Ja si len zo skusenosti myslim, ze NMF povrch je pomerne leskly, resp. kontrastnejsie vykresluje tiene a lesky a (aj preto) su na NMF povrchoch vyraznejsie videtelne rozhrania panelov a nitov. Iba ze by tieto boli zoxidovane do matna.
Jozeff66, perfektne obrazky Dotaz na expertov - po stranach cerveneho pruhu na trupe je vidno lem, najlepsie na prvej foto. Jpg artefakt to asi nebude. Ze by paska? Alebo lem sttiebrienkou?
Ziadny lem striebrenkou ale len vykryte miesto po paske při striekani cerveneho pasu.Neviem o tom,zeby japonci pouzivali striebornu na oznacovanie.A na Zerach z Pearl Harbour urcite nie.
Tato fotka mimojiné v sobě skrývá zajímavé detaily.
A6M5 No. 320-85 dělá jako model Tamiya (Junyo). Je z jara 1944 v době příprav na A-Go u Tawi Tawi. Ale není jisté zda stroj skutečně příslušel k Junyo. Číslo 320 znamenalo pouze to, že letoun ještě nebyl zařazen ke konkrétní lodi. Po zařazení bylo změněno na : 321 (Junyo), 322 (Hiyo) případně 323 (Ryuho).
Zcela vzadu jsou velice raritní A6M2 ¨Sen Baku¨, firmou Nakajima vyrobená bombardovací Zera (pozor nešlo o žádnou provizorní úpravu, nýbrž o zcela novou modifikaci vyrobenou na zakázku přímo v továrně). Úpravy se týkaly v oblasti kokpitu, dále křídelní závěsníky pro přídavnou nádrž a centrálni závěsník pro 250 kg pumu.Jelikož stroje neměly brzdicí štíty, bylo nacvičováno horizontální bombardování. Bylo vyrobeno pouhých 111 strojů.
Snad jsem trochu přispěl pro Zerofily.
Přílohy
A6M5_Zer0-sen_322-hikotai_322-85_IJN-Junyo_Marianas_1944-W-1_zpsxoohd009.jpg (20.74 KiB) Zobrazeno 7182 krát
Som rad,ze sa stranka paci. Trochu to uz chcelo oživit,je tu akosi smutno. To kuky76,fotka je 100% kolorovana,no nevadi,je to Zero . To kulasec,o bombardovacom speciály A6M2 som netusil,nemozes trosku obsirnejsie?Hasegawa,nerobi to Zero,nieco sa mi marí?