Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2010
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

10/2010

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 10/2010

Příspěvekod Marder » 21 říj 2010, 19:27

Nechal jsem si Modeláře v autě a při čekání, třeba na červené :D , ho studuji a vzhledem k tomu, že již není co pročítat, tak došlo i na inzeráty a ejhle, že by tiskařský šotek řádil nebo již nepoznám letadla :? Str. 64 ten Defiant vypadá nějak divně :P
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milanrebicek » 21 říj 2010, 19:31

No jo no, celej Thud. Říkal mi, že přece nemůže na Model Forum napsat, že si ho půjčuje v modelářství, snad že to podle něj je asi trestný (nevím, jak na to přišel). Ale jak to bylo v tom filmu Asterix a olympijské hry, kdy Delon jako Caesar říkal, že Egypt měl sedm morových ran a Caesar má Bruta, tak mi na Model Foru máme Thuda (to je taky rána, možná ještě větší, než kobylky).

Tak jestli myslíš v té inzerci na nové modely firmy MPM, tak ano, Defiant vypadá nepatrně jinak :grin: :grin: :grin:

Mně osobně potešil článek na F-14 B, je to krásný stroj, i když já mám radši letku Jolly Rogers. A pak samozřejmě Pz. IV.
Nejsem medvídek Pú, abych byl hodný na všechny.
Egypt měl sedm morových ran, my máme El Thuda.
El Thuda by za jeho dotazy a rady ve středověku normálně upálili.
Chtěl bych být alespoň z poloviny tak dobrý modelář jako je El Thud.
milanrebicek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kosic.trojan12 » 25 říj 2010, 16:50

Článek o Pz-IV byl hodně zajímavý
Za rok 2010 postaveno/rozestavěno 3/3
kosic.trojan12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 25 říj 2010, 16:57

Tety píše:Článek o ČSOB mě opět nepotěšil, ale s tím už nic neudělám, averze k bojově nasazenému mainstreamu je citelná i na Modelforu, tak proč psát články o sovětské a německé technice, když vlastně válku rozhodla tahle plechárna, u které bez popisku nerozluštím obrněné vozidlo od kolečka hnoje. Trochu mi to připomíná kolegu historika, který sice přispívá do sborníků o třicetileté válce, ale píše stále o výrobě zvonů na Frýdlantsku v roce 1630.........ale proti gustu žádný dišputát.
Naštěstí zbytek časopisu je excelentní, velice mě zaujala i Šebestova ponorka a povrchovka na F-14. Panzer z pouště je článek, který budu číst asi opakovaně, paráda, Velice zajímavé jsou i detailnější recenze....prostě skvělé číslo.

Nechápu tu nespokojenost s články o ČSOB. Já zase nejsem zvědav na články o germánech. Přečetl jsem toho o jejich technice tolik, že už není pomalu co.
Vojáky ČSOB obdivuji, jejich boj. A je hrozné, to jak se k nim tento nevděčnej národ zachoval. Rozhodně se těšim na další článek.
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 25 říj 2010, 18:08

Články o ČSOB ma vždy potešia, lebo toho o nej veľa neviem =D> dúfam, že sa dočkám aj ďalších.............. inak číslo fajn, recenzia na Mi-24 ma naň veľmi navnadila......... F-14 je pre mňa tiež krása :P
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 25 říj 2010, 22:53

Já jsem velice rád, že se v Modeláři články o ČSOB objevují, je to přecijen součást naší historie na kterou se neprávem zapomíná, ani nemluvím o tom, že ČSOB byla vyzbrojená britskou technikou :-D Pz. IV je opravdu zajímavě postavený, moc se těším na Austina v příštím čísle.
Jediné, co bych možná vytkl je, že v celém čísle je pět stavebních článků, což mně osobně připadá trochu málo. Na druhou stranu jsou profesionálně napsané a nafocené, a to tuto nevýhodu snižuje. Doufám, že tímto názorem nerozproudím nějakou dlouhou debatu o nedostatku článků a řešení této problematiky, není to mým cílem, jde jen o můj názor. Jezevčíkovi přeju pevné nervy do dalšího pokračování a děkuju mu za to, co pro nás pro všechny neúnavně dělá [-o<
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 05 lis 2010, 09:17

tak jsem ho dočetl a musím říct že je to takové klasické číslo,pz od rinaldiho je pěkný ale nejde si nevšimnout těch dělících rovin na článcích na věži a korbě :?
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marabod » 06 lis 2010, 22:15

Přeji pěkný večer a měl bych jednu otázku ohledně časopisu Modelář.Dneska se mi poprvé dostal do ruky a tak se chci zeptat,jestli bych,řekněme ve starších číslech,našel články (rady) přímo pro začátečníky ? Například nějakou rubriku.Předem díky za odpovědi.
marabod

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 07 lis 2010, 08:24

Našel, ale musel by jsi skutečně hodně prohledat archiv. Poslední roky je Modelář spíš zaměřen na elitní modeláře a lepiče šitrunových stavebnic od nejmenovaného českého výrobce,byl jsem ale poučen,že nejsou hnusné ani předražené (piš si, že jsou a rozhodně s nimi nezačínej). Na některé speciální postupy vycházely extra čísla (Jak znázornit dřevo, Jak udělat rez, Jak na kovový povrch).
Články pro začátečníky mají spíše Novinky, ale ty jdou poslední dobou oproti Modeláři kvalitou dost dolů, popisují ale základní techniky a články (asi z nedostatku) stále dokola otiskují.
Pokud potřebuješ rady do začátku, ideální je projet fórum v sekci Jak na to
viewtopic.php?f=19&t=22724

Modelář si uchovává vysokou grafickou i výkonostní úroveň a i jako začátečník se tam můžeš přinejmenším silně namotivovat, pokud tě tedy nedemotivuje to, že výsledků světové elity, která je tam prezentována, nejspíš nikdy nedosáhneš. Postupy jsou tam podrobně popsány, ale nevyznáš se, co je základní postup a co výrazně pokročilé techniky (práce s pigmenty, metoda laku na vlasy), do kterých se začátečník nemůže samozřejmě pustit. Takže nebezpečí tam určiě nějaké číhá.
Pokud můžu jako nešika a patlal radit ,chce si to nejprve udělat pořádek v terminologii (která je dnes rozsáhlá už skoro jako v plnohodnotném univerzitním oboru), pochopit báze materiálu, barev, ředitel, lepidel, seznámit se s tím, co je to základní stavba a stanovit si cíl, čeho chceš na počátku dosáhnout, a pak hledat řešení konkrétních problémů, které budou při stavbě přicházet.
Některé stavby modelářů zde na fóru jsou doslova učebnicové a také hodně pomohou.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 07 lis 2010, 13:05

Petr Hlaváček píše:tak jsem ho dočetl a musím říct že je to takové klasické číslo,pz od rinaldiho je pěkný ale nejde si nevšimnout těch dělících rovin na článcích na věži a korbě :?

Zjisti si někde jak se skutečný pás dělá, ty dělící rovino. Nemam čás takovou blbost řešit, ale je možné, že skutečný článek pásu je odlitek. Potom to má možná dobře. :-D
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 07 lis 2010, 13:28

tak jasné že to neplácali z plastelíny...mrkni na ¨tu velkou fotku ty odlitku..to jako odlévali ty pásy rovnou i s čepama že je ta rovina i přes ně???? :wink: já takovým věcem moc nerozumím ale narozídl od tebe jsem se díval na fotky :lol: a dokonce ani žádné roviny teda nevidím 8) a když nemáš čas takovou blbost řešit tak na to nereaguj když si to neověříš :wink:
KLUBÍČKO!
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 07 lis 2010, 14:42

Ale to je fotka jednoho pásu, dej sem fotky všech pásu na PzKpfw IV. A jestli to nikde nebude, potom ti budu věřit. :grin: :grin: Potom zajedem za Rinaldim, a dostane tytyty. :grin:
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 07 lis 2010, 15:47

kdyžtak to jsou 2 pásy ze dvou strojů, nepotřebuju abys mě věřil já vím jak to je a zbytek je mi šumák :grin: at si to dělá rinaldi jak chce jen jsem chtěl upozornit na to že zas tak boží není :lol: :lol:
KLUBÍČKO!
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 07 lis 2010, 15:54

Je to jenom člověk Petře. Možná to přehlédl. Model je ale pěknej a to je hlavní.
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 07 lis 2010, 16:05

jaroslavkotlaba píše:Je to jenom člověk Petře. Možná to přehlédl. Model je ale pěknej a to je hlavní.

jo tak to máš pravdu :P
KLUBÍČKO!
Petr Hlaváček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2010