Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Soutěže, výstavy a ostatní akce ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2010

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2010

Příspěvekod reJI » 23 zář 2010, 13:17

Martin Černý 'Černoch' píše:Pokud tedy potom MČR nepovažuješ za důležité, tak nechápu proč se k tomu vyjadřuješ, když k danému problému nemáš co říct, natož pro jeho řešení něco udělat. Takový výkřiky
mě dožírají.

vyjadřovat se mohu k čemu chci a k čemu považuji za vhodné... kdybys mne výše neoslovil, neodpovídal bych, ale považuju to za obyčejnou slušnost... a pokud se ti to nelíbí, nenutím tě to číst... 8)
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 23 zář 2010, 13:28

Já bych to tady ukončil a směřoval to do diskuze, kterou sem vložil Šumák. Tohle necháme pro fotografie, když je to Galerie...
Tam by se mělo řešit hodnocení hlavně motorek, protože to je absurdní!
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 23 zář 2010, 19:53

Motorky jsou holt něco jinýho, než letadla, bojová technika apod. Sehnat lidi na hodnocení bude největší problém, protože ti nejpovolanější modely staví a jezdí po soutěžích. Pro mě osobně bylo nej to setkání s lidma, kteří se věnují ve volným čase stejné "pakárně" jako já. I když jsem se (pro mě dost nečekaně) umístil v kategorii Hobby, jel jsem hlavně proto, aby tam bylo aspon o motorku víc a já se mohl dozvědět něco novýho. Takže díky všem, se kterýma jsem pokecal a mohl vidět jejich práci. Já mám svoje umístění v hlavě a žlutá metla nepatřila na bednu. [-X
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 24 zář 2010, 08:47

Vážení kolegové, už 3 dny tady čtu vaše hluboké myšlenky a říkám si, v jak úrodné končině mám to štěstí žít. Co by za to dali jiné národy, aby měli tolik talentovaných a skvělých modelářů, kteří jsou navíc tak skromní, že raději nebudou nikde své výtvory ukazovat a presentovat, než aby se museli rdít samou chválou.

Nebojte se, moji milí filutové, budu mít jedinou reakci, sice delší, ale opravdu poslední.

Na úvod se sluší vysvětlit jednu věc. Motorky stavím krátce, Laguna byla moje třetí v životě. Stavím je proto, že mne baví. Ne proto, abych s nimi někde vyhrával, znám své limity v této kategorii, které se věnuji jen doplňkově a vím, kolik bych musel přidat, abych dosáhl na výsledky například pánů Zítka, Kolínského, Koziny, Haratyka, nebo nově jokera. S ohledem na to, že v minulosti bylo v civilních masters kategoriích modelů pomálu, protože modeláři buď sedí u počítače, nebo se jim nelíbí garáž, což je trochu paradox u stavitelů aut a motorek, nasadil jsem vloni a myslím i předloni své první dvě motorky do soutěže. Vloni to kategorii zachránilo, nebyla by jinak vyhlášena a druhé dvě motorky uvedených pánů by nemohli být po zásluze oceněny. Počítal jsem s podobným průběhem i letos a tak jsem kategorii rovněž obsadil. Přiznám se, že výsledek mne zaskočil, v tom s vámi nebudu polemizovat. Pro ty, kteří tam nebyli, ale určitě vědí, jaké mělo být pořadí, podotýkám, že byla ještě kategorie Hobby, kde vyhrála nádherná LCRka. Málokdo má vnuknutí, takže doporučuji trochu číst kategorie.
Laguna má svoje chyby. Jsem první, kdo to přizná, možná by vás ale mělo zajímat, že ty chyby rozhodčí poznali. V neděli jsem na Eday nebyl, ale Charon mi vyfotil bodovací list a z něj vyplývá, že Laguna získala průměrných 76 bodů. Myslím, že rozhodčí motorku nijak nenadhodnotili, srážka 24 bodů ze 100 možných mi příjde adekvátní. POkud Laguna vyhrála, pak to rozhodně nebylo zásluhou mého jména, které v motorkách, jen tak mimochodem, nic neznamená. Na soutěžích pravidelně s motorkami NEVYHRÁVÁM, soutěže jsou naprosto oprávněnou doménou výše uvedených pánů, k jejichž práci mám hlubokou pokoru... Právě ta pokora je totiž jedna z věcí, která chybí vám, zde zúčastněným. Zkuste být trochu pokorní k práci druhých....
Proč Laguna vyhrála, nevím... Možná se někde stala chyba u druhých zúčastněných, možná rozhodčí nepoznali detail, nebo ¨nebyl detail doložen, za což je v maters srážka. Opravdu nevím. každopádně ještě nikdy nebylo tak snadné tuto kategorii vyhrát, v minulosti byste na stejný úspěch potřebovali o 15 bodů více... Cesta na trůn byla otevřená i pro vás, kteří máte pocit, že byste podobný model hravě zvládli... Otázkou je, proč jste to neudělali, když je to tak snadné?
Že letos vyhrál právě můj model, který je vám tak trnem v oku, to ze mne lepšího modeláře, než jsou zmínění pánové nedělá. Alespoň s panem Kozinou jsem se pokusil ještě před začátkem této "aféry" mluvit a nabídl jsem mu případnou cestu do Anglie místo mne. Pokud tedy nebude svaz šetřit. Stejná nabídka by platila pro pana Kolínského, o tlumočení jsem pana Kozinu požádal.
Zatímco zúčastnění si to vysvětlují mezi sebou, lid burácí... Dětsky si hraje se smajlíky, jaká je ta žlutá metalíza ošklivá. Kolegové, nehraji si na vševědoucího a netvrdím, že mám 100% pravdu. Ale předpokládám, že většina z vás má doma Lagunu v garáži, nebo byli osobně v USA před 5 lety v depu a tam si ji prohlédli. Anebo jste to udělali jako já, snažili jste si zajistit na Lagunu co nejvíc materiálu a koupil byste si jedinou barvu určenou přímo pro tuto motorku, neboli, Zero Paints Extreme Yellow Yamaha MotoGP Bikes http://www.hiroboy.com/catalog/product_ ... cts_id=620. Nemám důkaz proto, že barva je správná, protože jsem v té Americe před 5 lety nebyl, ale mám alespoň zdůvodnění, proč jsem ji použil. Totiž, důvěra ve vysoce profesionální firmu se specializací na jednotlivé stroje, nikoliv obecné barvy. Vy jenom prostě víte, že metle je tfuj.... Mimochodem, kdyby někdo z vás ten model viděl na vlastní oči, což z těch, ktěří tady píšete byl málokdo, věděl by, že se jedná pouze o slabounce perleťový nádech, který na na první pohled není vůbec patrný a spousta lidí ho nezaregistruje, pokud ovšem není barva ostře osvícena tvrdým světlem blesku. Možná že Laguna má nesprávnou barvu, ale já mám alespoň jistotu, že jsem vyčerpal všechny dostupné možnosti k tomu, abych ten správný odstín získal.

6 let se snažím s některými kolegy, a nemohu nejmenovat alespoň Šumáka, zpopularizovat sekci Auto moto mezi modeláři zaměřenými na většinové kategorie. Součástí té snahy bylo, abychom mezi sebou více spolupracovali, abychom si nezávidělil, abychom nebyli skupinou partiček lidí, kteří si plácají nadšeně po zádech nad každým více, ale často i méně, povedeným modelem. Důvodem k pochvale je to, že ho dělal kamarád. Může se vám to líbit, nemusí, ale je to tak...
Za tu dobu se našlo jen málo lidí, kteří se k naší snaze chtěli připojit. Po celou dobu jsem měl často pochybnosti, zda podobné snažení má vůbec cenu. Momentálně jsem ale získal pocit, že vás svou existencí spíše otravujeme. Pokud máte pocit, že máme výhody díky svým jménům, přesto, že jste lepší, dokažte to... Zatím od vás nemáme žádné materiály do magazínů, na soutěže nejezdíte, pokud to takto půjde dále, kategorie civilky na MČR zanikne. Každopádně, já motorky do budoucna na soutěže vozit už neplánuji.

Pokud se navážíte do toho, že rozhodčí nejsou v bodovačce odborníky, pak bych vám rád připomenul, že soutěže jsou sice vždy subjektivní záležitostí hodnotících, ovšem riziko subjektivity v bodovačce a v líbí nelíbí je výrazně nižší u prvne jmenované kategorie. Každá chyba je exaktně měřitelná a je adekvátně ohodnocena srážkou, kterou jsem zaplatil i já. Naproti tomu, hobby je 100% neexaktní záležitost. Vím to z vlastní zkušenosti, protože letos jsem na Eday dělal v Hobby jednoho ze skupiny rozhodčích a mimochodem, některým z vás jsem i přisoudil cenu....

Připomenu, že i pod vlivem této debaty diskutujeme se Šumákem, jak naložit s dalším osudem Paddocku. Připravujeme 4. číslo, máme nasbíraný materiál, pokud se ale nestane něco zásadně pozitivního, nevylučujeme, že to bude číslo poslední. Od víkendu jsme s Vláďou v kontaktu přes meil i telefon, a momentálně je situace 50:50.

Možná je moje hodnocení tvrdé, ale ve svém věku si nemusím už nikomu nic dokazovat. O tom, kolik úsilí je třeba na postavení slušného modelu, který samozřejmě může mít i chyby, vím své. Možná spíše než většina z vás, kteří se tady ozvali. Myslím, že i já mám lepší představu, kolik úsilí stáli letošní soutěžní modely pány Kozinu a Kolínského a jaké pro ně muselo být zklamání, když je rozhodčí neocenili. Na rozdíl od vás to ale budou řešit tak, že za rok postaví další spičkový model a přivezou ho ukázat na veřejnost. Nést kůži na trh, navíc pod vlastním jménem, což málokdo z vás tady na foru udělal, je totiž dost těžké.

Jak jsem napsal v úvodu, nemám co dalšího na foru dodat. Pokud se mnou někdo souhlasí a najde alespoň část pravdy v tom, co jsem napsal, budu rád. Pokud se mnou nesouhlasíte, přestaňte se realizovat nad klávesnicí a postavte se mi jako chlapi... Vyberte si nějakou MotoGP od roku 2004 do současnosti co je na trhu (mimo nové yamahy 09, zatím si ji nekupuji) a vyzvete mne na modelářský souboj. Dejte pak tomu modelu alespoň polovinu úsilí, nákladů a pečlivosti jako já a pak pochopíte, že člověk bezchybný model nepostaví... Nebo radši konečně mlčte.
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 24 zář 2010, 09:44

Neda mi to si neprisadit. Vzdycky rikam, ze kdo nebyl u voleb, nema kritizovat politiku.
Myslim, ze to Petr napsal hezky. Temer vzdy, kdyz dojde k nejake pochybnosti u bodovacky, kydne se hnuj na rozhodci. Navic v tehle zemi maji casto lide tendence neshanet informace a rovnou soudit. Tato kombinace v tuhle chvili, bohuzel, dopadla i na modelare (a nejvice prave na Petra), protoze tou hovezi debatou, ktera tu probehla a ktera se vubec nesnazila davat veci do souvislosti a neobsahovala konstruktivni navrhy, jste mimojine zcela deklasovali jejich modely (a potazmo jejich schopnosti).
K samotnemu hodnoceni Petrova modelu - znamena to, ze kdyz ma nespravne cast jednoho dekalu, ze automaticky vsechny ostatni modely jsou lepsi? Cetli jste jejich bodovaci listiny?
Mozna jsou bodovaci pravidla pro Auto-moto sekci zastarala, ale nebylo by lepsi, nez porad brecet, ze jsou k nicemu, s tim zkusit neco udelat?
Ja osobne ve svem oboru v bodovacce nesoutezim. Ale rozhodne se drzim zpet, co se tyce hodnoceni samotne souteze, protoze k samotnemu posouzeni nemam dostatek informaci (a duvod je ten, ze jsem je neshanel, ne, ze by nebyly k dispozici).
A k Paddocku - chapu znechuceni a presto doufam, ac neautickar, ze nevymeknete, protoze ho ctu taky ;)
M.
P.S.: Kdyz uz jste si vsichni tak jisti, ze ma Petr tu barvu blbe, jak je mozny, ze se neobjevila tady JEDINA fotka, ktera by to dokazala?
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 24 zář 2010, 09:44

Přestože i já jsem se minulý týden rozhodl s Modelforem definitivně skoncovat (min. se sekcí Auto-Moto), situace kolem Eday a Petrův (Dale) příspěvek mne donutili ještě jednou, naposledy reagovat.

Tak jak to sepsal v obecné části, tak to klidně podepíšu, lépe bych to asi nezformuloval. Výsledky jsou jednou dané, komu se nelíbí, má zřejmě právo se odvolat (neznám přesně stanovy, ale zřejmě tam tento bod bude také) a může něco řešit. Ovšem za předpokladu, že má na té samé výstavě model, tudíž má právo cítit se poškozený.
Ale spousta z vás (myšleno obecně) modely na foru ani na výstavách neprezentujete, zastáváte názor, že modely si stavíte pro radost a pro sebe a pak se tu posekáte kvůli výsledkům, které vám, upřímně, můžou být ukradené, pokud nesoutěžíte... Přitom máte rozumu, podnětů a důkazů, že by to tři hlavy nepobraly, nechápu.

Petra znám osobně, stejně jako spoustu dalších, dnes již z fora "zmizelých" (jak by řekl Marcellus Wallace). Možná vám uniká jedno, ale zrovna Petr nepatří mezi "lovce" pohárů a diplomů, jen měl obrovskou snahu na soutěžích zachránit (jestli se to tak dá říct) upadající kategorii Civilních, závodních aut a motorek. Všechno totiž souvisí se vším, na foru stavby prezentuje minimum lidí, spíš to zde připomíná novinky a nadšené výkřiky: "To si koupím - to chci - na to se těším" se už ani nedají počítat. Zato stavby a dokončené modely, tam je to oproti letům minulým děs a bída...
A když potom nikdo nechce prezentovat své umění na výstavě (přitom z commentů to vyznívá, že má min. od každého závodního auta a motorku po kousku doma, protože ví všechno), tak to může dopadnout i tak, že kategorii hodnotí nějaký technikář, pouze na základě předložených podkladů a svého uvážení. No a pak přichází, zde hojně prezentovaný, hněv spravedlivých. Nestavíte, neprezentujete na soutěžích, ale nadáváte... KRUH SE UZAVŘEL...

Sám jsem se také několika soutěží zúčastnil, i mimo ČR, nikdy však nešlo mě (a myslím ani ostatním) o poháry nebo diplomy, šlo hlavně o to se setkat a poznat. Já jsem tak poznal spoustu skvělých lidí (Petra nevyjímaje), se kterými jsem v kontaktu (s některými i denně) a vztahy jsou pak o úplně něčem jiném. Pak byste možná zjistili, že spousta z toho, co zde bylo nápsáno není a ani nemůže být pravda.

Na závěr si dovolím jedno zamyšlení.
Dle mého je Auto-Moto v troskách, všichni jsme si odsouhlasili po vzájemné debatě nějaká pravidla, ruku na srdce, myslíte, že se dodržují, myslíte, že se nám všem podařilo ten chaos a bordel dát dohromady? Respektují nově příchozí pravidla, etický kodex a vše, co jsme si domluvili, aby bylo forum dle našich představ? Někteří se tak chovají, ale z mého pohledu většina ne, a jsou mezi nimi i ti, kteří se za to rvali. Výsledkem je pouze jedno - výrazný odliv členů. Kdo z vás nově příchozích si pamatuje modely (teď si dovolím jmenovat) Aresse, Dalina, Mastera, MichalaG, Franty kt, Petera, Vrma, Jirky Pokorného, JuhyJuhy, Smarže, Hobzíka a dalších? Asi mininum z vás... Je to prosté, stav a situace na foru je (z mého pohledu) vedla ke stejnému závěru. Zbytečně se nenamáhat, nic neprezentovat (proč a pro koho) a stavět si modely pro sebe, pro radost. V podstatě momentálně funguje takový "odboj". Své modely známe, navzájem je prezentujem, ovšem mailem a bez účasti "třetích" osob.

Se Šumákem, stejně jako Petr, řeším Paddock, má smysl nad tím trávit hodiny, týdny a měsíce, aby jsme to předložili hrstce lidí, z nichž mnozí ani nemají soudnost uznat cizí vítězství a omílají tu blbosti jako Vítězství díky známosti a kamarádství? Mě také řeknete, že jsem skončil celkově třetí v Mistrovství SR (už ani nevím rok :D ) jen proto, že jsme se den předtím s pořadateli a přáteli z Popradu zlili jak mužici? Nebo že jsem byl v České Třebové s Imprezou WRC S12 třetí jen proto, že to pořádal Aress? To si nikdo nezaslouží, a už vůbec ne člověk, který vám prostřednictvím Paddocku obětuje spoustu volného času.

Tak se vzchopte, postavte modely, které nás všechny a veřejnost posadí na prdel a pak teprve si můžem o tom vykládat, jak je kdo dobrý, jak to kdo dodrbal a jestli tomu výsledky odpovídají. Ale jsme Češi, tak čemu se divím. Každý z nás je znalcem fotbalu, hokeje, tak proč ne modelářství, praktické zkušenosti k tomu vlastně nepotřebujem, stačí klávesnice...

Co bude dál s forem je mi jedno, strávil jsem tu dost času, našel zde přátele (ne virtuální s nickem, ale skutečné), pomohlo mi to posunout se v modelaření dopředu, ale poslední dva týdny byly už moc i na mě.

Kdo má zájem se mnou něco řešit, má mail nebo telefon, ostatní můžou SZ, ale toto je můj definitivně poslední příspěvěk.
Zkuste se někdy zamyslet nad obsahem fora, nad chováním uživatelů a proč se jejich počet neustále snižuje (zejména těch aktivních). Ty, co mají stovky a tisíce příspěvků bez jedinné fotky modelu nepočítám...

Buenos

P.S. Prosím admina/moderátora o uzamčení mých staveb v rozestavěno, už v nich nebudu pokračovat, resp. vkládat nové příspěvky a fotky. Dík
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 24 zář 2010, 10:10

predpokladam, ze teraz bude troska ticho. avsak obavam sa, ze to bude skor z urazenosti a zaskocenia, nez z hanby. totiz byt ten, kto sa tak s chutou do tej motorky a hlavne petra (toto bolo v niektorych reakciach podla mna citit, konecne mu to s radostou dat zozrat) by sa teraz mal hanbit v kute.
a som velmi zvedavy, co teraz poviete na tu farbu. ani ste sa len neobtazovali dat si tu namahu a zistit, ako to s nou skutocne je. takisto sa nikto z vas nezamyslel, ako to je s tou bodovackou a nikto ani len neoslovil petra, ale rovno si utrel hubu. sorry za vyraz, ale fakt tam bolo az citit tu chut. nejde ani o to, ze ten model lepsie, postavit neviem, to je ok, robim si svoje a mam z toho radost (?), ale viem ocenit tych, ktori su daleko lepsi ako ja. ale to sa u nas vacsinou neodpusta, byt lepsi. no aspon som vas niektorych viac spoznal.
naviac nikto z dotknutych nepodal protest. mohol, ale bud sa mu nechcelo, alebo si povedal, ze to nie je take dolezite. ale pre vas to dolezite je? takze sutaz je hlavne stretnut sa, spoznat a pokecat? hm, no o vysledky ide zjavne az v prvom rade. a ked uz je hotovo, comu potom pomoze to pokutne sususu, alebo, a to uz vazne nechapem, preco si da niekto namahu a vyznaci na nafotenom modeli graficky vsetky problemove oblasti, aby poukazal na nedokonalost vitazneho modelu?
inak, preco ste neprisli sutazit viaceri? preco ste neprisli inde? bol som napr. v plzni - no tam to bolo v nasich kategoriach super biedne. nie je to ale iba plzen. no asi nemate kedy, treba honit dalsiu tisicku prispevkov na fore. skoda. v kontexte s tym ide aj dalsia vec, ktoru si tu vsimam. nie som zastanca nekritickeho chvalenia modelov na forach, najma americkych. to ozaj nie. to vsak u nas naozaj nehrozi, chyby sa daju najst vsada (nastastie?). vsimol som si, ze najviac reakcii maju podla mna take priemerne a lahko podpriemerne stavby. zlym nejak nikto nechce povedat, ze su fakt zle. no a dobrym, tak tam sa hladaju chybicky, alebo (vid moja predch. myslienka, ze byt dobry sa neodpusta) sa to radsej ignoruje. alebo sa mi to len zda? aj to je mozne.
petre, ta vyzva je vyborny napad, ale, bohuzial, dopredu odpisana, do toho nikto nepojde. dovody si domyslime :>

*medzicasom pozeram, ze sa ozval aj koudy. tak sa mi zda, ze rovnake myslienky sa opakuju zatial u vsetkych. to nebude nahoda. podpisujem sa kompletne pod koudyho prispevok od prvej vety po poslednu.
jo, vzajomna ucta a respekt by neskodila.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 24 zář 2010, 11:16

Pánové napsali jste zde sice hezký slohovky, ale je tohle řešení? Já s Vámi ve svý podstatě souhlasím, ale rozhodně neříkám, že ta motorka je "špatně" postavená. Mě jde od samého začátku pouze o to, zda tahle motorka měla vyhrát? Z toho co tady Cooper napsal se přikláním k pochybení ze strany rozhodčích což i on sám napsal a je férovej. Pokud se budeme bavit o správné barvě motorky, tak se podívejte na přiloženou fotku.
Přílohy
P200577437102311.jpg
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod franta kt » 24 zář 2010, 11:36

Taky se vyjádřím:
Naprosto souhlasím s Petrem Hromadou a Kouďákem.
Bohužel nemyslím si že ten model měl vyhrát MR, ne kvůli barvě, ta je jako vždy otázkou, ale díky tomu že tam jsou lepší motorky.
franta kt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 24 zář 2010, 12:18

Po přečtení posledních pár příspěvků mi nedá nereagovat, protože mám dojem, že se to týká i mých reakcí. Neumím a nebudu se tu moc rozepisovat, nemusím se nikomu zpovídat a nic vysvětlovat. Mé práce, ať jsou jakékoli, tu na fóru znáte a najdete. Na soutěže s nima prostě nejezdím. Jednak na to bohužel nemám čas a na druhé straně mi stud nedovoluje se přede všemi presentovat na veřejnosti. Byl jsem jen jako divák se podívat na asi třech výstavách a co jsem tam viděl za mistrovské modely (ať už byly kohokoli) mě jen utvrdilo v tom, že ještě mám co dohánět a učit se. Kdykoli před Vás s pokorou pokleknu a rád se něco přiučím ovšem když se mi něco nepozdává nebo nelíbí, řeknu to - ovšem ve vší počestnosti, bez jakéhokoli úmyslu někoho pošpinit či shazovat.
To že jsme si dovolil vzít do huby cizí model, konkrétně tu Lagunu, ze mě žádného ramenáče nedělá a ani jsem to neměl v úmyslu. Ten model jsem v minulosti dělal také, takže znám úskalí dekálů na něm i barev. Podklady si snad každý na netu najde sám, je toho tuny. Jen jsem se na něj chtěl pozeptat a zjistit více o něm, ať už se umístil jakkoli. Nechci do nikoho kopat, jestli to tak vyznělo, je mi jedno kdo s čím vyhál a kdo ne. To že to byl výtězný kousek jsem se dověděl až později a jen mě to udivilo... nic víc. Samozřejmě gratuluji výhercům, výsledky respektuji - nic proti tomu nemám. O soutěži a bodování se zmiňovat nebudu, do toho mi nic není, páč tomu nerozumím a ani to nebylo cílem mých předešlých reakcí. V podstatě s Váma v předchozích názorech souhlasím. Promiňte mi vy všichni kterých se to týká, že jsem si dovolil vůbec něco napsat...
viewtopic.php?f=156&t=22758&st=0&sk=t&sd=a&start=75
...asi uprostřed strany
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 24 zář 2010, 15:27

Budete se možná divit,ale souhlasím s tím,co napsaly pánové předemnou.Dopředu říkám,že Petra Hromadu a další lidi neznám osobně a nebyl to žádný důvod si na někým smlsnout...Jen se tu řešila barva,obtisky a nějaké drobnosti na modelu,který podle mě neměl vyhrát.Je to můj osobní názor a nestydím se za to ho říct...od toho asi tohle forum taky je.
Jestli se kritika dotkla někoho osobně,je čistě jeho věc a nebyla tak mířena,bohužel je holý fakt,že se to podle ksichtu tak nějak řeší i v jiných modelářských kategoriích.
Každej se snaží postavit ten svůj model tak nějak nejlépe,každej má určité limity a zkušenosti se stavbou,zručnost a pod...A někdo se s ním i prezentuje,tady nebo třeba na soutěžích...Myslím si,že není v silách a možnostech každého objíždět všechny modelářské soutěže...a kdyby mě to šlo,do Práglu přijedu a modely vystavím.Té konfrontace se nebojím...pár lidí tady z fora mé modely viděli i osobně,(třeba v Brně taky těch motorek moc nebylo....kde jste byli vy ostatní pánové?)nebo třeba tady na foru...Nechám na každém,jak se mu líbí...Mě samotnému jo...a o tom ta modelařina je...uspokojení se stavbou nějakého modelu...Poplivejte mě,zanadávejte si na mě...pošlete mě třeba někam...Ale ...třeba se potkáme zase na nějaké soutěži,či výstavě a třeba si i splkneme.Hlavně,aď je tam více motorek...

P.S...Letos na jaře Petr Vacek na Modelbrnu při předávání ceny p.Kolínskému řekl...že by to chtělo udělat na příští Brno SIG motorek...Mám dojem,že říkal,že ano.Přes všechny debaty tady...přemýšlejte o tom...modeláři...
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mess » 24 zář 2010, 18:39

Porad resite tu soutez jako libi/nelibi. To, ze na nejakem modelu na fotkach je videt vic chyb nez na jinem pro bodovacku nepodstatne, protoze ta se ridi pravidly. Takze ty ostatni motorky mohly mit nejake problemy, ktere na fotkach videt nejsou.
Pokud byste chteli vysledky posoudit objektivne, museli byste srovnat vlastni modely s hodnotici listinou.
M.
Martin Benko
mess

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 24 zář 2010, 20:38

K soutezi,presneji k vysledkum se nema cenu uz zadnym zpusobem vyjadrovat,pokud mel nekdo z ucastniku s nima problem mel moznost podat protest.Jelikoz tak nikdo neucinil je vsechno ostatni uz jen "mlaceni prazdne slamy".Jedna z "vyhod" bodovacek je ze ma presne dana pravidla (a ponecham na povolanejsich zda jsou spatna ci ne,ted plati) jak se tady uz snazil naznacit cernoch takze to ze i boduje nekdo kdo danou kategorii primo nestavi,neni az takovej problem,musi se ale pravidel drzet.Nevim jak je to ted,ale pred casem bylo i na skolenich receno ze rozhodci pri bodovani nesmi pouzivat svoje pripadne vetsi znalosti o typu ktery prave boduje na ukor ostatnich.

Urcite me bude oponovano ze kazdy muze prece rict svuj nazor (jak je dnes moderni) to je sice pravda,ale myslim si ze by se mel nejdrive alespon pokusit zamyslet o to zda o ten jeho nazor nekdo stoji.Ono to pak ve vysledku muze vypadat i tak jak napsal ron,i kdyz budu verit ze to tak nebylo toho pocitu se budu (a jak tak ctu asi nejenom ja) zbavovat tezko.

Kazdopadne,jak uz jsem i DCoopervi napsal v mailu opet se ukazalo ze jestli jsme v necem opravdu nejlepsi tak v tom jak nekoho kdo neco umi,nemistnejma recma (a nebo mlcenim-ignorovanim,coz je mozna jeste horsi) nasrat tak ze si pro priste radeji 2x rozmysli zda cokoliv verejne prezentovat aby na to zase nekdo nemel "svuj nazor"...
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 25 zář 2010, 04:35

Ahoj všem, kdo mají tu trpělivost tohle číst. Ještě jednou se vyjádřím... Byl jsem poprvé na výstavě jako jeden ze "soutěžících" a výstava mě uchvátila hlavně v tom, že jsem poznal lidi, který znám podle nicků tady a mohl s nima pokecat, at už víc nebo mín. S Petrem Hromadou jsem nepokecal, i když jsem ho potkal několikrát, ale byl zaneprázdněnej svýma ratolestma a holt má někdo tu slušnost zbytečně neotravovat. Jeho modely osobně hodně uznávám, jako i modely Aresse, Dalina, Mastera a dalších, kteří jsou podle mě úplně někde jinde v modelařině, než já osobně. To, že se k jejich stavbám člověk třeba moc nevyjadřuje ještě neznamená, že o ně nemá zájem. Jejich stavby moc dobře znám a mám i docela respekt na ně se svýma nicotnýma zkušenostma reagovat.
Co se mi nelíbí, je osočování těch, co na výstavě neprezentovali svoje modely. Já to dělal poprvý a stálo mě to hodně procestovaných a pak i dobře utracených peněz. :mrgreen: Sám jsem si k mýmu modelu, kterej neobsahuje žádný detail sety od Top Studia apod, stahoval nepřeberný množství fotek a i jsem otravoval Vendoje, který mi poskytl skeny z Pit Walku (díky ti) a ani nevíte, kolik času mi dalo, než jsem si všechno prohlídl a snažil se dělat podle real předlohy. Nepodcenujte proto, prosím, nás amatéry, protože my můžeme být v dnešní době velmi dobře informovaní o spoustě věcí.
Jednoduše řečeno bych byl já osobně hodně nerad, kdyby toto forum přišlo o kohokoliv, kdo zde prezentuje jakékoliv snažení svojí práce. Modely jsou podle mě radost a výbornej relax a pokud si budeme navzájem sdělovat info, co je kde špatně a jak na který věci, půjdeme s kvalitou nahoru. Proto bych byl moc rád, kdyby jste vy, znalí matadoři, nezanevřeli a přispívali dál. Každá prezentace může být kritizována a zároven i chválena, od toho je tohle forum. Kdo se s tím nevypořádá, tak je to velká škoda... Nebudu nikoho prosit, ale budu rád, když budete stavět a jezdit po soutěžích, aby lidi viděli, co se dá, místo posedávání v hospodách, všechno udělat. A už jdu spát, páč jsem vylitej jak váza. Ale tohle mě dost vystřízlivělo...
A k Paddocku... radši budu přispívat sám, než aby tahle skvělá věc zanikla. Je to něco, co tu pro auto moto modeláře chybí... Tady bych si dovolil i poprosit o setrvání ve snažení a snad nebudu sám, hm? :)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 25 zář 2010, 09:23

Veřejná podpora a respekt všem ;-I , kteří jsou schopni a ochotni dát model do soutěže - a tím myslím soutěž bodovací, líbí-nelíbí akce jsou vše, jen ne regulérní soutěž, to se můžeme stavět na hlavu, prostě to tak je.

Takže se nenech/te otrávit pár remcelama, bylo by to jejich vítězství.

Zdeněk F.

P.S. Modely motorek ani aut nestavím, ale velice rád se jimi kochám :P
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie