Nashromáždilo se mi několik kitů P-40 různých verzí (ach ty výhodné koupě) a potřeboval bych poradit ohledně zbarvení mnou vybraných kamufláží. Budu je sem, s dovolením, dávat postupně, jako první to odnese P-40N 502. FS (papouch). Nejsem si jistý ve zbarvení horních ploch - kombinace Olive Drab/Medium Green je z barevné fotky jasná, ale jak? Návod udává pouze na odtokové hraně křídla a tvary polí MG jaké jsem ještě neviděl. Na netu je dost postavených modelů, ale ... některé mají pole MG pouze na VOP a SOP a na křídlech vůbec, některé na křídlech na odtokové hraně i přes křidélka, některé křidélka vynechávají. Fotka shora zřejmě neexistuje, ale alespoň Vaše názory a doporučení ?? Předem díky !!!
křídla nic, ocasní plochy ano
img_modeler_l13_b.JPG (46.97 KiB) Zobrazeno 13327 krát
Já bych se držel tady toho z USA, přece jenom je to mašina renovovaná doma ..třeba mají fota a info , které nemáme, nebo na netu ani nejsou ...pokud však nevyguglíš, neseženeš nebo Ti ostatní lepiči nedají lepší radu
Také si dovolím kapku nesouhlasit ... Dokonce bych řekl, že se ještě dost mírnili ... Fotky viz níže. Ještě jsou známy fotky dvousice TP-40N s jiným tvarem MG.
Článek o různých variantách odstínu US Olive drab ve Wingmasteru 37 obsahuje nákres poloviny křídla letadel s kambinací OD/MG. Bohužel jsem ale nezjistil, jestli je to z nějakého předpisu nebo pouze odvozeno. Podle fotek bych naopak řekl, že co kus, to originál. Alespoň tedy u P-40.
Masky Montex na papoucha v měřítku 1:48 pole MG neuvádějí vůbec, v měřítku 1:32 je mají na ocasních plochách i na křídlech... Obávám se, že jednoznačného výsledku se zřejmě nedopátrám ...