Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Soutěže, výstavy a ostatní akce ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2010

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2010

Příspěvekod Hanz.Ch » 22 zář 2010, 14:08

Tady nejde o to,jak já stavím,nějaké modely jsem už publikoval zde a myslím si,že by se vedle té Yamahy neztratily...ale jde o to,že tam byly mnohem lépe postavené modely třeba jen z krabičky,a ta LCRka s mnoha doplňkama byla si lepší...
Motorkáři o těch chybách ví...a je jedno,jestli je to někdo známej,nebo neznámej...Já tam nebyl,ale fotky jsem viděl... #-o Toto prostě není model označený "Mistr republiky"...a dá mě tady pár lidí za pravdu....
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod antonio » 22 zář 2010, 17:27

Ak je to model " MAJSTRA REPUBLIKY" ,tak tý ostatný sú "MAJSTRY SVETA"
live to ride,ride to live
antonio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 22 zář 2010, 19:58

asi nebude sutaz kde budu vsetci spokojny. a zrejme sa to ovplyvnit neda ze vzdy bude niekto ukryvdeny. a myslim ze sa treba naucit respektovat vysledky a skusit buduci rok :)
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 22 zář 2010, 21:13

Vladimír Šuma píše:tak to je mistrovský model Petra Hromady... jen pro info...

Hele...nechci se nikoho dotknout, ale to "mistrovský" znamená, že je jako "velmi zdařilý", nebo jakože s tímhle vyhrál nějaké mistrovství?
Mě se také moc nepozdává ta žlutá perleť a co si budem povídat, tak ten dekál se asi fakt nepoved a fouknul tam jen kus černé...
A to nejsou jediné chybky, tohle jen nejvíc bije do očí... :-k
turbo32 píše:...a zrejme sa to ovplyvnit neda ze vzdy bude niekto ukryvdeny. a myslim ze sa treba naucit respektovat vysledky a skusit buduci rok.

Já výsledky samozřejmě respektuji, jen říkám, co vidím. Nebyl jsem tam, neznám ty modely naživo a nevím čí jsou, jen konstatuju jako nezaujatý divák. Netuším kdo, co a s čím vyhrál nebo ne... jen mě to prostě zajímá.

yama.jpg

Tamiya 1-12_14104_Yamaha TZR-M1_030.jpg

ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 23 zář 2010, 06:11

ani ja som tam nebol a aj mne sa viac pozdava ta LCRka napriklad :)
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 23 zář 2010, 07:31

stejně je tu poslední dobou zbytečný něco vysvětlovat a řešit :oops: :oops: :oops:
a je mi to fakt moc líto :cry:
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 23 zář 2010, 09:52

Když mi Charon oznámil, že vyhrála M1 p. Hromady, respektive Dale Coopra tak jsem se nestačil divit :shock: Rozhodovat o tom, který model je lepší a který horší jsou určeni jiný lidé a já můžu říct pouze svůj názor, ale na druhou stranu nejsem slepej! Kategorii motocyklů by měl hodnotit člověk, který tomu rozumí, něco postavil a ví jak vypadají motorky doopravdy. Pokud se motorka, která má zprasený dekál a naprosto katastrofální chybu a tou je perleťový lak, který M1 z Laguna Seca rozhodně nemá! Kdo jste tam byli tak potrdíte moje slova. Stačilo se podívat na zpracování M1 p. Koziny a mezi těmato dvěma modely nebylo naprosto co řešit. Dál se podívejte např. na zpracování koncovky výfuku na M1 p. Hromady a M1 p. Koziny. Ty fotky tady jsou, stačí se podívat...
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 23 zář 2010, 10:23

Poslední příspěvek ode mne k tématu...

nechte se jako Cháron do budoucna vyškolit na rozhodčí a není problém hodnotit... Ale podle pravidel !!!

PS. Tady je téma, kde se řeší bodovačka, čili mistrák: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=10&t=48676
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 23 zář 2010, 11:18

Eště jsem se nerozhodl, ale silně nad tim uvažuju, nejdřív to chci ale trochu probrat s někym povolanym
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 23 zář 2010, 11:47

Vladimír Šuma píše: Poslední příspěvek ode mne k tématu... nechte se jako Cháron do budoucna vyškolit na rozhodčí a není problém hodnotit... Ale podle pravidel !!!

Podle pravidel asi vždy... jen jde o to jaká ta pravidla jsou... a kdo taky boduje... co si budeme nalhávat, auta a moto bodovali při "mistrovství" většinou lidé, kteří dělají techniku nebo letadla... takže čím víc "špinavější", tím lepší :D a tak jako já sice poznám, že jde o letadlo, nebo tank, tak oni asi poznají, že jde o moto, nebo auto, ale tím to, bohužel, končí... nevím, jak to bylo teď na E-Dayi, ale po dlouhá léta
to takhle fungovalo... respektuju výsledky, ale nemyslím, že by byly "pupkem světa"... navíc si myslím, že ten kdo to viděl na vlastní oči a modelům rozumí, tak si udělal obrázek sám...
Je to můj názor a nebudu to dál rozvádět...
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 23 zář 2010, 11:54

Tak sem si to tu přečetl po upozornění od Šumajdy a nestačim zírat.
Je snadný nadávat proč vyhrál tenhle a ne jinej model, ale nevím kolik z vás si uvědomuje že rozhodčí musí bodovat podle doložených podkladů. Jaké podklady dodal Petr Hromada nevím , to je jiná věc. Když to přeženu, rozhodčí i nemusí být dobrej modelář a a třeba ani ne motorkář, stačí když bude perfektně znát pravidla a jejich výklad + srovnávání modelu s podklady. Nové předsednictvo plastikářský sekce je nakloněné diskuzi a změně pravidel, tak zkuste dát dohromady nějaký nápady a předložit jim to. Jen mějte na paměti že změna pravidel se může odsouhlasit až za 3 roky na další řádné konferenci sekce. Máte tedy možnost po 3 roky něco dělat, a nechat se případně proškolit na rozhodčí.
Jsem zvědav, kolik vás bude...............
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 23 zář 2010, 11:56

reJI píše:
Vladimír Šuma píše: Poslední příspěvek ode mne k tématu... nechte se jako Cháron do budoucna vyškolit na rozhodčí a není problém hodnotit... Ale podle pravidel !!!

Podle pravidel asi vždy... jen jde o to jaká ta pravidla jsou... a kdo taky boduje... co si budeme nalhávat, auta a moto bodovali při "mistrovství" většinou lidé, kteří dělají techniku nebo letadla... takže čím víc "špinavější", tím lepší :D a tak jako já sice poznám, že jde o letadlo, nebo tank, tak oni asi poznají, že jde o moto, nebo auto, ale tím to, bohužel, končí... nevím, jak to bylo teď na E-Dayi, ale po dlouhá léta
to takhle fungovalo... respektuju výsledky, ale nemyslím, že by byly "pupkem světa"... navíc si myslím, že ten kdo to viděl na vlastní oči a modelům rozumí, tak si udělal obrázek sám...

Tak se doprčic Jindro přihlaš a nech se proškolit, pak budeš moct nadávat třeba na sebe jak si bodoval. Todle už vážně nechápu.... kopat do rozhodčích za každou cenu. Lidi prostě nejsou tak se musí brát z toho co je. Máte možnost udělat změnu.....
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 23 zář 2010, 12:42

Martin Černý 'Černoch' píše:
reJI píše:

Tak se doprčic Jindro přihlaš a nech se proškolit, pak budeš moct nadávat třeba na sebe jak si bodoval. Todle už vážně nechápu.... kopat do rozhodčích za každou cenu. Lidi prostě nejsou tak se musí brát z toho co je. Máte možnost udělat změnu.....

Napsal jsem, že to nebudu dál rozvádět, tak jen odpovím... myslíš si, že tady tím příspěvkem "kopu do rozhodčích za každou cenu"? Potom asi špatně čteš... já osobně nepovažuju toto "mistrovství ČR" za důležité, proto se do něj nehlásím ani jako účastník, ani jako rozhodčí... vyjádřil jsem jen svůj názor podpořený zkušenostmi z rúzných soutěží a výstav tady i v zahraničí... mě osobně vyhovuje styl líbí/nelíbí, kde bodují lidé, kteří sice nejsou proškoleni, ale hlavně tomu rozumí... jakékoliv školení ještě nikomu "patent na rozum" neudělilo...a to platí nejen v modelařině.
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 23 zář 2010, 12:46

Pokud tedy potom MČR nepovažuješ za důležité, tak nechápu proč se k tomu vyjadřuješ, když k danému problému nemáš co říct, natož pro jeho řešení něco udělat. Takový výkřiky mě dožírají.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 23 zář 2010, 12:53

zkuste si někdo za dlouhých zimních večerů třeba pročíst pravidla http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/kplm/soubory/pravidla_2008.htm, pak pochopíte jak to chodí, nebo třeba navrhněte změnu...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie