Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Technika ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Těžký moždíř vz.16 ráže 30,5 cm (30 cm M. 16 Mörser)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Těžký moždíř vz.16 ráže 30,5 cm (30 cm M. 16 Mörser)

Příspěvekod Caesar » 26 pro 2014, 20:27

Vánoční dárek, nelze prodat, nelze vyhodit. Jedna možnost je založit jej do skříně a tvrdit, že takovou vzácnost nezvládnu, druhá možnost je postavit. Ještě jsem se nerozhodl, kterou z nich využiji.
Ke stavebnici jako takové v kostce:
Jako základ je použit resin od Sparta Modellbau, měl jsem ji doma, mohu srovnávat.
Nemám žádnou zkušenost s jiným plastem od fy. Takom, ale tohle je perla hned z několika důvodů:
Cena, ve srovnání s jinými výrobci by obsahem více odpovídala cena poloviční.
Mnoho stavebnic, když vyjmete z krabice, už nedostanete zpět, velké množství rámečků Vám nedovolí zavřít víko. Zde výrobce překvapil, rámečků nemnoho, ale jsou větší než krabice, takže je dostanete pokroucené a doslova narvané v kartonu.
Co mne nejvíc dostalo a dosud jsem se s tím u jiného výrobce nesetkal, je úprava a retuš originální fotografie na obalu do podoby obsahu stavebnice. Fakt síla, vybalím dárek, prohlédnu obal a říkám si proč ta viditelná retuš, třeba umělecký záměr. Nejdřív je nutno se věnovat měkkým dárkům, tvrdé přijdou na řadu později. Tak jsem otevřel počítač až druhý den a začal prolézat složky a záložní disky, no nebudu napínat, našel jsem originální fotku bez zásahu odborníka. Úpravy jsou tak velké, že je nelze přehlédnout, navíc ta nekvalitní retuš sama upozorní na chyby.
Než budu pokračovat, nechám Vás hledat rozdíly mezi obrázky.
Vzhledem k tomu, že je retušovaný i zaměřovač, odpovídá to na otázku v jiném tématu, tedy zaměřovač neodpovídá předloze.

001.jpg

002.jpg

Caesar

• Odpovědět s citací

Re: Těžký moždíř vz.16 ráže 30,5 cm (30 cm M. 16 Mörser)

Příspěvekod vrog » 26 pro 2014, 20:35

Se vším napsaným souhlasím. A přidávám k tomu své rozhořčení a rozčarování z této opěvované firmy. Proto ani nenabádám větou "prodej mi ho, o další dělo se rád postarám."

Přeji mnoho zdaru se stavbou, mě to jde zatím takto: http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=58 ... 0#p1678862

Držím palce a budu sledovat, jelikož budu jistě brzy předstihnut, se svým hlemejždím tempem.
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Caesar » 26 pro 2014, 20:39

No, moje tempo nebude o nic rychlejší, ani ještě nevím kdy začnu. Zatím se pokusím najít opravitelné chyby a nacpat sem pár fotek.
Caesar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Caesar » 08 úno 2015, 12:24

Tak jsem včera dostal fotografickou a výkresovou část manuálu a mám pocit, že mi někdo hodil hračky do kanálu. Včera i dnes jsem porovnával stavebnici s dokumetací s jediným výsledkem. Bolí mě za krkem, jak jsem nevěřícně kroutil hlavou. V této krabičce s plastem jsem nenašel ani jeden dílek, který by odpovídal údajné předloze. Nic jsem nepřeměřoval, pouze jsem porovnával fotografie a nákresy s výlisky. Dospěl jsem k závěru, že soudruzi, kteří na modelu pracovali, viděli resinový model od Sparty a později jej zpracovali do plastu.
Jsou tam chyby, které má Sparta, ale mnoho jich přidali. Co k tomu dodat, už se těším na novinku, 42 cm houfnici. Dá se předpokládat, že za vzor použijí resin od Haulera (ten je už sám o sobě parodie) a vylepší ho vlastním kvalifikovaným odhadem.
Caesar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 08 úno 2015, 13:12

Tak to je paráda. Kdybys to měl v e-podobě, mohu o ně také poprosit?
Mé projekty:
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubaspimprle » 13 úno 2015, 14:36

Zdravím pánové,jsem rád že se mluví o tomto modelu.nedávno jsem si ho koupil na Hradeckém lvu.ta cena je opravdu dle mého přemrštěná a navíc mě bylo řečeno že se zdvihne na 1400kč.kdo to koupí?obdobně je to i s tanky-stejná cena.scháněl jsem kdejaké podklady i s články,protože mě každej utvrzuje jakej to je průser.jestli výrobce nemá nic podloženo,nebo jen upraveně domýšlel?zachovale kousky jsou k vidění ve Vídni,v Itálii i snad někde ve Francii.chěl bych z toho dělat 1.válku =D> ,jak hodně upravovat,co změnit?prosím o radu,nápady [-o< .když jsem se díval jak to zmákli ve firmě hecker-goros,tak to asi taky není podle historických podkladů.díky vám všem Lubas Hradec Králové
lubaspimprle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 13 úno 2015, 14:43

Připrav se na úpravu miřidel (při WWI), závěru laufu, lité pancíře. S tím se smířím já, jsou tma i další věci, které chtějí úpravu, ale... svědomí mi to dovolí vynechat.
Mé projekty:
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Caesar » 14 úno 2015, 10:20

lubaspimprle píše:Zdravím pánové,jsem rád že se mluví o tomto modelu.nedávno jsem si ho koupil na Hradeckém lvu.ta cena je opravdu dle mého přemrštěná a navíc mě bylo řečeno že se zdvihne na 1400kč.kdo to koupí?obdobně je to i s tanky-stejná cena.scháněl jsem kdejaké podklady i s články,protože mě každej utvrzuje jakej to je průser.jestli výrobce nemá nic podloženo,nebo jen upraveně domýšlel?zachovale kousky jsou k vidění ve Vídni,v Itálii i snad někde ve Francii.chěl bych z toho dělat 1.válku =D> ,jak hodně upravovat,co změnit?prosím o radu,nápady [-o< .když jsem se díval jak to zmákli ve firmě hecker-goros,tak to asi taky není podle historických podkladů.díky vám všem Lubas Hradec Králové

Já mám jiný problém, chtěl bych najít ve stavebnici jeden kousek plastiku, který by odpovídal skutečnosti. Mám teď málo času a tak se nemohu věnovat výpisu chyb a porovnávání se stavebnicí. Největší průšvih, který půjde jen těžko opravit jsou ozubená kola náměru. Docela by mne zajímalo, kolik nešťastníků si tuto krabici plastu pořídilo, pokud by nás bylo dost, nechal bych některé věci odlít. Nemám podklad na rozmístění poklopů na ložišti, ale pokud se zadaří, začnu odtud.
Caesar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 14 úno 2015, 10:27

Takže budu první kdo to dokončí? :D Jsem zvědav na tu další houfnici, co ohlásili...
Mé projekty:
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Caesar » 14 úno 2015, 10:39

vrog píše:Takže budu první kdo to dokončí? :D Jsem zvědav na tu další houfnici, co ohlásili...

2018.jpg

Jestli bude vypadat jako TO na obrázku, tak děkuji, nechci. Jen ložiště, tedy ta bedna pod lafetou, která se zakopávala do země měla na výšku 1400 mm. To co tam mají oni.....
Caesar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 14 úno 2015, 10:45

Tak že udělali ložiště "useklé" mi moc nevadí.
Popravdě - ta 305 mi přijde divná na bedně. V terénu to bylo zakopané, takže takhle ve vitríně... prostě divný. Kdežto zde bych řekl "už mají zakopáno"
Mé projekty:
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Caesar » 14 úno 2015, 11:08

Zakopané to bylo rovně s terénem, nic nevystupovalo. Všechny moždíře, houfnice a kanony s tímto druhem ložiště měly uprostřed díru pro zákluz hlavně, do té placky to asi věrohodně udělat nepůjde.
004.jpg

Caesar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 14 úno 2015, 11:46

Aha... to mi uniklo i přes ty podklady.
Takže du dělat díru, jo?
Mé projekty:
vrog

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby