Zdravím odborníky přez ČS,vojenské letectvo MIG-15..... prosím mohl by mi někdo pomoci zjistit něco o MIG-15 V .čísla 512070 díky JardaKVLH ,Ps zda tedy vůbec sloužil u ČSvoj letectva tento Mig ...?
Kryt je z letounu Mig-15UTI trup.čísla 2070 vyrobeného v r.1955.Sloužil u 4.stíhacího pluku v Pardubicích.Dne 22.září 1962 po startu z Pardubic vysadil motor a pilot kpt.Hromek nouzově přistál u obce Barchov.Po opuštění kokpitu letadla pilotem mig shořel.Gratuluji k takové relikvii.pár plechů z migů doma taky mám Jinak září 1962 nepatřilo u 4.slp k nejšťastnějším v jeho historii.V tomto měsíci byl poškozen 1xmig-19,zničen 3x mig-19 a 1 mig-15uti a bohužel zahynul 1 pilot...
Díky za super info z toho Mig-15 UTI máme celé křído ono totiž bylo umístěné u pomníku Plk.Františka Truhláře v Lomnici nad Popelkou .. při rekonstrukci zámku byl projekt i na obnovu a přemístění pomníku, jenže zastupitelstvo města rozhodlo že se křídlo z Migu na pomník letce který bojoval v řadách RAF .prostě nehodí ..tak ho chtělo dát do šrotu ..tak jsme ho raději převezli do archivu klubu ..viz http://www.kvlhrvacovcerna.estranky.cz nyni je již zase jako poutač u sídla združení ..foto taktéž na naších stránkách ... ještě jednou díky JardaŠefců KVLH Rváčov - Černá Lomnice nad Popelkou
sdružení pardon Fakt mám radost porostě ..má to svoji historii prostě super ....budeme na letišti v Pardubicích o Aviatické pouti.. 2x trup z SI-204/Aero C-3 zastav se tam za mnou pokud budeš na letišti dáme řeč Jarda
Přátelé mám ještě prosbu jde o plech z MIG-15 VČ.37?? přesný datum pádu nevím, na místě ještě nalezena jedna z plamenic z motoru RD-45 prostor zřícení letadla je nedaleko od Turnova za jáké koliv info dík JardaKVLH[attachment=0]plech.jpg[/attachment
Zdravím a blahopřeji k úlovku.Nedaleko Turnova je široký pojem , jestli je to Jestřebí Hora tak by to mohl být Mig-15bisR trupového čísla 3700.Pilot Josef Imrich zahynul dne 27.3.1963
Děkuji ,podle toho čísla by to mohlo sedět ..Jestřebí Hora je ale prostor kolem Trutnova ..plech je z prostoru nedaleko Turnova ..Doubí-Pěnčín Kamenec -Turnov .. 37 by sedělo ale ten zbytek toho třetího čísla je na 0. trochu moc zkosen snad 7 .1. nebo 4???? Každopádně budu vděčen za pomoc, rád bych na místě toho neštěstí umístil alesponěk křížek se jménem a datumem JardaKVLH
Zdravím No tedy..velký dík Vám Zvláštní na tom je že ten plech a čádt motoru ..tedy ta plamenice ..nebyla moc hluboko dá se říct pod úrovní orby. Vím že ve starším ročníku L+K je seznam všech letců a jejich MIG15 kteří zachynuli během služby... ale.. bez ..místa tragické smrti . Ještě bych se rád zeptal,zdroj vaších informací?? Díky JardaKVLH http://www.kvlhrvacovcerna.estranky.cz