Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Soutěže, výstavy a ostatní akce ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2010

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2010

Příspěvekod joker.j » 27 zář 2010, 09:04

Pročetl jsem si toto téma a mohu usoudit jen toto...pokud se někomu ze soutěžících nelíbily výsledky Masters soutěže...mohli jste si podat protest, na to si myslím příležitost byla.Osobně Petra H. neznám, pouze z dopisování tady na foru.Jeho model se mi líbil...moc líbil...stejně jako ty ostatní.Letos na Pilsenkitu jsem se bavil s Vláďou (Šumákem) o modelech a říkal jsem mu, že každej model pro mě je nádhernej a zaslouží si ocenění za tu trpělivost a odvahu jít s tělem na veřejnost.Nebudu tady soudit kdo měl a neměl vyhrát, na to jsou na soutěžích snad rozhodčí co jsou proškoleni.Jak tady padlo v příspěvcích...udělejte si licenci a jděte do toho.Nemyslím si že jsou soutěže pouze o tom kdo má jaké jméno, jestli je známej či ne...Vy, co říkáte že neměl model vyhrát...nenadávejte samotnému staviteli, nadávejte rozhodčím - to oni tak rozhodli.Tuším že po tomto výroku tady asi u někoho skončím a bude mě odsuzovat, ale píšu pouze svůj názor.Kdo viděl můj model LCRky možná to viděl, možná neviděl,možná to tu četl možná taky ne...mě se prostě nepovedl a přiznal jsem to jak tady tak na výstavě.Měl vyhrát někdo jiný a tak to prostě zůstane.Od roku 2004 soutěžím pouze v kategorii Hobíků ale od příštího roku jdu do kategorie Masters.Asi je to blbost co tu teď píšu...Prostě a jednoduše...Petra H. beru jako dobrého kamaráda co mi dokáže poradit a jeho modley se mi moc líbí.Nebudu říkat zda měl vyhrát či ne...od toho jsou rozhodčí... a komu se to nelíbilo...měl si podat protest...tím tento,asi plný blábolů, příspěvek končím.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 05 říj 2010, 08:25

No pěkná to diskuse kvůli jednomu E day.
Padlo tu i mé jméno, takže se taky vyjádřím.
Před několika lety jsem ještě stavěl modely vrtulníků. Celkem třikrát jsem se zůčastnil bodovačky, třikrát jsem podle platných pravidel a hodnocení rozhodčích byl ohodnocen poměrně mizerně a to především za geometrii modelu. V následné diskusi jsem se pak dozvěděl, že rozhodčí nejsou schopni na modelu vystopovat jakoukoliv souměrnost, proto ty srážky ( jednalo se o vrtulníky Kamov 50 a 52, tedy stroje, které žádnou symetrickou osu nemají). A bylo mi doporučeno, ať příště postavím Mezka nebo Miga, že těm rozumí :!: :!: Tolik k hodnocení modelů.
Co se týká vystavování na soutěžích případně prezentace modelů na modelářských forech, zde souhlasím s tím, co bylo řečeno výše. Pokud se oproti letadýlkářům a technikářům malá komunita lidí stavějících kolovou dopravní techniku nedokáže dohodnout, a to nedokáže, pak nemá cenu jakkoliv se angažovat v pořádání soutěží, tvorbě časopisu atd atd. Kdysi dávno auta petřila do kategorie ostatní a tam se možná zase vrátí.Škoda.
Má zkušenosti jsou rovněž takové, že je to koníček, co člověk dělá pro potěšení, a tudíž proč si ho kazit nějakou prezentací kdekoliv, kde se najde dostatek kritiků, kteří postrádají slušně řečeno soudnost. A tak patřím k té skupině modelářů, co již na soutěže nejezdí a na forech neprezentují. Nemám to za potřebí, nic mě k tomu neláká. Jak kdosi napsal, tu svojí partu kamarádů si člověk na foru najde a pak už většinou to forum na nic nepotřebuje.
Takže shrnuto a podtrženo : modelářů a sběratelů aut a motorek v této zemi není málo, ale vlastní rozhádanost a arogance pár jedinců je uzavírá do sebe. Je to jistě škoda ale asi nikdo z Vás nezná recept na to, jak to změnit, já také ne.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 05 říj 2010, 19:56

.MG. píše: V následné diskusi jsem se pak dozvěděl, že rozhodčí nejsou schopni na modelu vystopovat jakoukoliv souměrnost, proto ty srážky ( jednalo se o vrtulníky Kamov 50 a 52, tedy stroje, které žádnou symetrickou osu nemají

Zde se nabízí fakt, že rohodčí nemá tucha, že třeba trup vrtulníku je překroucený - jak sem pochopil. Takovéto věci je velice účelné deklarovat v nějakém úvodním souhrnu dodané dokumentace. - je to v zájmu autora modelu. Eliminuje se tím zbytečnému roztrpčení - to po příště a třeba i pro jiné kolegy.

.MG. píše:A bylo mi doporučeno, ať příště postavím Mezka nebo Miga, že těm rozumí :!: :!: Tolik k hodnocení modelů.

...při vší úctě tohle se mi fakt nezdá - kdy to - prosím - bylo? A kdo byli oni rozhodčí?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 05 říj 2010, 21:31

před cca 5-6 lety, jména rozhodčích neznám. Od té doby jsem se již nikdy žádné bodovací soutěže nezůčastnil a nemám to v úmyslu nikdy v budoucnosti.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 06 říj 2010, 17:05

.MG. píše:před cca 5-6 lety, jména rozhodčích neznám. Od té doby jsem se již nikdy žádné bodovací soutěže nezůčastnil a nemám to v úmyslu nikdy v budoucnosti.

Mezi dospělými a jaké měřítko?
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 08 říj 2010, 20:26

Zdeněk Fabík píše:
.MG. píše:před cca 5-6 lety, jména rozhodčích neznám. Od té doby jsem se již nikdy žádné bodovací soutěže nezůčastnil a nemám to v úmyslu nikdy v budoucnosti.

Mezi dospělými a jaké měřítko?

Tak nic.
Já jen, že jsem se díval do výsledkových listin 8 let zpátky - http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/kplm/index.htm a žádného Kamova jsem tam nikdy a nikde neviděl... :wink:
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 25 říj 2010, 18:44

Zdarec, snažil jsem se to trochu medializovat v Motohouse, takže v novym čísle je malá zmínka, podle domluvy s jednim z redaktorů by se tam pár motorek mohlo objevit v trochu detailnějších fotkách s popisem, uvidíme jestli udělaji co mi slíbili

PS: je to aktuální číslo časáku, takže listopad 010
Přílohy
P1010133.JPG
titulka MH listopad
P1010128.JPG
náhled stránky
P1010129.JPG
report
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 25 říj 2010, 21:42

Charon píše:Zdarec, snažil jsem se to trochu medializovat v Motohouse, takže v novym čísle je malá zmínka, podle domluvy s jednim z redaktorů by se tam pár motorek mohlo objevit v trochu detailnějších fotkách s popisem, uvidíme jestli udělaji co mi slíbili

PS: je to aktuální číslo časáku, takže listopad 010

Skvělá práce Charone!
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 26 říj 2010, 07:49

no jo, NEJvetsi modelarska...

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 26 říj 2010, 08:26

Charon píše:Zdarec, snažil jsem se to trochu medializovat v Motohouse, takže v novym čísle je malá zmínka, podle domluvy s jednim z redaktorů by se tam pár motorek mohlo objevit v trochu detailnějších fotkách s popisem, uvidíme jestli udělaji co mi slíbili. PS: je to aktuální číslo časáku, takže listopad 010

dobrý počin... =D> reklamy pro modely není nikdy dost

ron píše:no jo, NEJvetsi modelarska...

proč ne... v Čechách určitě... 8)
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 27 říj 2010, 07:31

Tak tak, dobrej počin. Medializace a PR není nikdy dost. ;)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 29 říj 2010, 07:55

...bomba Charone...super! =D>
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 29 říj 2010, 17:29

Jsem rád, že to třeba někomu udělalo radost
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 29 říj 2010, 21:50

Charon píše:Jsem rád, že to třeba někomu udělalo radost

Tak o tom neměj pochyb,jsem fanda časopisu Motohouse,kupuji ho pravidelně a jsem nadšenec jedné stopy a najít svoje jméno zrovna v tomto časopise mi udělalo hodně velikou radost.Díky Charone!
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 30 říj 2010, 12:31

nejni za co :wink:
Charon

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie