativní formička. FIGI Pozitivní sem taky zkoušel ale není to ono tady to je uplně v podě. Hlavne se ten tvar nevrací zpátky jako u pozitivní. Lehkej pokrok mám vybroušenej předek po oplechování a sem s tím spokojenej. Jinak se pomalinku začal rodit sám Karl Emil
Přílohy
nevyfotil jsem to uplně kolmo tak je to krapku zkreslený
Akorát řešim dva problémy a to jakej udělat respektive o jakej se pokusit odstín drěva. Byli D.III taky dělaný z březový překližky jako D.V, a druhej jak vyřešit porty. Jestli je maskovat a vytvorit Surfacem nebo jenom vymaskovat a naznačit barvou. Co myslíte?
Tak to nemá chybu s těmi krytkami. Paráda. Předek vypadá taky skvěle. Já osobně bych porty raději jen stříkl. Koukal jsem na hodně fotek a nic nevystupuje nad povrch. Pěkné fotky mají na http://www.wignutwings.com...jsou tam sice Albatrosy DV, ale myslím že výroba byla stejná. Trup popisovali Schaeferovi spolubojovníci světle žlutý. Tzn. světlá překlížka zalakovaná.
Figi to sem rád že se daří. Vlasto díky moc s tim dřevem já si vůbec nebyl jistej na tý fotce to vypadá dost tmavě tak sem se radši zeptal. Aspoň to bude hezky kontrastovat s tou černou. Co se portů týče tak se taky spíš přiklánim jen k naznačení barvou.
Tak sem začal trošku barvit. Udělal jsem poloviny trupu, podlahu s řízenim, lože, židly a pásy s palubkou. Budu se zase opakovat ale co se týče leptů tak mě dorazilo že neobsahujou ani palubní desku . Tohle je nejakej podivnej Profipack.